Šta je novo?

LG Televizori

Bacaj ga i kupi od mene ovaj stari lg za 20€🤣. Mozda to nekome ne znaci nista, ali ja hocu za te pare da mi tv radi bolje od perfektnog. Verujem da ce to apdejt popraviti. Jednostavno ne dobijes za te pare mnogo vise, nego da kupis obican led tv. Da je nekih 100k 65inca, pa kazes imas oled, bolja je slika nego na ledu, realno ne vredi vise

Jednostavno ne dobijes za te pare mnogo vise, nego da kupis obican led tv. Da je nekih 100k 65inca, pa kazes imas oled, bolja je slika nego na ledu, realno ne vredi vise
pa sve vreme o tome pricam... milion priznanja,titula,zvanja,premium proizvod... realno ocekivao sam VAU efekat posle kupovine,al ga nema... Nekompletan proizvod... svaka cast na slici... al jos ne pogledah film koji me je opcinio i po pitanju slike.Dajte neki predlog,neki film i od 100GB ako treba,al samo da dozivim to sto OLED donosi...

a tebe @suboticanin razumem,na osnovu nicka garant valjas Vox po KP ili Sony pa hejtujes LG :D

Nije film, ali sam ja odusevljen sa ovakvim snimcima. Tu se vidi sta moze oled

Evo pogledah ovog petla na telefonu sa OLED ekranom i vide se svi detalji.
Prosto mi je neverovatno da ne možeš u podešavanjima da poboljšaš sliku.

Evo pogledah ovog petla na telefonu sa OLED ekranom i vide se svi detalji.
Prosto mi je neverovatno da ne možeš u podešavanjima da poboljšaš sliku.
Evo ga AMOLED ekran u Natural i Vivid modu

Ma nisam se ni igrao podesavanjima (prekopirao sam par sa NETa i ostavio ono koje me najmanje iritira,a forumasi kazu da ce crna vremenom sesti na mesto,posle 200sati rekose :D),jer mi LG jednostavno nije primarni za video.... treba milion uslova da ispunim da bih seo da gledam film npr,dok sve ostalo sljaka bez problema i bez nekog specijalnog vizualnog zaostatka... Vi sad kad uporedjujete te slike mozete da konstatujete bolje je ovo ili ono,ali kada slika ide u realnom vremenu,nema tu neke razlike da bih se kleo u C2 ako razumete sta zelim reci

@pinocio ,sto nisi odmah isao na neki Hight Sony?Jeste skuplji od tog C2 sto imas ali mislim da bi sa njim imao WOW efekat.

C1 i C2 rade super na netflixu, hbo max, prime i disney plusu na webos aplikacijama. Mi imao 1gigabit na stcable doduše. Stare serije koju su fullhd naravno da ne mogu da izbacuju 4k. Netflix je najgori što se tiče protoka i ne koristimo ga stalno samo smo ga sad uplatili za novu godinu zbog par novih serija. Dok je na dizniju 40 ili više mbps protok na netflixu je 27 najviše što može.
I da nekad lg izgubi detalje zato nannjima samo gledamo filmove i igramo igirce.
Mi smo platili 65 c1 1300e sa premium remotom i c2 77 2800 poodavno. Afa je zakon :)

Samo kad bi se LG i ostali smilovali da ubace 1GBps mrežne kartice u TV sve bi bilo super. Znam svi će reći da je 100MBps dovoljno što i jeste ali to traje već 10 godina.

Crna,crna... jeb*s crnu,petao na oledu ladno moze imati noz u rukama,a da ja to ne vidim :D

Jbmlg šta ste zapeli za tu "crnu". Pa jel gledate tv da bi gledali u crno ili gledate sadržaj toga što je na ekranu?
Bitnija vam je forma od suštine? Nije valjda da se oled kupuje da bi buljili u crno i za to se pukne 100 iljada više nego za nešto što nije oled?
Mislim, svako troši svoje pare, i to je o.k. , oled je bolji ali nije bez mana, kompromisi postoje svuda. Zato se neko i razočara jer ne može da opravda veliku razliku u parama u odnosu na ono što dobije i što je očekivao. Marketing je ključna reč :)

Crna je samo jedna komponenta sveukupnog kvaliteta slike. OLED se kupuje da bi se što vernije prikazao HDR sadržaj. Ko konzumira običan TV sadržaj može slobodno da zaobidje OLED. Ko želi da gleda neki Remux 4K ili kvalitetan 4k streaming sadržaj onda nema alternativu.

+ da bi vidio sve čari 4K i OLED-a generalno, jako je bitno da je dijagonala što veća ili udaljenost od TV-a adekvatna. Ja prežaliti ne mogu što nemam prostora za TV veći od 55" pa isti gledam sa 4m skoro. Sa te distance ja ne izvaljujem 4K remux vs 1080p remux, prednosti OLED-a vidim eto tek tako. Zato stigla prije neki dan fotelja koju sam poručio posebno za mene da je primaknem na 2-2.5m od TV-a i sad uživam ko čovjek :D

+ da bi vidio sve čari 4K i OLED-a generalno, jako je bitno da je dijagonala što veća ili udaljenost od TV-a adekvatna. Ja prežaliti ne mogu što nemam prostora za TV veći od 55" pa isti gledam sa 4m skoro. Sa te distance ja ne izvaljujem 4K remux vs 1080p remux, prednosti OLED-a vidim eto tek tako. Zato stigla prije neki dan fotelja koju sam poručio posebno za mene da je primaknem na 2-2.5m od TV-a i sad uživam ko čovjek :D
Veća dijagonala u 99% slučajeva ide na zid.
Teško se mogu nabaviti tv police za recimo 75" i veće televizore.
Valjda imaš slobodan zid gde bi postavio veći tv?

Na zidu je, podrazumije se, ali kad sam radio ovaj gipsani zid i ovaj okvir, totalno sam predvidio da će mi 65" ovdje trebati brzo. :) Teoretski, 65" staje ali bi bilo bukvalno od ivice do ivice i bilo bi ružno.

fb20851e0bbd90ebb46a4f0579c2fd0a.jpg

Doradi ove ukrasne kamenčiće od vrata do ćoška sobe i eto prostora.

Onda bi morao i da skidam ove kao izbočene gipsane ploče jer kamenčići idu unutra pa se tu otvara posao, svakako da sam i o tome razmišljao no za sada i fotelja radi posao :D

A pogledaj ovo... slika iz tvog videa na C2 48 i monitoru Gigabyte M32U

Crna,crna... jeb*s crnu,petao na oledu ladno moze imati noz u rukama,a da ja to ne vidim :D
Isti petao pusten na C1 + Filmmaker mode + par sitnih podesavanja. Slikano sa S21 u polu tmurnoj prostoriji zbog oblacnog vremena.

Ljudi,

pomagajte, molim vas.

Imam dilemu između

lg 50NANO0753PR i lg 55UQ80003LB ?

Gledaće se najvise sa udaljenosti oko 3m pravo na TV, ali i sa manje razdaljine sa strane (jer je u piranju ugaona garnitura).

Cena bi bila ista.

Hvala mnogo na odgovoru, uzdravlje!

Ljudi,

pomagajte, molim vas.

Imam dilemu između

lg 50NANO0753PR i lg 55UQ80003LB ?

Gledaće se najvise sa udaljenosti oko 3m pravo na TV, ali i sa manje razdaljine sa strane (jer je u piranju ugaona garnitura).

Cena bi bila ista.

Hvala mnogo na odgovoru, uzdravlje!

Moras da biras izmedju dve stvari sta ti je bitnije, gledanje sa strane ili veci kontrast. 55 je ips panel-bolji uglovi gledanja, malo lepse i zasicenije boje ali losija crna koja je vise tamno siva nego crna, moguci bleed i glow u manjoj ili vecoj meri ili 50 koji je va panel, lošiji uglovi gledanja ali bolji kontrast, crna boja pogotovu i ne pati u tolikoj meri od bleeda i glowa.

Jbmlg šta ste zapeli za tu "crnu". Pa jel gledate tv da bi gledali u crno ili gledate sadržaj toga što je na ekranu?
Bitnija vam je forma od suštine? Nije valjda da se oled kupuje da bi buljili u crno i za to se pukne 100 iljada više nego za nešto što nije oled?
Mislim, svako troši svoje pare, i to je o.k. , oled je bolji ali nije bez mana, kompromisi postoje svuda. Zato se neko i razočara jer ne može da opravda veliku razliku u parama u odnosu na ono što dobije i što je očekivao. Marketing je ključna reč :)
Mislim da ne kapiraš ni formu, a ni suštinu nažalost kakvo buljenje u crno🤦‍♂️. Marketing ovde nema nikakve veze već razum šta i zašto se kupuje. Kontrast, odnos senki i highlights, boje, itd. Pročitaj malo o tome. Sigurno je da to nećeš videti na SOS kanalu. Nisam video veću količinu gluposti nego na ovoj temi u vezi oled tehnologije.

Poslednja izmena:
Isti petao pusten na C1 + Filmmaker mode + par sitnih podesavanja. Slikano sa S21 u polu tmurnoj prostoriji zbog oblacnog vremena.

E bas mi je drago da ste napokon poceli da stavljate svoje slike,a ne samo pusto teoretisanje. Jedna slika govori vise od milion reci,sad ce i svakom buducem kupcu biti lakse da se odluci sta da kupi. Postavljeno je par slika sa oleda ovde i iskreno receno meni jedino ova deluje reprezentativno,na nekima isijavaju fontovi (pa covek kaze da je lose uslikao),
recimo ni na ovoj fotki (bez da se drug kolega uvredi) mi slika ne deluje reprezentativno. Ok reci ce sad odmah neko,pa nije OLED za tu sliku,ali ko od nas 24/7 gleda samo HDR materijal!? I pokusavam da stanem,da ne pisem vise ovde,jer vidim da samo gnev navlacim,al ***,jace od mene... i nije ovo nikakva ni svadja,ni rasprava,ni kuknjava,ni hvalisanje,jednostavno prezentujem ono sto je kod mene u pitanju. Uopste ne ulazim ni u to da li TV kao TV vredi toliko novaca,nego samo kazem da jednostavno vise sam ocekivao citajuci po NETu od prelaska na OLED sa LEDa. A vas kolega @jasheem molim da mi na pp posaljete vasa podesavanja!? A mozda ste vi i razradili tu crnu :D tj TV ima vise od 200 radnih sati.
Moram se malo nasaliti na racun kolege @BitrAtE znaci uz box uredjaj,tastaturu,pozeljno je kupiti i fotelju da bi LG dosao do izrazaja :)

Fotka je čisto bzv da pokažem kolegi ograničenje prostorom, od prije mjesec dana dok je još SP trajalo, najobičniji mogući SDR content. Zamišljaj da je TV ugašen, stvarno nisam računao na to da ću ovo morati da objašnjavam, nevjerovatno...

Mislim da ne kapiraš ni formu, a ni suštinu nažalost kakvo buljenje u crno🤦‍♂️. Marketing ovde nema nikakve veze već razum šta i zašto se kupuje. Kontrast, odnos senki i highlights, boje, itd. Pročitaj malo o tome. Sigurno je da to nećeš videti na SOS kanalu. Nisam video veću količinu gluposti nego na ovoj temi u vezi oled tehnologije.
Mislim da ti mnogo više mašiš poentu u vezi mog posta ali nema veze. Nisi razumeo ništa od onoga što je suština mog posta , suviše gledaš navijački 💪.
Običnu televiziju skoro i da ne gledam, hdr znam odavo šta je, mnogo pre nego što se pojavio na televizorima....
Uživaj u svom izboru.

Moras da biras izmedju dve stvari sta ti je bitnije, gledanje sa strane ili veci kontrast. 55 je ips panel-bolji uglovi gledanja, malo lepse i zasicenije boje ali losija crna koja je vise tamno siva nego crna, moguci bleed i glow u manjoj ili vecoj meri ili 50 koji je va panel, lošiji uglovi gledanja ali bolji kontrast, crna boja pogotovu i ne pati u tolikoj meri od bleeda i glowa.
Hvala mnogo na pomoći, onda definitivno lg 50 NANO, jer će se najviše gledati sa pozicije pravo ka TV-u, a ne pod uglom.

Još samo jedno pitanje, da li onda 50NANO753PR ili 50NANO763QA?

Ista je cena, a 76 je pretpostavljam noviji model?

Jedino primećujem razliku u nožicama, što mi je nebitno jer TV svakako ide na nosač.

Hvala, pozz

Evo da stavim i ja mog petla. Inace kad pogledam u tv i ova fotka su 2 razlicite stvari. Na tv jos bolje izgleda. Ne moze mob. da prikaze identican kvalitet i da se vide svi detalji

Prilozi

• Screenshot_2023-01-10-20-31-16-541_com.vanced.android.youtube.jpg
    Screenshot_2023-01-10-20-31-16-541_com.vanced.android.youtube.jpg
    161.8 KB · Pregleda: 83
Petao je već odavno u supi, a vi raspravljate o tome koliko je crn...

Evo ga AMOLED ekran u Natural i Vivid modu

Ma nisam se ni igrao podesavanjima (prekopirao sam par sa NETa i ostavio ono koje me najmanje iritira,a forumasi kazu da ce crna vremenom sesti na mesto,posle 200sati rekose :D),jer mi LG jednostavno nije primarni za video.... treba milion uslova da ispunim da bih seo da gledam film npr,dok sve ostalo sljaka bez problema i bez nekog specijalnog vizualnog zaostatka... Vi sad kad uporedjujete te slike mozete da konstatujete bolje je ovo ili ono,ali kada slika ide u realnom vremenu,nema tu neke razlike da bih se kleo u C2 ako razumete sta zelim reci
Verovatno si od silnog kopiranja podesavanja uspeo da upropastis sliku, dobio si crushed black, tj. ubio si sve near black ili fine shadow detalje. Nema to nikakve veze ni sa kakvom stabilizacijom ili sta vec pricas, ako nisi siguran sta radis bolje ostavi na filmmaker mode ili nekom obicnom i uzivaj ili na kraju zameni tv za nesto sto ti vise odgovara.

Nazad
Vrh Dno