Šta je novo?

Lg Optimus L7 P700/705

Ok, hvala brate. Sad cu pogledati ovaj link sto si poslao. Videcu jos par romova i sta ljudi pisu o njima, kakvi su im utisci. Kad bih nasao nesto slicno stock romu samo da mi oslobodi vise RAM-a bilo bi idealno. Mozda i ja promenim tel., verujem da bilo koji dual core android sa 1 GB RAM-a odradjuje posao kako treba. Poz

@anicram Koliko RAM-a ima slobodno? Celo jutro citam uputstva kako flashovati ROM i sve je to nesto komplikovano da bih se mucio ako stvarno ne vredi...Uglavnom ako sam dobro shvatio trebam ga:
1. Rootovati http://theunlockr.com/2013/06/07/how-to-root-the-lg-optimus-l7/
2. Flash a Custom Recovery http://theunlockr.com/2013/06/07/how-to-flash-a-custom-recovery-on-the-lg-optimus-l7/
3. Ubaciti custom ROM http://theunlockr.com/2012/08/29/how-to-load-a-custom-rom-on-an-android-device/

E sad, buni me samo taj kernel i pitanja oko unlock bootloader-a...Da li trebam sta dizati ili spustati ako sad imam stock v20D? Ako neko zna neka pomogne, bojim se nesto zeznuti pa ostati bez telefona. I da, nema nikakve veze ako je telefon na ugovor sa mreznim operaterom? Pretpostavljam da nema bas nikakve veze sa ovim ali eto da pitam :D

Poslednja izmena:
E ovako sam ja uradio: dok sam bio na v10k, flesnuo sam v10k preko kdz. Taj v10k je od homera sa xda i imao je cwm i unlock bootloader, a posle sam isto preko kdz flesnuo v20d (ne znam da li je ovaj od anicrama), a ove custom romove sam preko cwm. E sad ovako sam ja uradio, ti si na v20d i mislim da bi mogao preko kdz da stavis v20d koji sa sobom ima cwm i unlock bootloader. Ali moj ti je savet da sacekas da te neko iskusnije sa foruma uputi kako da uradis. Nisam ti ja neki strucnjak:(

Hvala drugari, pokusacu nesto smisliti. Ne bih voleo da ga brickujem pa da tu zaglavim :D Ima uputstvo u 3 koraka (oni moji linkovi), ali nesto nije u redu vec na prvom koraku :D Citacu jos pa mozda nesto naleti. Taj kdz znam da ubacuje 4.1.2 od LG-a, ali ne znam da li je isti postupak ako pokusam ubaciti neki custom rom...Onaj metod sa 3.linka mi deluje zaista jednostavan i lako je menjati romove. Ako ne uspem ovako potrazicu uputstvo za kdz i pratiti ovaj video vsa youtube-a. Hvala jos jednom!

Ako brikujes imas onaj LGMobile Support Tool i tamo ides na recovery i vrati ti na tvornicki rom, ja sam ga 2 puta brikovao i svaki put dobro proslo :) :).
Inace, moj ti je prijedlog da se rijesis tog telefona jer ces izgubit dosta zivaca oko njega

Ma cekam neke pare da skupim pa cu gledati nesto drugo, mozda cak i android prekrizim. Odlicno je ovo za LGMobile Support Tool, to mi je bitno da se mogu izvuci ako negde pogresim. Zivce sam vec davno izgubio, ali sta cu :D

Ma cekam neke pare da skupim pa cu gledati nesto drugo, mozda cak i android prekrizim. Odlicno je ovo za LGMobile Support Tool, to mi je bitno da se mogu izvuci ako negde pogresim. Zivce sam vec davno izgubio, ali sta cu :D

Isto i ja cekam i mozda se prebacim na wp, mozda nokia 820.btw, do tada borba sa l7

Evo da se javim sa finalnim proizvodom :D Nisam nikako mogao uraditi root jer je verzija v20D, a ima milion uputstava za v10x, a ni jedan za v20D! Na kraju sam uradio flash preko kdz-a i to onaj sto mi je poslao @anicram. Znaci to je bio isti v20D ali je imao vec odradjen root. Onda sam instalirao ROM Manager sa Play Store-a i iz njega instalirao CWM za L7 (ClockWorkMod) jer nisam nikako mogao preko linka aplikacije za racunar. Nakon toga kad sam vec imao root jednostavno sam pratio uputstva i umesto LG v20D ubacio Vanir AOSP sto mi je @toske81 predlozio. Sve proslo odlicno i evo mnogo brzi telefon i mnogo prijatnije iskustvo :) Plus celi dan trazeci ROM-ove skinuo sam nekoliko razlicitih i sad je dosta jednostavno flashovati novi ROM jer se ne ponavljaju svi koraci. Hvala svima na pomoci i nadam se da ce ovaj post pomoci jos nekome ko bude pokusavao ubrzati svoj tel. Poz
P.S. Ne znam da li sve radi na ovome ROM-u, ali iskreno nije mi ni bitno...vazno je da je brz. Jedini veci bug je problem oko reboota, mada ni ne gasim telefon mesecima.

Moze li nekako da se promeni standardni nacin javljanja kod L7, problem je u tome sto kad me neko zove i telefon mi stoji u dzepu zakljucan ponekad se desi da se ukoci skroz i da ne reaguje bez obzira sto ja pokusavam da drzim prst na onoj zelenoj sluski i povlacim preko ekrana......... :mad:

Koliko ja znam to je jedini način. Proveri da nemaš nešto instalirano što vuče mnogo memorije...

Poslednja izmena:
To je uvek radilo kako treba, pokusaj spojiti tel.na LG Support Tool pa uradi update ako moze. Ili uradi factory reset, samo pre toga uradi backup podataka. A mozes staviti novi ROM kao i ja pa se promeni nacin javljanja ;-)

Postoji li neki program koji kada skinem i instaliram u telefon on mi nudi mogucnosti promene nacina javljanja????????????

Znate li mozda kakova je ralika izmenju LG optimus L7 p705 i p700??????????

Mislim da nema takva aplikacija. Postoje launcheri koji menjaju nacin otkljucavanja, ali ne i nacin javljanja. Pogledaj u podesavanjima poziva, cini mi se da je bilo nesto oko nacina javljanja, ja nemam stock rom pa ne mogu ti tacno reci. Razlila je u tome sto P705 nema NFC, to nije toliko bitno ali P705 moze ti praviti problem ukoliko budes ubacivao custom rom jer se obicno prave za P700 pa ih onda developeri prilagodjavaju.

Moze li neko da okaci neki link gde mogu da skinem aplikaciju za dugacije otkljuvanje(za L7) npr neku koju vi koristite???????

Imaš u fabtičkom podešavanju, zaključaj ekran, pa obezbeđen šemom.
a9ysu4y2.jpg

Desava li se vama da kad udjete preko messenger aplikacije na facebook i pokusate nekome da posljete poruku, poruka jednostavno nece da se posalje mnogo me nervira i pokusao sam i preko wi-fi i preko interenta sa kartice ali nece, ponekad ide sve normalno i poruka se salje normalno i odjednom nece, ispod poruke stoji "sending" i nista se ne desava :mad: ???!

Poslednja izmena:
Ne koristim Facebook pa ti ne mogu tacno odgovoriti, ali da bi ti drugi mogli pomoci napisi koju verziju androida imas i da li je stock ili custom? Mozda je u tome problem...Ili jednostavno pokusaj obrisati Facebook app i ponovo instalirati. Moze biti bilo sta, meni su svi servisi za chat radili ok (GTalk, Viber, Whats Up, Skype).

Ako si kupio nov tel.i ako nisi menjao softver u njemu onda je stock rom. Koliko vidim iz tvog komentara izgleda da nisi nista radio jer bi znao razliku :) Vidi samo je li 4.03 ili 4.1.2 Android da znas sta imas. Mada mislim da to ne pravi problem, pre ce biti do same FB aplikacije.

Andorid je 4.1.2 stock rom, i sad cu da obisem messenger aplikaciju pa cu ponovo da je instaliram da vidim sta ce biti :)

Desava li se vama da kad udjete preko messenger aplikacije na facebook i pokusate nekome da posljete poruku, poruka jednostavno nece da se posalje mnogo me nervira i pokusao sam i preko wi-fi i preko interenta sa kartice ali nece, ponekad ide sve normalno i poruka se salje normalno i odjednom nece, ispod poruke stoji "sending" i nista se ne desava :mad: ???!

Imao sam isti problem sa FB. Problem nije bio do aplikacije, vec do rom-a. Od kad sam ubacio 4.3 verziju androida (slimrom), nemam vise taj problem. Ukoliko ne zelis to da radis, jedino resenje je da skines verziju messengera 2.4.3. koja funkcionise i na kojoj se taj problem ne javlja.

Moze li da da link od facebook messengera 2.4.3, ja sam trazio ali nikako da nadjem??????

Imao sam isti problem sa FB. Problem nije bio do aplikacije, vec do rom-a. Od kad sam ubacio 4.3 verziju androida (slimrom), nemam vise taj problem. Ukoliko ne zelis to da radis, jedino resenje je da skines verziju messengera 2.4.3. koja funkcionise i na kojoj se taj problem ne javlja.

A mozes li reci kako si zadovoljan sa slimrom-om? Radi li ti viber tj. cujes li sagovornike i cuju li tebe? Je li sa xda?

Zadovoljan sam vise nego sa originalnim rom-om. Ima stvari koje ne funkcionisu, poput poziva na viberu, ali to ne koristim. Mnogo je brzi telefon, nema zapucavanja i cekanja kao kod originalnog rom-a. Poruke na viberu, FB messengeru stizu istog trenutka, za razliku od fabrickog, gde ponekad nisu ni stizale, nego primetim da imam poruku tek kad udjem u aplikaciju. S obzirom da prvenstveno njih koristim za komunikaciju, pa mi je veoma bitno da funkcionisu kako treba, mogu samo reci da ovaj rom to obavlja i vise nego dobro.

Zadovoljan sam vise nego sa originalnim rom-om. Ima stvari koje ne funkcionisu, poput poziva na viberu, ali to ne koristim. Mnogo je brzi telefon, nema zapucavanja i cekanja kao kod originalnog rom-a. Poruke na viberu, FB messengeru stizu istog trenutka, za razliku od fabrickog, gde ponekad nisu ni stizale, nego primetim da imam poruku tek kad udjem u aplikaciju. S obzirom da prvenstveno njih koristim za komunikaciju, pa mi je veoma bitno da funkcionisu kako treba, mogu samo reci da ovaj rom to obavlja i vise nego dobro.

A to je rom sa xda 1.8 verzija? Jesi radio full wipe ili samo factory reset kao sto tamo pise?

Da, taj je. Ako se odlucis da ubacis custom rom, dobro iscitaj temu i ako prelazis na 4.3 android, trebaces da flesujes i baseband za njega. Potreban je full wipe.

Nazad
Vrh Dno