Šta je novo?

LG Televizori

Crklo je pozadinsko osvetljenje na tv-u. Popravka može biti od 2-3 hiljade pa do 100 i kusur €, u zavisnosti od toga na kakvog majstora naletiš i da li si sklon tome da budeš sam svoj majstor. Ima tema o tome, pronadji pa iščitaj.

Koja je razlika između ove dve varijante C1 televizora LG OLED65C12LA i LG OLED65C11LB?

Jedan je valjda sa belim leđima.

Gledam G1 model od 65" u Nemačkoj i nalazim 3 varijante (razlika samo u cifri posle G1, gde je 3, 6 ili 9 i u ceni od 50-210€):
Koja je razlika između ova 3?
Da li možda neki od njih dolazi sa postoljem? Montažni je zid i nemoguće je okačiti ga na njega, pa će morati na polici da stoji.

lg-oled-tv-models.jpg

@Stock i dalje nije jasno na šta se odnosi cifra (3,6 ili 9) posle G1 a pre LA

Pa normalno da nije jer nije globalno nego nešto karakteristično za nemačko tržište...
ekologija, neki standardi, tjuner u principu ništa bitno.

EDIT:

LG’s new G series has several lines – these are G16LA and G1RLA. Both are identical and must be supplied to the European market. In addition, there is the G19LA series – this is the German version with a double tuner.
LG’s G1 OLED series is equipped with a single digital TV tuner (DVB-T2 / C / S2) and a CI slot. We are not currently reviewing the German LG G19LA line. It is not possible to watch and record another channel at the same time. It is strange that the manufacturer in such a luxurious series did not install a double tuner, although it would not be too materially expensive.

Pitanje je da li je samo to razlika, jer se pominje samo G19 varijanta, a ne i G13 i G16. Da nisu one osakaćene, jer ne bi tek tako postojala razlka u ceni između ove 3 varijante i to u istoj radnji.

Pre 15 meseci sam kupio LG 55SM8200 (preko madjara),tv koristim za pustanje filmova sa fleske,u zadnje vreme sam poceo po malo "da vrtim programe"cisto da vidim gde sta ima ali tv kao da ima neki kvar i cesto puta mi izbaci da nema antenskog signala ok racunam mozda su neki kanali slabiji ali ni pink nece da pusta.
Nekada kada malo provrtim kanale onda hoce da pusti i signal sa nekog kanala koji prethodno nije hteo.
Ne verujem da je stvarno nesto do antene koristim mrezastu sa pojacivacem,na drugim starijim televizorima uvek ima signala.
Tv se uredno apdejtuje i mislio sam da ce to sa nekim apdejtom da se "ispegla" ali posle svakog sledeceg apdejta ista stvar.
Da li ima jos neko ovakvih problema?

Ukoliko neko gleda da uzme OLED C1 vidim da im je cena u padu, mozda je sada trenutak jer je trenutno jeftiniji od CX.

Koja je razlika izmedju 55UP75003LF i 55UP71003LB?

U Magic remote daljinskom

Drug je u medjuvremenu uzeo ovaj model: LG 43UP75003LF

Trebao mu je tv sa malim input lagom (za gaming). Vodici se logikom od PC monitora (da IPS ima manji input lag od VA), nasli smo ovaj LG sa IPS panelom i dobrim osvetljenjem i on je otisao u radnju, pogledao ga, odusevio se i kupio 😂

Stigao C1. 🙂 Znao sam da je OLED dobar, ali ne ovako dobar. 🙂

Da li mozda neko koristi neki media server uz WebOS?

Imam 2 tv-a, jedan 43UM7450 a drugi 65SM8600 (WebOS je isti na oba, mislim 4.x) i koristim Synology NAS i njegov built in Media server ali ne mogu nikako da nateram prevode da rade kroz mrezu. Ukoliko mkv ima ugradjeni titl to naravno radi, radi i ako preko fleske pustam film ali kroz mrezu nece nikako..
Pretpostavljam da je problem na strani NAS-a, ali ne znam vise sta bih probao iskreno

Користи ли неко неки од LG Nanocell или UHD TV - a, планирам куповину неког од 55",колико су лошији од OLED - a, он ми је бар за сада прескуп, бар ови C1, Cx..?

Pre par dana presao sa 55UH7700 na 55C1, za mene drasticna razlika, mada siguran sam da ima nekih koji ce reci da nije big deal 😉

Користи ли неко неки од LG Nanocell или UHD TV - a, планирам куповину неког од 55",колико су лошији од OLED - a, он ми је бар за сада прескуп, бар ови C1, Cx..?
Koristim ja, skoro tri godine sk8500

Ako razmišljate o G1 TV-u, dobro pogledajte ostatak oznake, jer neki imaju 120Hz, a neki modeli 100Hz. Neki imaju dupli tjuner. Čemu uopšte služi taj dupli tjuner?

Evo konkretnog primera u istoj radnji:

OLED65G13LA
OLED65G16LA
OLED65G19LA

Javljam jel ima još nekih razlika kada se budem čuo sa njima.

Svi imaju 120hz bez obzira na region, isto tako i tjuner u zavisnosti od regiona, nemas brige za nase trzite koji god da izaberes

Na ovom sajtu piše da nemaju svi 120Hz. Pogledaj karticu sa tehničkim specifikacijama.

Uzimam za Nemačku, pa ne znam koliko to menja stvari.
I nije mi jasno čemu služi taj dupli tjuner. Vidim da imaju iste tjunere (3 vrste), ali model sa oznakom 19 na kraju ima dva puta po te 3 vrste tjunera. Čemu to služi?

Veruj mi da svi imaju 120hz.

Nisam se bio mnogo zanimao za tjunere, ali koliko sam skontao za region engleske imaju tjuner za njihovu televiziju, kao i za druge.

Ti ako koristis neki stb uredjaj, ili iptv ne bi trebalo da te zanima tjuner, a da ti treba znao bi koji da gledas da li ima

Da li uzeti C1 ili CX ??? Moze li neko ukratko koja je razlika? Tv se ne bi koristio za igrice vec iskljucivo za gledanje filmova i tv kanala (sportskih uglavnom) ...

Pre 15 meseci sam kupio LG 55SM8200 (preko madjara),tv koristim za pustanje filmova sa fleske,u zadnje vreme sam poceo po malo "da vrtim programe"cisto da vidim gde sta ima ali tv kao da ima neki kvar i cesto puta mi izbaci da nema antenskog signala ok racunam mozda su neki kanali slabiji ali ni pink nece da pusta.
Nekada kada malo provrtim kanale onda hoce da pusti i signal sa nekog kanala koji prethodno nije hteo.
Ne verujem da je stvarno nesto do antene koristim mrezastu sa pojacivacem,na drugim starijim televizorima uvek ima signala.
Tv se uredno apdejtuje i mislio sam da ce to sa nekim apdejtom da se "ispegla" ali posle svakog sledeceg apdejta ista stvar.
Da li ima jos neko ovakvih problema?
Alex, moze pomoc, juce mi je stigao 55nano75, neke filmove sa ext diska nece da emituje. Treba da svucem neki player i koji , koji ti koritis? Da li je moguce podesavanje VPN konekcije, nece eon da mi radi preko telekoma pa sam koristio VPN da gledam SK i N1. Hvala

Da li uzeti C1 ili CX ??? Moze li neko ukratko koja je razlika? Tv se ne bi koristio za igrice vec iskljucivo za gledanje filmova i tv kanala (sportskih uglavnom) ...

И ја пратим који ћу ових дана, ево објашњено све

Alex, moze pomoc, juce mi je stigao 55nano75, neke filmove sa ext diska nece da emituje. Treba da svucem neki player i koji , koji ti koritis? Da li je moguce podesavanje VPN konekcije, nece eon da mi radi preko telekoma pa sam koristio VPN da gledam SK i N1. Hvala
Filmove pustam sa fleske i meni nece da pusti neke filmove,za player ne znam da li moze da se instalira neki drugi ja gledam preko ovog koji je bio u tv - u a za ovo sa VPN se ne razumem i ne znam sta je?

Filmove pustam sa fleske i meni nece da pusti neke filmove,za player ne znam da li moze da se instalira neki drugi ja gledam preko ovog koji je bio u tv - u a za ovo sa VPN se ne razumem i ne znam sta je?
pa znas da sbb blokira kanale ako ti je provajder telekom ili neko iz njihove grupe...onda se zakacis preko VPN -a na sbb i on ne onda pusti sve...podatke za vpn sam dobio od dugara i to mi radi na telefonu i kompu. Nisam uspeo da pronadjem ta podesavanja na TV-u. Slusao sam u nekom review-u da ako nece neki formati filmova sa fleske da se emituju, skine se neki drugi pleyer i sve radi kako treba, tipa kao VLC, ali ni to jos nisam uspeo da skapiram i odradim. Prvo se mucis da udjes u tehnologije i odaberes tv, a onda da sve ispodesavas...
Hvala u svakom slucaju

Nazad
Vrh Dno