Šta je novo?

LG Optimus L5 E610

zaree

Slavan
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poena
345
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo tema i za ovaj tel,mislim da je nema na forumu

noname1.jpg

noname2.jpg

zanima me jel zna neko kako neke aplikacije da prebacm na SD karticu?

zainteresovan sam za ovaj mob.. ali me zanima kakva je zastita za displey, kada se jace stisne da li se prelivaju boje.. znam da nema gorilla glass.. ali bez obzira moze li neko ko ima ovaj tel da mi kaze da li ostaju otisci boja kada se jace stisne ?

Ja ga imam jedno dvadesetak dana i po prilicno sad zadovoljan.I ne razlivaju se boje kad se jace stisne.

Телефон је одличан :)

Za 100e nov, best buy definitivno. 512MB, ICS sta ce ti vise.

kopio sam telefon zeni, 4inch telefon sa katastrofalnim ekranom. rezolucija manje vise. ugao posmatranja ekrana i stelovanje glavom da uhvatis pravu sliku (potseti me kad sam pomerao antenu na krovu od kuce :) )
ovo je da bog sacuva. bolje da nisam prodao htc desire jer on je bomba.
dzaba ti operativni sistem kad to ne stima kako treba. ima i nfc ali wifi direct prenos fajlova je neupotrebljiv. meni je nesto telefon LOW - Bottom - End phone ... no hard feelings . ziveli ;-)

Ovo mi nude preko segmentaije u MTSu za dinar ... uzeo bih beli za ženu ... još neki utisak ?

Ekran je definitivno najveca mana ovog telefona. Al kad je za dinar, uzimaj! (ako nema nista bolje)

Ekran se relativno lako grebe i posle 6+ meseci ako se ne cuva stvarno izgleda uzasno. Pisao sam vec po slicnim temama, za ovu klasu izrada kucista je odlicna, u sustini radi ok za neke osnovne aplikacije/za osnovnu upotrebu ali ima laga i igrice tipa Temple Run 2 seckaju.. mozda ne kada se grafika sa medium smanji na low.

Kamera je eto tu cisto da se nadje kao i kamkorder (na dnevnom svetlu su upotrebljivi), ekran najgori 4'' na trzistu bez ikakve polemike, pored jako lose rezolucije problem je i sam prikaz, isprane boje i ocajni uglovi gledanja.. ali glavni adut ovog telefona su cena (po oglasima ne bas ali u vipu da), dizajn (subjektivno) i kvalitet izrade. Ima jedan ortak i njemu je ok, posebno jer je dobio za dz kod operatera. Autonomija dosta solidna. GPS radi dobro.

U svakom slucaju u paketima opreratera se isplati, po oglasima ne znam bas jer za taj kes moze da se kupi polovan SGS I koji je mnogo bolji u svakom smislu (osim kucista) ili Huawei G300..

Poslednja izmena:
Ako ga uzmem za 1 dinar uz paket od 900 dinara + 3G pretplata, odlični su pikseli :) ... prvi joj je android, biće odličan ....

Mada mi nisu jasni:

Paket je od 900 dinara = 250 SMSa + 250 minuta

Drugi telefon je 6000 uz taj paket, neki Sony E. Nude mi ga za dinar.
Ovaj je 6600 uz taj paket. Nude mi ga za 3600.

Znači, uz onaj dobijam 6000 popusta, a uz ovaj 3000 ....

Nećemo tako, odgovrio sam da hoću da ga platim 600, eventualno 1200 dinara, i da ostanem na istom paketu, ali da dam 3600 neću, jer nije matematički korektno ...

Ma pazi, ovo nije telefon sa zahtevne korisnike ali za sve ostalo moze da prodje, posebno po toj ceni.. e sad nemam vremena da pogledam sta nudi mts, moguce je da za 2000 din doplate npr u istom paketu mozes da uzmes bolji telefon.. ali ako joj se svidja beli (a stvarno je dizajn ok kao i kvalitet kucista) pa jos za dinar.. dobra je to ''kupovina'' :)

E jedino je malo zaj*ban za drzanje jer je telefon dosta sirok i ''kockast''..

Ali ako je situacija L5 vs Xperia E, oba za 1 din.. rekao bih da je Sony malo bolji (mada ne radi bas najbolje na JB ali ni L5 ne radi bas savrseno na ICS).

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5149&idPhone2=4571

Xperia E ima manji ekran iste rezolucije ali prikaz nema sanse da bude losiji nego na L5.. a XE i deluje nekako vise ''zenski'' od L5..
Sony ima malo brzi procesor ali kamera nema AF.. ostalo je manje vise isto osim sto XE radi na JB Androidu.. baterija bi trebala da bude bolja na XE.

Poslednja izmena:
To sam joj i ja rekao, za veličinu, jer žensko je, ima male šake, ali one valjda vole veliki u rukama :) :)

A ima taj Sony Xperia E, on je 3.5 inča, a ista rezolucija, lep mi je i on, mada 3 megapixela, ali ... NEMA BEO!!!

A svi znamo kako žene gledaju: prvo boja, pa dezen, pa onda ostalo .... a njega dobijam za 1 dinar bez cenkanja, uz taj mali paket.

Pa ajd' probajte LG, pre svega zbog ekrana, to je cak i za tu cenu najveca mana tog telefona jer ja veci a strokaviji displej nisam nikada u zivotu video :d

Ako vam odgovara ekran i pored svega toga (uzas rezolucija i prikaz) onda za 1 din nema sta drugo da smeta :) Kamera i kamkorder mogu da budu upotrebljivi kada je osvetljenje povoljno, sve ostalo sam napisao. Ali je fon stvarno kockast..

Jos nesto vezano za ekran, j*biga mi sa foruma smo prilicno zahtevni sto se displeja tice, verovatno njoj to nece smetati kao nekome ko sa (q)hd IPS, Super Amoleda itd pogleda u L5 :)

Poslednja izmena:
Majku mu, sad si me zabrinuo, da idem u neku radnju da vidim na šta liči ekran ....

Dal stvarno toliko loš ...

Na šta misliš kad kažeš "Štrkovaiji" ... mislim, folija odmah ide na njega, naravno, neću je pustiti ovako da ga koristi ...

Volim posle kad prodajem fonove, da budu bez mane ....

Pa lako se grebe ekran.. mada ovaj uopste ne cuva fon, ispadao mu je itd ali tako se vise ostecuje kuciste nego to ''staklo''.

Pazi, ja i dalje tvrdim da ne postoji 4'' ekran koji ima ovako losu rezoluciju, ocajne uglove i isprane boje.. ali zenama to uopste ne mora da smeta, kada se direktno gleda u ekran moze da prodje mada i tada deluje isprano cak i u poredjenju sa starim tft/lcd 4'' ekranima od pre 2-3 god..

Zato kazem, to je najveca mana ovog telefona i jedna od retkih za te pare, sve ostalo je premija za telefon koji dobijas ''za dz'' :) Ali ipak probaj negde da probas ovaj fon tj displej..

Evo par linkova pa proceni..

Ovde igra cak i temple run, izgleda sa low grafikom i ide nekako (sto i nije bitno bas za zene al' ajd inace jeste)
http://www.youtube.com/watch?v=RR0lOR6Z_TE

http://www.youtube.com/watch?v=m2GSTavCHCI

Gledajuci preko monitora sa YT ekran deluje malo bolje nego uzivo.. meni bar. Ali za 1 din.. nema bolje ocigledno.

Poslednja izmena:
Ma nema na cemu, samo probaj L5 a ako mozes i XE.. realno, da Sony ima kameru sa AF-om i pored manjeg ekrana bio bi bolji izbor.. ovako bez AF fotografije jedva da mogu da budu prihvatljive..

Ili da probas da ih ''ucenis'' za Xperia Miro u tom paketu za 1 din.. ako ima u beloj boji.

Nema šanse nju da daju ... ona je redovna cena uz paket 12600, znači možda bi mi je dali za 6600, ali ... ne bih da dajem "toliku" doplatu, jer njoj stvarno ne treba 4.7 inča i sve što ide uz to ... :) :)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4831&idPhone2=4571

Ma Xperia Miro nema 4,7'' ekran nego 3,5''.. nemam vremena da gledam sad cene ali proveri, to je telefon koji je prakticno tu negde kao L5 samo ima bolji ekran i jos par sitnica, proveri za koliko bi ti taj fon dali.. i opet je najbolje kada bi mogao oba da upalis i probas :)

I da, nije mi jasno koji postpejd paket hoces da uzmes?

Poslednja izmena:
Ako je to ovaj

https://webshop.telekom.rs/detaljnije.aspx?tel_id=2928

piše 4.7 :) :)

To je broj koji mi koristi otac, plaćam preko računa, vodim ga na firmu, i MIX750 (900 dinara sa PDVom) je cena, i ne bi da menjam ništa, jer njemu taj taman zaleže.

Pitao sam ga da li hoće fon? Neće, dobar mu samsung na slide, on to voli, ne interesuje ga android, niti bilo šta.

I sad, umesto da uzmem 50 posto popusta, i uštedim 24 meseca po 450 dinara = 10800 dinara, ja bih uzeo tako neki fon, od oko 15-16 iljada, za 1 dinar, i faktički bi ga platio ispod cene na 24 rate, a da obradujem ženu, jer ja imam Alcatel 995, i obavezu još nekih 8 meseci, pa vraćam broj u MTS i biram fon za mene ....

A-ha, evo ga ovde, http://www.mts.telekom.rs/index.php/sony-xperia-miro.html , ali je i dalje cena 12600 ... neće to za 1 dinar ... :)

Znači, već mi daju nekih 6000 popusta, u odnosu na cene na sajtu, ne mogu sad da budem džukac ....

Mnogo je 12600 za Xperiu Miro u tom paketu.. nista onda, ako vec neces 50% popust na sve racune 24 meseca onda probaj prvo L5 i ako mozes da predjes preko losijeg displeja uzmi taj LG kao poklon :)

Više mi se isplati da uzmem telefon uz taj dodatni popust, segmentaciju, kako već ... a stvarno joj treba fon, nosi neku nokiu od pre 3 godine , C2-01 ili tako nekako, malo bolja od 2700 :) :)

Tako da skok na oval L5 ima da bude ihaj ... :)

E pa onda ce joj biti odlican L5.. zato i kazem, nekome sa bencha posle ips-a/samoleda da das upaljen L5 u ruke otreso bi ga o zid ili pregazio kolima zbog displeja :d Ovako u beloj boji sa kvalitetnim kucistem i prihvatljivom kamerom za zenu ima da bude ok :)

E sad za foliju ne znam sta da ti kazem.. ekran se definitivno grebe a mozda i ima vec neku fabricku foliju slabijeg kvaliteta.. Invisible Shiled folije su navodno najkvalitetnije ali nisam siguran da ih ima kod nas.. proveri na
svezamob ili kako vec

За ове који нису буржуји телефон је супер. Ево 6 месеци и ради одлично (оно што треба да ради, позиви, поруке и понека сличица, ебе ми се за апликације и екран, нећу сигурно да гледам филмове на телефону).

Od skoro imam ovaj fon i planiram da instaliram neki custom rom, zanima me da li otkljucavanje bootloader-a vraca fon na fabricka podesavanja?

Znam da je ovo tema za L5, ali da ne otvaram posebnu temu zbog jednog pitanja.

Prijatelj uzeo sebi u VIP-u LG Optimus L5 II E460, ali koliko mi rece, zakljucan je na VIP mrezu. Verzija firmware-a je E46010g-220-05, dakle V10G za VIP mrezu. Nasao sam EUR OPEN V10L verziju, pa bih je flash-ovao. Da li flashovanjem se moze zeznuti zakljucanost telefona za VIP mrezu?
Ne bih da dodjem u situaciju da flashnem novi firmware i da mi odbije da prihvati i jednu karticu.

Rom i sim lock nemaju veze jedno sa drugim, mozes da flesujes bilo koj rom, bice i dalje zakljucan na vip.

Nazad
Vrh Dno