Šta je novo?

LG Televizori

Ja ne znam cemu ovoliko diskusije, meni prelazak sa Sony LED modela koje je iole bio super, na OLED bilo ono sto sam zeleo i za sta sam dao novac.
Jos nisam testirao neki remux film od 100gb, jer sam se ulenjio sa "kupovinom", jer sam presao na sve streaming servise, ali posle detaljnjeg testiranja i podesavanja, filmovi i serije su top, a PS5 igre da ne pricam. Fudbal i svetsko ispratio u 4K, znaci kao da sam bio na stadionu. Apsolutno ne vidim ni jedan problem sa slikom, od ovoga ne moze bolje. I svi koji su pogledali nesto na njemu, bili su odusevljeni. Jos mi je ostalo da uzmem solidno Atmos ozvucenje i to je to.

Nema čoveka koji nije iskomentarisao sliku i zvuk kada sam mu pustio 4K HDR film. Znači niko nije ostao ravnodušan.

Evo i mog petla na B9 modelu :D
Uzivo se vidi jos vise crnih detalja. Inace sto se tice picture modova koristim Cinema Home za HDR sadrzaj, a za SDR cini mi se da je selektovan technicolor mode ili kako se vec zove. Uglavnom nisam nesto mnogo cackao oko podesavanja slike, zadovoljan sam bio cim sam ukljucio TV

Prilozi

• IMG_4367.jpeg
    IMG_4367.jpeg
    239.1 KB · Pregleda: 112
Evo sada proverio, bukvalno nikome nije slika kao što je kod @pinocio
Kod mene se lepo vide nijanse crne na petlu, odlična slika. Lepo reče Gdin_M, verovatno od čačkanja slike nešto poremetio. Ja sam svoja podešavanja našao negde na netu i meni top izgledaju.

Za nekog ko ne zeli da istrazuje, a ima noviji model oleda, jednostavno neka stavi na Filmmaker mod i zavrsio je pricu. Za SDR moze i onaj Expert dnevni rezim i to je to.
Za HDR i Dolby - Filmmaker / Cinema Home.

Na filmmaker je zut prikaz, meni licno najgori preset iako je tehnicki najprecizniji, bar po Vinsentu & Co :D

Za nekog ko ne zeli da istrazuje, a ima noviji model oleda, jednostavno neka stavi na Filmmaker mod i zavrsio je pricu. Za SDR moze i onaj Expert dnevni rezim i to je to.
Za HDR i Dolby - Filmmaker / Cinema Home.
Taj je najgori, izgleda kao sepia fotografija, zuto previse. Ne znam sta ti se tu svidja. Zar nije za hdr najbolje sto vise nita, tj svetla, po lg-ju vivid mod.

Smanji samo color temperature na Warm 30. Ali Warm 50 je ono kako slika treba da bude. Mozda ti je preko dana mnogo zuta, nocu u mraku nema sanse da ti bude lose.
Vivid mode nigde mi nije odgovarao, boje nisu uopste prirodne.

Na filmmaker je zut prikaz, meni licno najgori preset iako je tehnicki najprecizniji, bar po Vinsentu & Co :D
Sad sam gledao petla ponovo :D :D :D Ja sam zabrljao :D jednostavno je to do ugla slikanja :D Nisam ni primetio... inace meni je HDR u standard modu i mislim da sam samo jedan parametar za nijasnu smanjio,tako da sigurno nisam brljavio po podesavanjima. A kad gledam TV uopste ne obracam paznju na te detalje vezane za boju,uslikao sam petla i postavio ovde,pa tek onda komentarisao sliku... uopste nije trebao biti akcenat na toj crnoj boji,nego na tome koliko je razlika na OLEDu i IPS monitoru :D A tad je na slici isplivao noz za petla :D :D :D

Evo o ovom pricam... slikano iz jedne perspektive

evo ista (zamrznuta slika) iz druge perspektive

A evo i kako crna izgleda na IPS ekranu monitora

Inace petao je kad se gleda TV mnogo bolji nego na slikama,ali ovaj IPS uopste nije siva umesto crne,zato kazem da mi oled nije izazvao neki VAU efekat.

p.s.kakav Ananas,ovo je marketing,ispromovisao sam petla za sve novce :D

Dajte link da vidim kako kod mene izgleda petao :D
x11288231505135309572.jpg

Izvolte :ROFLMAO:

Pozz, imam lg 65uk6470 i od skora mi ne radi jedan hdmi ulaz a na ostala dva mi uredno radi mi box s u2160p. E kad prikacim xbox ser. X na bilo koji od ta dva, konzola se pokrene u 480p..probo sam u opcijama sve hdmi deep color on/off, drugi hdmi kabl.. I nece. Na drugom tv hisense a7300f xbox radi u 4k bez problema.. Zna li ko sta oko hdmi?

Sad sam gledao petla ponovo :D :D :D Ja sam zabrljao :D jednostavno je to do ugla slikanja :D
Mic po mic doći ćemo do zaključka da pinocio misli da ima oled a ustvari ima neki VA panel sa AliExpressa prepakovan u kućište C serije :)

Pa nije fora da se hejtuje nesto sto nije za hejtovanje. :D A i ti ne hejtujes, samo nisi zadovoljan kupovinom, uzmes lepo vratis, uzmes Sony Oled, pa vidis da li si i dalje nezadovoljan.

Evo planiram ovih dana da pokusam pustiti Jurassic Park 2022 4K sa USB fleske,pa cemo videti da l tu ima kakvih problema.
I dalje cekam predlog za neki film reprezentativan (u smislu palete boja,a ne sa dominacijom crne) za oled.Neko je pominjao Dr.Strendza i njega sam spremio,pa cemo videti

Gemini man sa Vil Smithom. Nadji rip 4k sa DA i DV. Mi smo se oduševili porodično

Evo malo slika. Boje su mi mnogo jace na telefonu, nego sto tv pokazuje. Odsjaj je skoro kao u ogledalu...

Prilozi

• IMG_20230112_173325.jpg
    IMG_20230112_173325.jpg
    85.6 KB · Pregleda: 81
  • IMG_20230112_173728708.jpg
    IMG_20230112_173728708.jpg
    539.9 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20230112_173706151.jpg
    IMG_20230112_173706151.jpg
    405.2 KB · Pregleda: 78
Evo malo slika. Boje su mi mnogo jace na telefonu, nego sto tv pokazuje. Odsjaj je skoro kao u ogledalu...
Koliko je refleksija veliki problem na C2?
Gledao sam neko poređenje sa A80K, kod kojeg je delovalo da je ovaj problem manje izražen nego na C2, ali sa druge strane kažu da je ekran na A80K manje svetao...

Pa jedno drugo isključuje.

Koliko je refleksija veliki problem na C2?
Gledao sam neko poređenje sa A80K, kod kojeg je delovalo da je ovaj problem manje izražen nego na C2, ali sa druge strane kažu da je ekran na A80K manje svetao...
E vidis ja u ovom segmentu uopste nemam problem... Tv mi je na komodi koja je mozda 5ocm visine,i apsolutno nijedno do sad nisam primetio nikakvu refleksiju.... sad ce opet da se javi mislioci u vezi VA panela :D :D :D Al stvarno,ocekivao sam mnooogo vise problema oko refleksije,mada mi je TV u sobi,a ne u dnevnoj,pa i nema mnogo prostora za refleksiju

Evo napokon da pohvalim LG :D Napokon je zasijao u fulu... pustih Jurassic World u 4K sa flesica i sve proslo u najboljem redu bez bilo kakvih problema,a sam film me odusevio jer je kao stvoren za OLED.Bukvalno u filmu svaki segment dodje do izrazaja,ima mesta gde mozes da uzivas u crnoj boji,ima mesta gde mozes da uzivas u potpunim kontrastima i fenomenalnih scena,pejzaza... pa sve do odlicnog zvuka.Ovaj put je LG sam kvalitet filma izdigao jos za 40% sigurno. Kad tome dodam da nisam ljubitelj filmova koji traju duze od 100 minuta,a ovaj mi je oduzeo dva ipo sata,koji su mi prosli cini mi se za 45 minuta. :D Eto i od mene preporuka za ovaj film,vise kao prezentaciju OLEDa (makar to bio i LG :D) nego za neki spektakularan zaplet i kvalitet filma

Nazad
Vrh Dno