Šta je novo?

Lg Optimus L7 P700/705

beloblato

Cenjen
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
159
Ima li neko, da podeli utiske?
Izgleda solidno za male pare...

Poslednja izmena:
Vrlo lep i elegantan, sjajan kvalitet izrade, ali stara arhitektura i malo prevazidjen hardver...

Ovo je telefon za ne preterano zahtevne korisnike - izgleda savrseno i kvalitetan je, u drustvu mozes da ga pokazes i ocekujes znatizeljne poglede i koristice ti za sve nezahtevne radnje super (ICS je svakako veliki +) ali nece leteti na zahtevnijim aplikacijama, browser ce umeti da zasecka i tako.

Recimo, da kupujem mladjem bratu Android pocetniku fon, a nisam jako ogranicen kesom - idealan izbor.

Ko jos veruje sajtu VIP-a?! :D

Da li ko moze da kaze kakva je kamera na ovom telefonu,vredi li cemu,interesanto je privlacan tel na izgled,ali kakav je sto se tice fotki??

@Kronos1
Imas na gsmarena.com test u kom je citav odeljak o kameri, pa baci oko... :)

@Kronos1
Imas na gsmarena.com test u kom je citav odeljak o kameri, pa baci oko... :)

Vidi,pratim ja sve te testove-ali cesto znaju biti prenaduvani i pogresni naspram realnog, koliko puta mi se desilo da dodjem to telefona koji su oni i phonearena team ocenili kao los po pitanju camere,a ispostavilo se da su skroz ok. Koliko para toliko muzike zna ponekad da zavara,da ne nabrajam telefone koji su top klasa a po pitanju kvaliteta fotki kasljuckaju za nekim jefitnijim aparatima. Znam da kamera na mob nije isto sto kamera na fotoaparatu-digitalcu ali u nekim situacijama zna uhvatiti momente koji su za ceo zivot. Dakle nisam pitao ovo radi za**bancije vec da li je ko koristio danju,nocu,kuca,napolju...

Ok, stoji vecina toga sto si rekao, i nisam ni mislio da pitas *******cije radi, prosto - bude dosta semplova u tim testovima pa na osnovu toga ipak imas malo bolju ocenu... :) No, kameru licno nisam koristio, tako da moja pomoc ovde staje... ;)

Hvala na slikama. Deluju ok za 5mpx i za dnevne slike.

Uzeo sam ga juce, odmah sam stavio Apex launcher i podesolio ga isti kao moj S2 i poklonio devojci, secka malo browser ali njoj je super, veliki ekran, slike su ok video nisam jos pregledao na kompu, nisam ga tovario nekim zahtevnim igrama ali sve sto sam stavio na njega radi! Mane neke nisam nasao jos.
Ako neko zna gde kod nas ima da se uzme futrola ona gel teracell ili koja vec nek podeli info.
Ako vas nesto zanima za fon pitajte!

Instaliraj joj Operu, i ogranici procese da ih ne pamti, i neces imati nikakvog seckanja...

Belgrade, posto si imao oba - uporedi mi O2X i L7. Hvala! ;)

Belgrade, posto si imao oba - uporedi mi O2X i L7. Hvala! ;)

Za osnovne radnje se mogu porediti, u igricama vec ne...
Pa da krenem, kod L7 je bolje sto dosta duze traje baterija, nesto glasniji zvuk (ali po meni ima vise soprana, nego bas-a), veci ekran, veci fontovi, pa prija ocima, bolja kamera (samo napolju... ;) )
E, sad kod O2X jeste manji ekran, ali ima toplije boje (jaci kontrast), bolje se vidi napolju, kvalitetnije je izradjen (L7 dosta podseca na SGII, i izgledom, i izradom)
Ono sto me je najvise odusevilo je sto se LG napokon malo uozbiljio, secam se kad sam uzeo O2X sw i podrska je bila katastofalna, a kod L7 je sw skoro pa savrsen.
Desava se kad se prepuni RAM memorija da krene da secka, i iz tog razloga govorim da se ogranice procesi. To ne bi smelo da se desava, pa predpostavljam da je sw u pitanju, inace sve ostalo prosto leti...
Inace radio sam poredjenje kamera sa Samsung Tab 8.9, SE mini (st15i), LG O2X i L7, sto se tice detalja i ostrine L7 je bio najbolji, fali mu malo toplijih boja, ali to se da doraditi... :)
Ako vas jos nesto interesuje, slobodno pitajte...

Poslednja izmena:
Kako da mu ogranicim to? Primetio sam da nekad ume da zasecka. Inace otvarao sam Blic, Facebook, B92, Igo na S2 i na L7 i razlike skoro pa i nema, znaci od klika do ucitanog programa dodju gotovo u isto vreme.

Kako da mu ogranicim to? Primetio sam da nekad ume da zasecka. Inace otvarao sam Blic, Facebook, B92, Igo na S2 i na L7 i razlike skoro pa i nema, znaci od klika do ucitanog programa dodju gotovo u isto vreme.

Udjes u Postavke - Opcije razvoja - Limitiranje procesa u pozadini, i tu cekiras Nema procesa u pozadini.
Jedini problem je sto to moras stalno da ukljucis kada ugasis, pa ponovo upalis mob, posto ne pamti to sto podesis... :(
Pa i ne moze da ima neke razlike kad svi ti programi koriste jedno jezgro, zato ce se samo u igricama primetiti razlika, tako da je u sustini, bacanje para na dva ili cetri jezgra, ko se ne igra...

Poslednja izmena:
Aha pa ne gasi se cesto tako da to i nije neki problem! Hvala, koji fw je kod tebe na ovom je v10c?

Isto je v10c, inace ako te zanima trenutno moze da se rootuje, ali samo sa v10a, a rootovanjem mozes da mu izbacis nepotrebne app, tako da na tome mozes dobiti jos slobodnog RAM-a...

Mislim da necu da cackam, iskreno mrzi me, njoj sve radi super ovako kako jeste, nema potrebe za rootom bar za sada, kad se skuva neki rom onda cu verovatno staviti. Jos nema ni cwm za njega...

Izasao je novi firmware v10g...

Ono sto sam ja primetio, je da ima nesto vise slobodnog RAM-a, u notification bar-u sam primetio novu opciju Quick Memo, malo je izmenjena galerija, i cini mi se da je za nijansu brzi...
A sad zvanicni changelog, nisam nigde nasao...

Fleshnem ga preko lgtoola? Proveravao sam sa fona sada i kaze da je latest 10c nisam pri kompu!

Flesnes ga preko LGMobile Support Tool, a to sto proveravas preko mob mozes da se pozdravis, po njima tu uvek imas poslednju verziju... :)

Posto imam ovaj telefon, moze li mi neko objasniti kako da instaliram taj novi upd.... hvala

Uradio sinoc, oko 30-40mb vise slobodno memorije to je sve sto sam primetio, i ta ikoinca quick memo, mada imao sam jedan bug na proslom fw-u, posto telefon koristi devojka kada je pozovem na skype i koristim video call slika koju dobijam sa njene front kamere je zelena a sada je to ok.

Nazad
Vrh Dno