MarsalTito
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 01.07.2016
- Poena
- 51
Roditeljima kupujem TV, trenutno imaju ubogi matori CRT, tako da imajte u vidu da im neće baš puno značiti 10bit paneli, HDR, i sl. svetska čuda.
Ipak, nisam siguran da bi u 2017. godini trebao da idem na 1080p. Radije bi kupio nešto 4K da bude "future proof".
Gledam LG i Samsung uglavnom. Preferiram LG nekako u ovom trenutku (LG 43UH603V konkretno).
Šta bi mi bilo potrebno:
- Da ima 42" pa naviše (matori ljudi, da ne stavljaju naočare i sl.)
- 300 do 450EUR cena
- 4K bi bilo lepo
- DVB-C
- CI slot koji podržava SBB (set top boxovi od kablovskih operatera se redovno menjaju, i ne želim da se bakćem sa učenjem roditelja kako se koristi svaki put kada se to dogodi, a i ne trebaju mi dodatne gluposti ispod TV)
- Podrška za Srpski/Hrvatski jezik na interfejsu
- Da ne rikne 1 mesec nakon isteka garancije - šta serviseri kažu? Koji modeli se najviše vraćaju? Koji su napravljeni sa kondenzatorima iz kanalizacije? Koji panel će da rikne nakon prvog punog meseca?
Šta mi ne treba:
- 3D
- Zakrivljen ekran
- DVB-T2
- 6000000...00000 x 10^8 Hz
- Mega moćni zvučnici... ako budu ******, uvek mogu staviti eksterne
- Papirno-tanki paneli, nepostojeći bezeli
- Smart funkcije... ok, USB port na kojem se može pustiti po koji film ili pogledati po koja fotografija je OK, ali mi zaista ne trebaju aplikacije, igrice i gluposti, za to mogu eksterni box po potrebi
Šta bi bilo poželjno:
- Da se može nabaviti kod braće švercera sa KP ili iz Subotice
- Da se garancija po potrebi može ostvariti u Srbiji
- Da je garancija malo duža? Hmm?
Ipak, nisam siguran da bi u 2017. godini trebao da idem na 1080p. Radije bi kupio nešto 4K da bude "future proof".
Gledam LG i Samsung uglavnom. Preferiram LG nekako u ovom trenutku (LG 43UH603V konkretno).
Šta bi mi bilo potrebno:
- Da ima 42" pa naviše (matori ljudi, da ne stavljaju naočare i sl.)
- 300 do 450EUR cena
- 4K bi bilo lepo
- DVB-C
- CI slot koji podržava SBB (set top boxovi od kablovskih operatera se redovno menjaju, i ne želim da se bakćem sa učenjem roditelja kako se koristi svaki put kada se to dogodi, a i ne trebaju mi dodatne gluposti ispod TV)
- Podrška za Srpski/Hrvatski jezik na interfejsu
- Da ne rikne 1 mesec nakon isteka garancije - šta serviseri kažu? Koji modeli se najviše vraćaju? Koji su napravljeni sa kondenzatorima iz kanalizacije? Koji panel će da rikne nakon prvog punog meseca?
Šta mi ne treba:
- 3D
- Zakrivljen ekran
- DVB-T2
- 6000000...00000 x 10^8 Hz
- Mega moćni zvučnici... ako budu ******, uvek mogu staviti eksterne
- Papirno-tanki paneli, nepostojeći bezeli
- Smart funkcije... ok, USB port na kojem se može pustiti po koji film ili pogledati po koja fotografija je OK, ali mi zaista ne trebaju aplikacije, igrice i gluposti, za to mogu eksterni box po potrebi
Šta bi bilo poželjno:
- Da se može nabaviti kod braće švercera sa KP ili iz Subotice
- Da se garancija po potrebi može ostvariti u Srbiji
- Da je garancija malo duža? Hmm?