Šta je novo?

LG Televizori

Evo ga error kad pokušam obrisati bilo koju app.
Danas sam se opet login na moj LG nalog.
*** ovo je*e posle godinu dana OS, šta će biti za 3g?

Prilozi

• IMG_20220830_173102.jpg
    IMG_20220830_173102.jpg
    95.1 KB · Pregleda: 51
Uzećeš Android box i neceš se nervirati.

Uzećeš Android box i neceš se nervirati.
Nema pomoći da to radi kako treba na duže staze?
Imam android box ovaj EON i Mi box koji nisam ni raspakovao još uvek.
Dal je moguće da oni ne mogu da naprave OS za glupi TV da radi kako treba bar 2 godine?

Iskreno, ne znam. Planiram da uzmem za spavaću C1, mada sumnjam da ću koristiti WebOS, jer sam mnogo navikao na Andorid.
Toplo preporučujem i tebi 🙂

Kako da na lg pokrenem one kanale koje ne rade na eon smart aplikaciji (sport klubovi,n1,nova s).
Imam nord vpn i on ima mogucnost da se promeni dns za neki njihov.Ali to ne funkcionise.
Jel postoji neki vpn koji funkcionise na lg tv ili neki dns da bi ovo radilo?

Kako da na lg pokrenem one kanale koje ne rade na eon smart aplikaciji (sport klubovi,n1,nova s).
Imam nord vpn i on ima mogucnost da se promeni dns za neki njihov.Ali to ne funkcionise.
Jel postoji neki vpn koji funkcionise na lg tv ili neki dns da bi ovo radilo?
Ja imam surfshark vpn podesen preko asus rutera, vezano preko ip adrese tako da radi samo za tv. Konektujem se na lokaciju iz Srbije. Ovako sam odradio to: link
Probao sam preko njihovog dns-a ali to nije radilo, kontam zato sto su im ti hostovi u americi uglavnom.

Wat, kako sad kod tebe gigabitna kartica, nisu normalni...
Pa druga fotka je wifi tako da je ovde sve ok.
Dal je moguće da oni ne mogu da naprave OS za glupi TV da radi kako treba bar 2 godine?
Ne kapiram zašto se ljudi pate sa os na tv-u. Uzmi box koji valja i završiš priču.

Koji box valjda sem nVidia shield?

Zavisi koliki ti je budžet. Oni koji fino rade, ne sprže novčanik i one koje sam ja koristio: firetv 4k/4kmax i Chromecast with google tv. Hoćeš nešto novo, bolje i dostupno moraš preko 100e da izdvojiš. Ili da čekaš popuste i shipping.

^ Jel ima kod nas nešto od toga da se uzme iii mora preko...
Inače sam zadovoljan kako sve radi na C2.
Osim izgleda web os.

Ne kapiram zašto se ljudi pate sa os na tv-u. Uzmi box koji valja i završiš priču.
ne vidim sta je pacenje..ovo je par izolovanih slucajeva..kod mene sve app na OS rade super...netflix, eon, hbomax, smartiptv itd ...dodatne boxove imam samo zbog alternativnih aplikacija jer volim da cackam i testiram ....ali osim appletv4k, ni jedan taj box a imao sam ili imam i firetv, mibox, mecool2 i chrome android tv, ne daju ni blizi taj kvalitet slike kao kad gledas direkto sa app iz OS.
za onog ko to ne primjecuje i nije oled.

Kako misliš ne daju apps na boksu isti kvalitet kao na tv os-u? 🤣 Koja je razlika ako može objašnjenje kako je to buđavi os na tv bolji od recimo solidnog boksa? I kakve veze ima oled tehnologija sa aplikacijama ne kapiram?

ne, ako ti to golim okom ne primjecujes tesko mi je da ti objasnjavam..doduse ti imas sony android pa mozda i ne primijetis razliku...jer androd je i tamo i ovamo...na lg oled razlika u slici je bar 20%...ne kazem, odlicna je i sa boxa kad pustim nesto ali sa aplikacija na OS je impresivna..vjeruj mi...

Verujem ti🤣. Evo ima burazer c1, a tast c9. I na oba sam kačio boksove. Osim "veruj mi" ne vidim nijedan dokaz u tvom izlaganju i možeš navesti nekog na pogrešan zaključak. Da ne pričamo kada prestane podrška za određene aplikacije zbog verzije os-a na tv-u.

^ Jel ima kod nas nešto od toga da se uzme iii mora preko...
Inače sam zadovoljan kako sve radi na C2.
Osim izgleda web os.
ja bi na tvom mjestu tv vratoo na fabricko, uradio update ko covjek i sve iznova...ne kazem da je kod tebe taj slucaj ali dosta ljudi ne izlazi iz app pravilno, ukljuci netflix pa preko njega pusti smartiptv pa preko njega youtube a sve u pozadini idalje radi..memorija se opterecuje, kodeci se zbljaju i naravno da dolazi do problema...
sve ti to iznova sredi, imas vrhunski tv i to mora da radi dobro...
Verujem ti🤣. Evo ima burazer c1, a tast c9. I na oba sam kačio boksove. Osim "veruj mi" ne vidim nijedan dokaz u tvom izlaganju i možeš navesti nekog na pogrešan zaključak. Da ne pričamo kada prestane podrška za određene aplikacije zbog verzije os-a na tv-u.
to sto ti ne vidis je bojim se, tvoj problem..i moj brat ima uhd tv i svaki put kad dodjem kod njega oni gledaju fox sd..ja kazem imate fox hd a oni kazu nama je to isto heh ... ne moras mi vjerovati ali svako ko ima oko za te stvari ce ti reci isto sto i ja...ne znam sta si testirao ali uzmi samo npr eon pa pusti sa android boxa a onda pusti direktno sa tv i sve ce ti se samo reci. pogotovo npr neki fudbal ili sport sa brzim pokretima ....

Poslednja izmena:
Ja imam surfshark vpn podesen preko asus rutera, vezano preko ip adrese tako da radi samo za tv. Konektujem se na lokaciju iz Srbije. Ovako sam odradio to: link
Probao sam preko njihovog dns-a ali to nije radilo, kontam zato sto su im ti hostovi u americi uglavnom.
Jel' ima neko da je namestio VPN na SBBovom EVW32C Ubee home gatewayu, vidim u webgui da postoji takvo setovanje?

od 2014 imam web os na četiri televizora, i nikada nisam imao problema

Pa druga fotka je wifi tako da je ovde sve ok.

Zbog dodatnog daljinskog i par klikova više, kao i vremena dok se ne učita sistem boxa.
ne, ako ti to golim okom ne primjecujes tesko mi je da ti objasnjavam..doduse ti imas sony android pa mozda i ne primijetis razliku...jer androd je i tamo i ovamo...na lg oled razlika u slici je bar 20%...ne kazem, odlicna je i sa boxa kad pustim nesto ali sa aplikacija na OS je impresivna..vjeruj mi...
Na koji način misliš da se postiže razlika u kvalitetu?
Ako je ista aplikacija (npr. Netflix), isti materijal (rezolucija, Bitrate...), ista reprodukcija... I na kraju ista podešavanja slike na TV-u.

Pa moguće je
Svaki tv drugačije procesira sliku preko nekog izvora, nego preko svoje nativne aplikacije
I može da bude razlika, većinom neprimetna, ali može da je bude

Zbog dodatnog daljinskog i par klikova više, kao i vremena dok se ne učita sistem boxa.

Ako je ista aplikacija (npr. Netflix), isti materijal (rezolucija, Bitrate...), ista reprodukcija... I na kraju ista podešavanja slike na TV-u.
Samo da prokomentarisem ovo za par klikova i vise daljinskih kao i vreme odziva.
Od skoro imam C1 na njega zakacen Shield Pro 2019, koristim samo daljinski od C1 i na shortcutu 3 mi je shield a on se pali u milisekundi.
Nisam neki veliki strucnjak ali mi se cini da je upscaling Shielda mnogo bolji od C1. Procesor mnogo jaci itd.

Suludo je davati pare na bilo kakav drndroid box pored webOS-a.

Kupim TV od 2k evra i onda uzmem box od 50e. Još samo da mi neko objasni kako koristiti Airplay 2 na tim jeftinim ili skupljim nvidia shield boxevima i sve super.

Predješ na Android telefon :troll:

Kupim TV od 2k evra i onda uzmem box od 50e. Još samo da mi neko objasni kako koristiti Airplay 2 na tim jeftinim ili skupljim nvidia shield boxevima i sve super.
ma nije lose imati i tu opciju, cak je pozeljna npr za kodi ili slicne app ili npr kada negdje putujes stavis firetv u dzep i imas sve tamo gdje mozda nemas smarttv ...
ali tvrditi da ces imati istu sliku sa android boxa od 50e pa cak i skupljeg, i na OS od oled tv je smijesno ... ja bih volio da je tako ali jednostavno je nemoguce.
nema tog androida koji to moze postici dok npr dok sam imao satelitsku, vu+ 4k pa cak i mag box su imali savrsenu sliku...ali oni nisu android heh

AirPin(PRO)

Suludo je uzimati android box, a ja ne mogu trenutno da koristim HBO max app, nit je obrisati nit update hoće.
Rešenje nisam našao. Zadnja opcija factory reset ili da vraćam na reklamaciju. Nisam dao 2000 evra da me TV je*e posle godinu dana

Ne znam koji si boks koristio ali Shield, Ccgtv i ostali pristojni uređaji su u stand by modu i bukvalno im treba 2sek. Ne koristim daljinski od tv-a već sve sa jednim daljinskim ili telefonom ako baš neko želi.
Pusti Olimpa lupeta ko maksim po diviziji.
Pa moguće je
Svaki tv drugačije procesira sliku preko nekog izvora, nego preko svoje nativne aplikacije
I može da bude razlika, većinom neprimetna, ali može da je bude
Nikad nisam primetio razliku u korist tv os-a. Može biti samo obrnuto naravno ako pričamo o iole normalnom boksu.

Možda je tebi suludo, ali na duže staze u svakom slučaju je boks bolje rešenje. Web os nema šta da traži pored dotičnog kvalitetnog. Od dostupnosti aplikacija preko fluidnosti samog sistema sve je na strani android tv os-a. I naravno otvorenost da se instalira šta se poželi.
Neka ti objasni Tim Cook zašto ne može direkt airplay bez aplikacije ili appletv boksa. Svejedno većina koja poseduje iP ima i appletv.

Web os je odličan ali sam navikao na Firestick.

Neverovatno koliko je veliki prelazak sa 40 na 55"

IMG_20220827_165150__01.jpg

15 incha? 😂

Meni je webos sasvim ok, daleko od savršenog ali poprilično korektan…

Kako na Web OS Tivimate? 😀 Meni je to dealbreaker.

Nazad
Vrh Dno