Šta je novo?

LG Televizori

Neka neko otvori posebno temu za LCD televizore koji cine 95% trzista, od LED do QLED tehnologije, kinezi(TCL, Hisense i ostali kina brendovi), preko koreanci (SAM,LG), do japanci, ali neki BestBuy, meinstrim kategorija itd. OLED je nesto sto je nekad bila plazma, nepristupacno vecini, ali zato postoje TV koji u srednjoj kategoriji daju najvise za ulozen novac.

Danas sam preko KP uzeo LG 55" 55UR91003LA.
Koristiće se za SBB, IRIS i YT.
Nadam se da je dobar izbor…samo moram da nađem najbolje podešavanje za sliku ali dok prođe par dana navikavanja posle starog Samsunga koji sam imao.

Odlican.

Pošto mi je ovo ozbiljniji TV u zadnjih 5 godina, molim vas za info da li je ovo probijanje svetlosti ok ili je predmet reklamacije?
Gde mogu videti koji je panel u pitanju?
Na netu sam našao da je IPS.

Prilozi

• A812EBFA-702C-4954-8813-ACA685758DD0.jpeg
    A812EBFA-702C-4954-8813-ACA685758DD0.jpeg
    254.8 KB · Pregleda: 92
ovde se iz aviona vidi da je ljigavi IPS (srebrnasti odsjaj i tamo gde ne probija svetlo), plus koliko vidim edge lit je, posto pokusaj local dimminga pravi vertikalnu straftu posred ekrana.

ako isto ovako izgleda u prirodi i ako je u prve dve nedelje od porucivanja, ja bih vratio, mozda u drugom pokusaju budes imao vise srece sa panel lutrijom.
ako nije u prve dve nedelje, mozes da probas reklamaciju, ali za ovo, nazalost, ljude lagano oduvaju sa naznakom da je sve u opsegu specifikacija i prirode panela...

u svakom slucaju, ne ocekuj da ce zamenski panel biti kao nebo u odnosu na zemlju.

inace, ovakve stvari smatram najboljom reklamom za oled televizore. sve i da nekad razviju burn-in, taj burn-in ce u realnom radu 10x manje smetati korisniku nego ovako nesto, sto se sa LCD panelom cesto dobije od starta.

Rekao bih onda to ti je sto ti je. Na svakom ipsu ces imati manje ili vise ovakvu situaciju u mraku - sem oleda nema drugog resenja kao sto kolega gore rece.
Ja sam bio u tvojoj kozi i prodao u pola cene svoj tv i uzeo oled :)

Ko je to preso ima njih 15 do 20 i sve jedni te isti pisu o oledu, novoj tehnologiji. A taj tv ne mogu kod nas ni 2% iskoristiti njegov pontecijal. Vecina i nece da pise o drugim i slabijim televizorima jer nece dobiti odgovor i izbegavaju temu. Ako se vratis unazad 20 strana i vise videces jedni te isti pisu o oledu, a svako ko je pitao za savet za slabiji tv od 50000 do 70000 nije dobio odgovor, i onda kad ljudi procitaju nece ni da pitaju i odu na drugi forum i snalaze se.
Sta ce meni tv od 2000e kada ga gledam dnevno dva sata a nema ni toliko. Sta ce mi tv od 2000e kada su nam svi kanali u 720p cak i manje rezolucije, to je ono nase da kupim nek vide komsije i td...
Zato sam i reko da se odvoji posebna tema za oled tv, da bi ljudi mogli u obicnu temu da pisu iskustva svoja.
Ja sam vise za putovanja druzenja a ne da dam 2000 ili 4000e za tv da po ceo dan blejim uz tv ko u zatvor da sam.
Pitanje je šta će ti uopšte tv ako gledaš 2 sata na dan. Potencijal bilo kog vrhunskog tv-a može svako danas da iskoristi i najmanje se gledaju kanali. O slabijim televizorima nema više šta da se kaže jer je sve rečeno. Nema tu neke velike mudrolije. Preporuke idu na osnovu budžeta prvenstveno i shodno tome se preporučuje. Ko hoće neka pogleda i pročita više izvora na kraju krajeva njegov izbor. Čisto sumnjam da na ovaj forum dolazi Mića da se pokaže pred Žikom kako je kupio oled tv.

Molim Vas za savet. Da li preporučujete 65QNED863RE, 141 din ili 65QNED913QE 160k din. Da li za 19k din se stvarno dobija više, ili je bolje uštedeti. Postoji i tv 75UR91003LA, koji je 144k din. Dobija se najveća veličina ekrana . Dok ono što izlazi iz okvira budžeta je OLED65B33LA, i on je 180k dinara.

Danas sam preko KP uzeo LG 55" 55UR91003LA.
Koristiće se za SBB, IRIS i YT.
Nadam se da je dobar izbor…samo moram da nađem najbolje podešavanje za sliku ali dok prođe par dana navikavanja posle starog Samsunga koji sam imao.
7100,8100 9100,su osnovni modeli lg a, tako da su naravno i najlošiji modeli, ali ovo je bas ruzno, i nadam se da ce ti zameniti.

Molim Vas za savet. Da li preporučujete 65QNED863RE, 141 din ili 65QNED913QE 160k din. Da li za 19k din se stvarno dobija više, ili je bolje uštedeti. Postoji i tv 75UR91003LA, koji je 144k din. Dobija se najveća veličina ekrana . Dok ono što izlazi iz okvira budžeta je OLED65B33LA, i on je 180k dinara.

Ne vidim iskreno razliku izmedju prva dva po ovome, treci bih iskljucio jer je slabiji dosta od prva dva (otud i da je toliko veci a za iste pare)

Edit: evo mozes da uporedis i ovde

Skuplji model ima bolji local dimming, sad da li to vredi razliku u ceni ne znam..
@Sinisa11 dodao sam jos jedno poredjenje nakon tvog lajka :)

Poslednja izmena:
Od izabranih uštedi i dodaj za B3 oled. Velika razlika u kvalitetu za tih 40000din svakom slučaju.

Pošto mi je ovo ozbiljniji TV u zadnjih 5 godina, molim vas za info da li je ovo probijanje svetlosti ok ili je predmet reklamacije?
Gde mogu videti koji je panel u pitanju?
Na netu sam našao da je IPS.
Taj model ima IPS panel, ja sam hteo da ga kupim ali sam odustao i uzeo LG 55NANO763QA i prezadovoljan sam.
Obavezno reklamiraj i trazi zamenu i povrat novca. Ja na mom LG nemam to probijanje svetlosti panel je super za sad.
Stvarno je sramota za LG ako tako radi ipak su oni brend ime. To nisam imao ni na vox tv-u

Kakva su vam iskustva sa ur7800 modelom planiram 75ur7800.Ima ok cenu
Taj model ima IPS panel, ja sam hteo da ga kupim ali sam odustao i uzeo LG 55NANO763QA i prezadovoljan sam.
Obavezno reklamiraj i trazi zamenu i povrat novca. Ja na mom LG nemam to probijanje svetlosti panel je super za sad.
Stvarno je sramota za LG ako tako radi ipak su oni brend ime. To nisam imao ni na vox tv-u
Zasto je IPS odjednom toliko los. Ja sam uvek uzimao ips modele zbog mesta gde stoji tv, jer se gleda i iskosa i Va bi bio veoma los.

Poslednja izmena:
Kakva su vam iskustva sa ur7800 modelom planiram 75ur7800.Ima ok cenu

Zasto je IPS odjednom toliko los. Ja sam uvek uzimao ips modele zbog mesta gde stoji tv, jer se gleda i iskosa i Va bi bio veoma los.
Ne znam zasto su losi IPS paneli ali ja imam VA panel i prezadovoljan sam njime i po meni je bolji od IPS panela. Ja sam mogo da biram izmedju IPS i VA panela izabrao sam VA

Usvojena reklamacija.
Dodajem novaca i uzimam LG OLED48C31LA OLED EVO Smart TV
Da li ovaj ima neke boljke ili da tražim neki drugi model?

Trebalo bi da je jako mala razlika u ceni izmedju 48C3 i 55B3, sto ne vidis to?

Dvoumim se između Samsung S95C i LG C3.
Bliži sam odluci da uzmem LG (lepše izgleda uživo i dosta je jeftiniji, po karakteristikama su skoro isti), samo imam jednu nedoumicu:
Na stranim sajtovima piše da oba modela imaju osveženje od 120Hz, a na domaćim sajtovima za LG piše da ima 100Hz (za modelww LG C31 i LG C32).
Da li je greška na našim sajtovima, stranim sajtovima ili je u pitanju drugačiji model za naše tržište?

Dvoumim se između Samsung S95C i LG C3.
Bliži sam odluci da uzmem LG (lepše izgleda uživo i dosta je jeftiniji, po karakteristikama su skoro isti), samo imam jednu nedoumicu:
Na stranim sajtovima piše da oba modela imaju osveženje od 120Hz, a na domaćim sajtovima za LG piše da ima 100Hz (za modelww LG C31 i LG C32).
Da li je greška na našim sajtovima, stranim sajtovima ili je u pitanju drugačiji model za naše tržište?
ne beri brigu ,ako je C1 na 120Hz , onda mora biti na 120Hz-a i C3 koji je bolji i noviji , kao i svi ostali iz C serije , nebitno koje godine su izašli (y) A ovo C31 32 to je samo boja zadnje ploče , radi se o tehnički identičnim televizorima -

Mislim da je cena za 48 i 55 jako slicna, a osetna je razlika u dijagonali

48 = 950
55 = 1.200
Mnogo mi je, u ovom trenutku da se ispružim do 55-ice.
48-ica će se uklopiti u prostorijiu.
Moram u narednih godinu dana i deci da uzmem po jedan TV pošto će svako dobiti svoju sobu.
Da ne razvlačim kablove uzeo bih im smart pa da preko app gledaju tv. Tu će biti neki Fox/Vox ali o tom po tom.

nemoj da ga koristis kao PC monitor zbog burn-ina.
Neće se korisitit kao monitor. Isključivo SBB, Iris i YT.
Na stanju, a da je u cenovnom rangu 9100 su sledeći modeli:
1. LG 55" 55QNED753RA 4K
2. LG 55” 55NANO753QC

Ne znam kakava su ova dva gore navedena.

Od skupljih:
1. LG 48” 48C31LA OLED EVO Smart TV - za njega sam se odlučio
2. LG 55" 55C31LA OLED 4K

Poslednja izmena:
nadji ako mozes c1 ili c2, cak i b3, b2, b1 dolaze u obzir, greota da nije 55.
65 je vec mnogo, mnogo skuplji, ali 55 mozda nadjes.
ja sam c2 55" uzeo ja mislim u martu u regularnoj radnji sa 5 godina garancije za 1100.

@polarnimeda
Ovde gde sam uzeo TV ima u ponudi ono sta sam naveo (mislim na LG modele). Druge modele nisam gledao.
Hoću da rešim zamenu sutra ili prekosutra jer ne bih da čekam neku sledeću isporuku.

TV se u dnevnom boravku gleda sa cca 2-2,5m i mislim da će 48-ica biti i više nego ok.

Nema tu onda mnogo filozofije - "pruzis se koliko si dugacak".

Ni jedan tv nije savrsen, kod svakog nesto dobijes nesto izgubis. Onde te je nervirao backlight bleeding, na oledu u zavisnosti kako su ti izvori svetlosti poredjani ce te verovatno nervirati odsjaj jer je premaz na panelu vrlo reflektivan. Ali ako volis da gledas u mraku bolje nema.

48 = 950
55 = 1.200
Mnogo mi je, u ovom trenutku da se ispružim do 55-ice.
48-ica će se uklopiti u prostorijiu.
Moram u narednih godinu dana i deci da uzmem po jedan TV pošto će svako dobiti svoju sobu.
Da ne razvlačim kablove uzeo bih im smart pa da preko app gledaju tv. Tu će biti neki Fox/Vox ali o tom po tom.

Neće se korisitit kao monitor. Isključivo SBB, Iris i YT.
Na stanju, a da je u cenovnom rangu 9100 su sledeći modeli:
1. LG 55" 55QNED753RA 4K
2. LG 55” 55NANO753QC

Ne znam kakava su ova dva gore navedena.

Od skupljih:
1. LG 48” 48C31LA OLED EVO Smart TV - za njega sam se odlučio
2. LG 55" 55C31LA OLED 4K
Jeste da je oled mnogo bolji, to stoji ali za ogromnu većinu korisnika je to neprimetna razlika. Na ovom forumu se forsira oled, bilo je reči o tome.
Nema šta, oled jeste bolji ali ja se mogu kladiti da 90% ljudi ne bi moglo da oseti razliku između oleda i leda. A što se tiče veličine, svako će da oseti razliku između 48 i 55. Razlika je velika.
Da zakljucim, ako je izbor između oleda 48 i led 55 mislim da je bolje da ideš na led 55. Mnogo više ćeš da osetiš razliku u veličini nego u kvalitetu slike.
Naročito za namene koje si naveo

@polarnimeda
Ovde gde sam uzeo TV ima u ponudi ono sta sam naveo (mislim na LG modele). Druge modele nisam gledao.
Hoću da rešim zamenu sutra ili prekosutra jer ne bih da čekam neku sledeću isporuku.

TV se u dnevnom boravku gleda sa cca 2-2,5m i mislim da će 48-ica biti i više nego ok.
a ok, nisam znao da moras u njoj, mislio sam da ce ti vratiti pare pa mozes i drugde. bice svakako i 48 ok, a c3 je svakako malo bolji od c1 i c2, tako da nisi na gubitku.
nego tako meni uvek zao ne uzeti vece ako cena nije mnogo veca, ja gledam sa malo manje od 3 metra i mislim da bi 65" bilo idealno za to, ali on je tipa 70% skuplji od 55, sto je suludo. a i sve ima svoje, na 65+ bi nize rezolucije izgledale losije kad se razvuku na veci ekran, sto je bitno kada pikas igre, a nemas komp koji moze da tera sve u 4k (mislim, to ne moze cak ni sa 4090).
i onda racunam da je 55 prava mera. ali ok, 48 je ok. bitno da nije onaj od 42.

i glavno da si vratio onaj. bas javi kakvi su utisci kad stigne oled. :)
i obavezno onda neki demo sa pretezno crnom bojom probati u mraku. :D

Nazad
Vrh Dno