Šta je novo?

LG Spirit - gps kvar?

Bad Habbit

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
690
Danas sam primetio da na kevinom telefonu LG Spirit, ne radi gps. Ne moze da me locira nikako. Izasao sam i na otvoreno misleci da je problem sto sam u kuci, ali isti slucaj. Instalirao program za proveru gps-a i sad ne umem to da protumacim najbolje, pa mi treba vasa pomoc. Dakle ovo sto vidite na slici su podaci sa tog telefona. Nije mi jasno sta znaci ovo in view, a sta in use? On kao vidi satelite, ali ne koristi ih. Jel to znaci da nije povezan na njih ili sta? Da skratim pricu, jel to normalno ili ne? Iz google mapa i jos par programa slicnog tipa, ne moze da me locira nikako.

viber image.jpg

I ako je kvar, da li znate, da li se u takvim slucajevima, menja neki deo, popravlja, ili se menja telefon, posto je pod garancijom?

Jel ti uključena visoka preciznost?
To je ono da te locira i preko mreže i preko GPS-a

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Imao sam 3 LG telefona ( G2 mini, G2 i G4) i ni na jednom gps nije radio kako treba.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ok, hvala.

@bakara

Nisam siguran sta se desilo. Telefon je pod ovim istim podesavanjima radio dugo, niko nista nije dirao. Danas nije hteo i kada sam pogledao ovo je bilo iskljuceno. Ukljucio sam i sada je ok. Jedino sto i dalje ne razumem da li je gps ispravan, posto kada pokrenem app za detektovanje satelita, jako dugo nema ni jednog, a posle nekog vremena pise da je povezan na 1.

Slab mu je GPS, ali nista nije pokvareno jednostavno je takav.

Da bi dobro radio treba stalnu da bude eneblovan, jer nakon ukljucenja mu treba neko vreme da uhvati signal.

Ja koristim moj LG Spirit baš često za navigaciju (Sygic) i nema nikakvih problema. Samo je prvi put bio problem, trebalo mu je čitavih 10ak minuta da u'vati satelite. Od tada (prošlo 3 godine) radi odlično. Naravno, kad sam u Srbiji uključen mi je mobilni Net, dok u inostranstvu nije - i nema nikakve razlike.

Da li je telefon apdejtovan na Android 6?

Jeste. Koliko mu treba za cold start, da te locira sa iskljucenim mobilnim netom?

Pa, nisam baš obratio pažnju (ionako mi je GPS stalno uključen), ali mislim da je obično oko 1-2 minuta (čašće bliže 1).

Ok, hvala. Ako nekada budes imao viska vremena, pokusaj sledece. Iskljuci taj a-gps, dakle tu softversku asistenciju. Restartuj telefon. Pokreni neku aplikaciju za lociranje i vidi koliko ce mu trebati da te locira.

I ne razumem sta znaci da ti je gps stalno ukljucen? Ako mislis kao opcija i meni je stalno ukljucen. Ali nije stalno aktivan. A koliko ja kapiram, kada god nekoj aplikaciji zatreba gps, onda on ispocetka radi proces lociranja?

imao sam spirit dve godine i uvek je gps bio katastrofa sto sam i nasao na forumima kako je senzor(uredjaj kako vec za gps) lose radi na evrposkom podnevlju dok u americi tipa nema problema. Kada mi je crkla na njemu maticna i posle zamene je izgleda drugi senzor bio koji je super radio. Izgleda na tim zamenskim maticnim je bilo to ispravljeno.

Nazad
Vrh Dno