Šta je novo?

LG Televizori

Naravno, kad u Jurasic Parku nema petla :D

Iskreno i Aquaman izgleda predobro :)

Ja sam pre godinu dana zamenio LG nanocell SM8600 samo zbog tog sivila i probijanja belog sa svih mogucih strana za C1

Znači ipak je bitnija forma od suštine 😋😁🍻
Znas i sam da se PRVI PUT najvise pamti,tako da vec kod sledece uspesno reprodukovanog filma sve ce ipak splasnuti i preci u rutinu :D

i da dodam da je potpunom ugodjaju doprineo i zalepljeni titl ZUTE boje (jednostavno samo me zuti titlovi rade :D)

Evo napokon da pohvalim LG :D Napokon je zasijao u fulu... pustih Jurassic World u 4K sa flesica i sve proslo u najboljem redu bez bilo kakvih problema,a sam film me odusevio jer je kao stvoren za OLED.Bukvalno u filmu svaki segment dodje do izrazaja,ima mesta gde mozes da uzivas u crnoj boji,ima mesta gde mozes da uzivas u potpunim kontrastima i fenomenalnih scena,pejzaza... pa sve do odlicnog zvuka.Ovaj put je LG sam kvalitet filma izdigao jos za 40% sigurno. Kad tome dodam da nisam ljubitelj filmova koji traju duze od 100 minuta,a ovaj mi je oduzeo dva ipo sata,koji su mi prosli cini mi se za 45 minuta. :D Eto i od mene preporuka za ovaj film,vise kao prezentaciju OLEDa (makar to bio i LG :D) nego za neki spektakularan zaplet i kvalitet filma
Stvoren za oled zbog 10bit?

Meni samo da je u 1.85:1 ja zadovoljan.

Bolji mi je petao, nego dinosaurusi. Mnoogo je cistija slika tamo. Kao ulje na platnu. Ako nesto ne volim, to je 21:9 i zrnastu sliku, ili kako se vec kaze

Prilozi

• IMG_20230113_182942.jpg
    IMG_20230113_182942.jpg
    160.4 KB · Pregleda: 190
Poslednja izmena:
Ima li neka fora da se programiraju one dugmad na magic remote 2021?
Tipa da mi pali YouTube ili HBO
Mislim da mi jednom kad sam uzeo TV nudio tu opciju onaj LG AI

Držis taster 0 malo duže, otvori ti se menugde možeš tasterima od 1 do 8 da dodeliš aplikacije koje želiš.
Onda svaku pozivaš na malo duži pritisak
Tako je na svim LG daljincima od uvek

Da li se mogu ponovo memorisati ovi dugmici,pitano je vec oko toga.Da se na njihovo mesto stave odredjene aplikacije koje koristimo,tipa YT,Spotify,itd..

Prilozi

• IMG_20230115_093321.jpg
    IMG_20230115_093321.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 144

Evo nešto interesantno za korisnike LG i Sony modela. Možda radi i kod drugih proizvođača...

Poslednja izmena od urednika:
Ako može mala pomoć. Preko jetelovog total 10 paketa dobijam dve premijum aplikacije HBO Max i Nickelodeon. Evo osma godina kako me besprekorno služi LG 42LB650V LED 3D Smart FullHD međutim u lg prodavnici moj televizor ne pronalazi te dve aplikacije, dok netfliks i amazon prajm imam instalirane. Verovatno ih ne pronalazi jer je moj webos 1.4.0-2536 (afro-ashley) zastareo. Šta bi trebalo da kupim da bi moj klinac mogao da gleda crtaće pošto ja retko gledam tv? Inače, imam beotelov ADSL 15 Mb/s.

Android TV box/stick ili noviji TV. za ovo prvo postoje teme ("Android multimedia player-i, npr)

Pozdrav svima, gledam neki LG 55” da uzmem. Već imam jedan 32” i zvukom i slikom sam prezadovoljan + 5god garancije pa bih ostao na LG i dalje. Budžet je 65.000din, kupuje se kod nasih trgovina. Meni je za oko zapao LG Televizor 55UQ75003LF video sam ga i uživo kakva je slika. Ima li nešto bolje od toga ili je to to za taj cenovni rang?

Evo nešto interesantno za korisnike LG i Sony modela. Možda radi i kod drugih proizvođača...

Kupio sam juče ovaj model https://www.mikroprinc.com/sr/proizvod/adapter-usb-30-am-rj45-f-101001000mbits.
Funkcioniše na LG C2. Kada gledate wired connection na tv-u piše da nema veze, ali ona definitivno postoji (isključen je wifi).
Speed test meri 272 DL i 160 UL Mbita. Netflix aplikacija meri nešto oko 50-60 Mbita.
Možda i zbog switcha na koji je povezan, nemam pojma tek treba da detaljno proverim kako sve funkcioniše.
Nisam probao još uvek kolika je brzina u kućnoj mreži (neki upload sa računara npr.,) kada budem izmerio, izvestiću. Inače ovaj model se prodaje i kao gembird isto.
Imate više o ovoj temi na ovom forumu : https://www.lgwebos.com/topic/3395-gigabit-ethernet-on-smart-tv/page/7/#comments
Sve ovo javljam pošto vidim da nema u prodaji ovog modela koji je proveren u videu, pa da izvestim šta se kod nas može nabaviti, a da stvarno radi. Mnogi adapteri ne rade, tj. televizori ih ne prepoznaju.

Zaboravim... pustim ovaj film The.Conjuring.2013.2160p.WEBRip.x265.10bit.HDR.DTS-HD.MA.5.1-GASMASK kad ono,ne podrzava audio,ali... pametni LG prebaci sve glumce na francuski jezik,tako da eto... odgledah horor na francuski nacin :D
Pa što ne gledaš šta skidaš? Tu ti nije kriv LG. Skinuo si DTS engleski, a ac3 francuski, i normalno da je prebacio na podržani format. Bukvalno treba 1 minut da pogledaš informacije o datoteci gde piše koji su dostupni audio formati, na kom jeziku i koji je format videa. Čak ti piše i u samom naslovu torenta DTS, što znači da ta traka neće biti podržana. Zato pogledaš dodatne informacije da vidiš da li je ac3 engleski uključen, uvek ima više audio traka. Evo, ja imam već malo više od godinu dana TV i nikad nisam imala problem sa zvukom, a ne treba mi više od minut, dva da pogledam šta skidam. Ti kao da klikaš nasumično, pa se onda čudiš. 😄 Evo ti torent do njega sa ac3 engleskim The.Conjuring.2013.2160p.MA.WEB-DL.x265.10bit.HDR.DTS-HD.MA.5.1-NOGRP. Znači čitaj ono Media info. 😄 Ako koristiš Plex, DTS može i da se transkoduje automatski.

Za DTS i LG je pisano milion puta u temi, ništa novo nismo saznali.

Cini mi se da posle zadnjeg apdejta na LG c2 u game optimizer-u na PS5 mi ne pamti profil RPG nego uvek prebaci na std.

Sto se odmah ljutis? :ROFLMAO: Jednostavno nisam audiofil,o tim silnim audioformatima jedino sto znam je da postoje :D I mesam ih. Kao da ja znam sta LG ne podrzava,meni kad se u oznaci pojavi dts ili dolby ja prvo sto se zapitam,cek sta ono od ova dva LG ne podrzava. Bitno mi je samo da radi.Eto odgledah film sa francuskom sinhronizacijom i ne smeta mi,nemam kriterijeume po tom pitanju,ali volim da napisem ovde da ostane zapamceno da se eto i to desilo. A na 300 filmova godisnje taj minut/dva mi oduzme jos 5 sati zivota :D I sto je najgore,gotovo deceniju ne obracam paznju na audio formate bilo kog fajla i sad mi je tesko da stekenm naviku da i to moram.Al evo obecavam ti,potrudicu se ;) Jedino ATMOS zapamtio jer me asocira na Atosa,Portosa i Aramisa... a i dts i dolby oba na Dartanjana i to me verovatno zbuni :D I NE BRINI,NAJBOLJI JE LG!!!
Uopšte se ne ljutim, svašta, niti mislim da je LG najbolji, stvarno ne znam odakle ti to. Samo sam ti objasnila šta da radiš da ne bi imao taj problem.

Posle dužeg vremena i razmatranja između QNed i OLED, izbor je pao na LG 65QNed993PB (mini LED 8K televizor).

OLED daje vrhunsku sliku, ali zbog burn in mogućeg otpao u startu, najviše zbog statične slike (logo na tv, korišćenje kompjutera). Ne želim da razmišljam o tome, pogotovo što je to samo TV. I u nekim scenama filma na primer, nije realističan i taman mnogo u odnosu na mini LED.

Sa ovim televizorom sam prezadovoljan, radi vrhunski upscaling. I duplo bolji je od NANO, približan OLED-u. Primere neke 8K sam skinuo i to fantastično izgleda. 4K filmovi HDR i DV su odlični.

Dobar je mini led ali blooming ga i dalje ubija. Kome to ne smeta ovo je inače odličan tv.

Prilozi

• Screenshot_20230122_120612.jpg
    Screenshot_20230122_120612.jpg
    50 KB · Pregleda: 105
LG C1 u kombinaciji sa Iris tv , kakva je slika , sport . Dali Iris šalje dovoljno jak signal da bi sve bilo ok . 🤔. Hvala

Kao da ja znam sta LG ne podrzava
Da si zagledao mogao si cak i na kutiji od televizora da vidis to, ako je vec manual preobiman. Na stranu to, ako mozes da odvojis vreme da nadjes torrent za odredjeni film mozes odvojiti vreme i za audio format. U suprotnom siguran sam da na originalnom blu-ray disku ne bi imao tih problema.

LG C1 u kombinaciji sa Iris tv , kakva je slika , sport . Dali Iris šalje dovoljno jak signal da bi sve bilo ok . 🤔. Hvala
Salje isti signal ko i na TV od 200EU, "nemoze" TV da popravi signal Irisa. Sad ce da skoce i kao upscaling i ostalo ali ja tu ne vidim neki benefit.

Hi, je li neko uspeo da isprogramira magic remote kako bi pokrenuo sa nekog dugmeta Video Klub (iris box)? Default podešavanje univerzalnog daljinskog na c2 je proslo, mogu da eliminisem iris daljinski osim za video klub funkcionalnost. Sve ostalo radi…

Stigli su mi danas televizori ALI nisu isporuceni jer nije imao ko da ih odnese do stana ( dosao samo vozac ) tako da su vraceni kod dobavljaca a sutra bi trebalo da dodju opet sa dva coveka koja ce to uraditi. Kod nas su svi navikli da isporucuju robu do ulaza u zgradu i to je to. Nisam pristao na to jer sam imao dogovor da budu isporuceni u stan a svakako ih ne bih ja nosio sa vozacem sto je on dobronamerno predlozio. 😀 Koji waste of time svih nas. Ako nista, brzo smo sve resili.

Prilozi

• PXL_20230123_090930167.jpg
    PXL_20230123_090930167.jpg
    228.9 KB · Pregleda: 176
Ja sam za svoj isao oled u BG, da bih izbegao kurire i razne probleme, a ti nisi mogao da odneses do stana... :rolleyes:
Nije me bilo zao sto sam potrosio pola dana i novac za gorivo i putarinu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno