Šta je novo?

Kućna multimedija LG, SHARP ili nešto slično za 100k

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

q4u

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
360
Razmišljam da uzmem neki TV za sobu širine oko 5m a pritom da ne bankrotiram.
Gledao sam lg 70uq81003lb kao i sharp 70dn5ea koji je bio i na benchmark testu i uz koji se dobijao i prečistač vazduha ( ne znam dali još uvek daju prečistač uz sharp 70dn5ea ). Molim vas za preporuku ili savet za izbegavanje modela koji koštaju oko 100.000, trebalo bi da su što veće dijagonale i da rade ok za tu cenu. Jasno mi je da se za te novce ne može uzeti OLED od 70" ali ja više para nemam pa gledam da se uklopim u oko 100k 🙂

Hvala na odgovoru, SHARP isto ima VA panel ( VA panel mnogi smatraju lošijim zbog smanjenog ugla vidljivosti ). Kako misliš bolji smart OS nisam baš potkovan u vezi OS funkcija TV-a, pa ako može kratko pojašnjenje, hvala.

Zavisi od tvojih potreba,web OS Lg-ijev je dobar i brz sistem i namenjen je isključivo gledanju tv-a i legalnih strimova poput Netfliksa i ostalih. Sharp ima android što znači da je sistem "otvoreniji" recimo za Kodi ,Stremio i drugih servisa koji se na zapadu smatraju nelegalni pa zato ih LG pa i Samsung nemaju u ponudi na svojim play storijima.

• Like
Reagovanja: q4u
Zavisi od tvojih potreba,web OS Lg-ijev je dobar i brz sistem i namenjen je isključivo gledanju tv-a i legalnih strimova poput Netfliksa i ostalih. Sharp ima android što znači da je sistem "otvoreniji" recimo za Kodi ,Stremio i drugih servisa koji se na zapadu smatraju nelegalni pa zato ih LG pa i Samsung nemaju u ponudi na svojim play storijima.
Android na TV zna često da koči , baguje a dešava se , da se restartuje i padne sistem , LG web OS je mnogo stabilniji sistem i retko se dešava da zakoči i zabaguje sistem .Zato sam napisao da LG ima bolji SMART TV

Poslednja izmena:
  • Like
Poručio sam Sharp 70 dn5a, upoređujući ga sa LG razlika je ta da ima 8+2 bit frc panel dok LG ima 8bit, ima dodatni SD card slot LG ne, i ima 3.5 mm izlaz za slušalice što mi je važno a LG ne, kao i verovatno bolji zvuk. Videću kako to sve izgleda u stvarnosti, ali verovatno ću biti zadovoljan sem u slučaju katastrofalne slike što ne verujem da je moguća opcija.

Sharp je bio dobar 2007.

Huh , al ste nagrdili sharp, nadam se da neću morati da bacim TV od 100k, bez obzira što u više segmenata ima bolje karakteristike od cenovno sličnog lg-a.😄

@q4u Ne bih da ti kvarim volju ali u današnje vreme u doba LCD televizora najjači i najkvalitetniji proizvođač u svetu je LG.
Nebitno koja tehnologija panela, pošto ih sam razvija i proizvodi sve vrste.

Jednostavno kompletno vrhunski tv za sadašnje vreme u kome živimo.

p.s. Ovo ti je onako najjednostavnije i najkraće rečeno.
Sharp je bio dobar 2007.
Praistorija tehnologije.
Manite se ovakvih odgovara jer apsolutno ništa ne znače niti pomažu.

Koje segmente ima bolje?

Možda na papiru.
Ček da probam da odgovorim na tvom nivou biće mi lakše.
Da li si ti normalan ma kakav lg upoređuješ sa Sharp?
Segmenti bi bili kod TV-a: video, audio, konekcije. U sva tri gore pomenuti Sharp ima bolje karakteristike od gore pomenutog LG.
***. Što bi rekli - i to vam je jednostavno tako 🙂

Stigo SHARP.
Malo je reći da sam overwhelmed.
IMG_20221230_170939.jpgIMG_20221230_171000.jpgIMG_20221230_171730.jpgIMG_20221230_172106.jpgIMG_20221230_172059.jpg

Prilozi

• IMG_20221230_171730.jpg
    IMG_20221230_171730.jpg
    279 KB · Pregleda: 19
  • IMG_20221230_172044.jpg
    IMG_20221230_172044.jpg
    176.6 KB · Pregleda: 31
Jedino bitno je da se tebi sviđa slika sa tvog TV-a jer ti ćeš da gledaš.
Ne obaziri se šta pričamo na forumu jer je to uglavnom stvar ukusa, a ukusi su različiti.
Skapirao sam davno da ne vredi da mnogo pitaš na forumu šta da kupiš, dobićeš oponentne savete koji ti neće rešiti neku dilemu.
U zdravlju da te služi i uživaj.

Imam i ja Sharp 70dn5ea, mada sam ga uzeo ranije kada je bio povoljniji, tek nešto preko 80000 dinara. Za te pare mislim da trenutno nema boljeg TV-a te dijagonale, u smislu odnosa uloženo-dobijeno. Veličina nadoknađuje sve ostale nedostatke ako ih uopšte ima mada iskren da budem i ne izleda tako veliko ako se postavi na prazan zid neke veće sobe, a moja dnevna ima skoro 40 kvadrata pa mi se nekad čini da je trebalo da uzmem 80" televizor. Zvuk je odličan a imaš i slot za mikro sd karticu što je jako korisna stvar, mada je jako izbirljiv kada su kartice u pitanju, meni je samo Samsungova radila kako treba. Dobro povedi računa kada ubacuješ karticu da je greškom ne ubaciš između plastične maske i slota, može nekad da se desi ako guraš na slepo da upadne unutra a onda jedini način da je izvadiš je da televizor skineš sa zida i otvoriš.
Android sistemu nemam šta da zamerim, pregledan je i radi brzo a aplikacija je dosta. Nisam primetio pucanja sistema.

Mislim da si napravio pravi izbor jer se filozofija kupovine televizora ove namene i veličine jako promenila u skorije vreme zbog kompromisa u kvalitetu izdrade i troškovima proizvodnje: u pitanju je uglavnom potrošna roba koja se menja posle par godina kada joj istekne garancija.

Tako da, ako si ti zadovoljan, ostalo uopšte nije bitno a činjenica je da je u pitanju televizor sa jako puno upotrebnih mogućnosti i opcija povezivanja.

Poslednja izmena:
  • Like
Uglavnom kad pitas za tv vecina se hvata za uglove gledanja, kao da sede sa strane i gledaju a ne ispred tv. Ili trce oko tv-a i tako gledaju, jbm li ga.
Uzivaj u TV-u.

• Like
Slažem se da oni koji će najviše koristiti televizor: deca, supruge, devojke, prijatelji, će te razlike retko primetiti, tako da je inisistiranje na skupljim detaljima po meni ne uvek razuman argument..

• Like
Danas je stigao i SHARP prečistač vazduha koji sam dobio na poklon uz kupljeni TV.
Ima nekoliko modova rada, hepa i filter od aktivnog uglja, kao i rezervoar za ovlaživanje vazduha po potrebi.
Interesantno je da se u uputstvu za upotrebu navodi da uz ne zahtevno korišćenje filteri traju 10 godina. Ako bude 2g. Opet dobro 🙂
Ispalo je da je best buy combo.

Prilozi

• IMG_20230104_105234.jpg
    IMG_20230104_105234.jpg
    99.8 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20230104_192135.jpg
    IMG_20230104_192135.jpg
    111.1 KB · Pregleda: 23
Nazad
Vrh Dno