Ukoliko zelite da instalirate CWM na telefon koji je updejtovan na kitkat, prvo cete morati da ga vratiti jellybean a tek onda da instalirate cwm. Proces nije komplikovan, ali put od fabrickog kitkata do npr. CM11 ima dosta koraka. Ukoliko se pazljivo prate uputstva koja cu napisati, gotovo je nemoguce ubiti telefon jer se iz skoro svake situacije moze povratiti flesovanjem kdza (eventualno se moze ubiti telefon, prekidom bas tog flesovanja kdza, npr. prekid struje ili skidanje sa usba...).
Verovatno postoji vise nacina da se sve ovo odradi, ali ja cu napisati onako kako ja radim. Sve ove informacije su sa xda foruma, i nisam ja ovo smislio, vec ih zapravo samo prevodim,
i odmah zelim da se ogradim od svih mogucih problema koji mogu nastati.
Dakle ako neko zeli da predje sa fabrickog kitkata na CM11, proces bi bio sledeci:
1.Flesovanje KDZa
2.Rootovanje JellyBean roma
3.Instaliranje CWMa
4.Flesovanje novog ROMa
Istim tim redsledom cu objasniti kako se sve ovo radi.
1.Flesovanje KDZa
Potrebno je znati da se flesovanjem kdza, brise apsolutno sve sa interne memorije telefona, tako da bi bilo pozeljno da bekapujete sve vazne podatke sa telefona.
1. Prvo treba instalirati LG drajvere, koje mozete skinuti
odavde.
2. Potom, treba skinuti LG flash tool sa
ovog linka. Raspakovati ga u neki folder i instalirati msxml.msi iz zipa.
3.Skinite zatim JellyBean kdz sa
ovog linka. Svaki sa oznakom v10 je jellybean a sa oznakom v20 je kitkat. Mozete skinuti bilo koji v10, nebitno je...
4. Nakon toga, treba prebaciti telefon u download mode, koji se pokrece na sledeci nacin:
1.Izvaditi bateriju
2.Zakaciti telefon i kompjuter usbom
3.Drzati "Vol Up" dugme
4.Ubaciti bateriju u telefon dok drzite Vol Up dugme
5.Na ekranu ce biti ispisano da ste usli u download mode
5.Pokrenuti KDZ_FW_UPD.exe kao administrator
6.U njemu izabrati type 3GQCT i phonemode DIAG
7.Izabrati kdz koji ste prethodno skinuli i pokrenuti Launch software update
Nikako ne skidati teelfon sa usba dok ovaj proces traje. Proces bi trebao da traje nekih 10-15min, a nakon toga ce se restartovati telefon. Telefon ce bootloopovati ako se ne uradi hard reset (ugasite tel, drzite power dugme + vol down, pitace vas da potvrdite, i to uradite pritiskom na power dugme).
To bi bilo to, vratili ste telefon na jelly bean. Prvo paljenje ce potrajati malo duze.
2.Rootovanje JellyBean roma
1.Skinuti Cydia Impactor sa
ovog linka.
2.Pokrenuti ga.
3.Kliknuti na start i ceo proces traje par sekundi
4.Restartovati telefon
5.Sa play storea skinuti SuperSU
To je to imate rutovan telefon. Napomena ovo radi samo sa JellyBeanom.
3.Instaliranje CWMa
1.Sa play prodavnice skinuti Android Terminal Emulator
2.
Odavde skinuti CWM
3.Raspakovati sadrzaj, i prebaciti loki_flash i recovery.img na root vase microSD kartice
4.Otvoriti Android Terminal Emulator
5.U njemu mora da se kuca sledece sa svim razmacima i simbolima:
su
cp /storage/external_SD/loki_flash /storage/external_SD/recovery.img /data/local/tmp
cd /data/local/tmp
chmod 777 loki_flash
./loki_flash recovery recovery.img
reboot recovery
Dakle ukucas su pa stisnes enter, pa onda ceo sledeci red pa enter, i tako do kraja. Nakon svega ovoga telefon ce se restartovati i uci ce u CWM recovery. Tu idete na "reboot system now"(kroz meni se krecete tasterima za zvuk a potvrdjujete tasterom za zakljucavanje).
4.Flesovanje novog ROMa
1.
Odavde skinuti CM11 i prebaciti ga na root svoje microSD kartice.
2.
Odavde skinuti Google apps i prebaciti na root svoje microSD kartice.
3.Kako bi ponovo usli u recovery, otvoriti Android Terminal Emulator i opet kucati samo:
su
reboot recovery
4.Prvo zelite da bekapujete svoj trenutni rom, i to uradite na u meniju "backup and restore" i izaberite
"backup to external SD card", ovaj proces moze potrajati dosta dugo (kroz meni se krecete na volume keys a potvrdjujete power dugmetom)
5.Kada se ovo zavrsi, radite "wipe data and factory reset", "wipe cache partition", udjete u advanced "wipe dalvik", zatim udjete u "mounts and storage". pa onda "format/system" i "format/media"
6.Vratite se na pocetni meni i izaberite "instal zip from sd card"
7.Pa onda "choose zip from external sdcard"
8.Tu izaberete zip koji smo prebacili na sd karticu
9.Kada se ovaj proces zavrsi idete na reboot system now
To je to, instaliran je CM11, prvo paljenje ce opet trajati nesto duze.
Mislio sam da cu ovo mnogo brze da iskucam