Šta je novo?

LG Optimus 4X HD P880

Dakle, kada se moze ocekivati ta JB verzija Androida

Još nisu izbacili tačan datum, negde pročitah da će biti do kraja marta, ali nemoj da me držiš za reč

gledao sam bas sinoc kakva je podrska na XDA i nisam odusevljen (jos ako uporedis sa Samsungom...). mada, meni ne predstavlja problem jer mi je vise preko glave toga :D.

Podrška je očajna, ali sada je bootloader otključan, uskoro će cyanogen da odradi rom za njega, pa će da se pojavi lom klonova tog roma na xda

kakav je fon za gejmere =)?

Pogledaj koje sve ekskluzive postoje za Tegra uredjaje, kao i koje sve igre imaju posebne verzije za ovaj SoC sa dodatnim efektima ;)

Pogledaj koje sve ekskluzive postoje za Tegra uredjaje, kao i koje sve igre imaju posebne verzije za ovaj SoC sa dodatnim efektima ;)
tnx =)
ipak vredi prodati evo3d i kupiti ovaj,za filmove,gl igrice i internet. a po komentarima vidim i da je sada kamera bez bagova,jel da?

Podrška je očajna, ali sada je bootloader otključan, uskoro će cyanogen da odradi rom za njega, pa će da se pojavi lom klonova tog roma na xda

Nece cyanogen raditi rom dok LG zvanicno ne otkljuca bootloader. Do tada se moze ocekivati samo od pojedinica sa xda, da to urade nezvanicno, mada i tu postoje problemi i veca je verovatnoca za ovo prvo.

Nece cyanogen raditi rom dok LG zvanicno ne otkljuca bootloader. Do tada se moze ocekivati samo od pojedinica sa xda, da to urade nezvanicno, mada i tu postoje problemi i veca je verovatnoca za ovo prvo.

Na xda je neki lik napisao da Ricardo Cerqueira (koliko sam shvatio, on je neki baja u CM svetu) rekao da će izbaciti cm10.1 rom za ovaj telefon čim bootloader zvanično bude otključan. U svakom slučaju, trebaće vremena da se on ispegla, ali će sigurno biti brži od LG-jevih ljudi.

Zanima me sto se tice firmwera,recimo moj je 10e,koliko shvatih Azija,Hong Kong,da li ce izaci u isto vreme update za JB ili prvo Evropa pa ostalo ili obrnuto
Nadjoh takodje da neki boot loaderi nisu na spisku da se otkljucaju ,da li je to samo deo spiska ili ...skapirah da je ovaj update samo beta verzija i da kao takva nije konacna
Obzirom da je receno da ce update za ovaj nas telefeon izaci u prvoj polovini godini imamo vremena do kraja juna da pricamo o tome ahaha
Ali zaista budalastinu da L9 updejtuju pre LG4X stvarno ne kapiram,definitivno u podrzci im nesto skripi i to debelo ,to ih verovatno i sprecava da uzmu mnogo veci deo kolaca na trzistu telefona,jer samo cenom i dobrim kvalitetom nece mnogo uraditi ako im udarni modeli cekaju nadogradnje po godinu dana dok srednje klasa dobija nadogradnju
Ako nista drugo bar vidim da ima i gorih od nas po pitanju poslovnih poteza ahaha

Sve naopako, slican je i Sony, prvo je izasao JB za XJ pa onda za XS, iako im je ovaj drugi nekadasnji flagship i duplo jaci telefon od ovog prvog

Pa nije naopako, možda za ovaj drugi više "peglaju" firmver. ;)

Ljudi iz naše vlade najbliže što mogu da priđu Soniju je kad im crkne daljinski upravljač pa ustanu da promene kanal. :p Mislim, primer je bio za Sony. :)

Pa nije naopako, možda za ovaj drugi više "peglaju" firmver. ;)

Pa dobro, ima i toga, bar nije bilo problema sa zvanicnim verzijama sistema koje su ubijale telefone kao sto je bio slucaj kod samsunga, koji je obicno najbrzi sa azuriranjima telefona (ako ne racunamo nexus)

Bogami nesto nisam video da kostaju 20e.. sve slusalice su poskupele, skoro sam pretrazivao domace kataloge i ovo je uzas, Pioneer m390 sam platio 2990 din pre 2 godine (t'mania) a sada su 5500 din :d, Pioneer m290 bile oko 2000 din a sada su oko 4k valjda.. Senn HD201 mislim da videh za oko 4k din ali nisam siguran.

Off al reko da napisem..

HD-201 sam platio u 4Audio na akciji 2500din, i dalje ih valjda ima.

I nema za malo vise para neke bolje slusalice.
Sledeci cenovni rang (u 4Audio) je 4000din+.

Pozdrav kolege,
evo današnja objava na HR portalima, koja će razveseliti sve vlasnike LG-a:

"Iz objave za medije LG Hrvatska:

LG NAJAVIO NADOGRADNJU NA ANDROID 4.1.2 JELLY BEAN
ZA OPTIMUS L5, L7, L9 I OPTIMUS 4X HD

LG osigurava poboljšano korisničko iskustvo uz operacijski sustav Jelly Bean

Zagreb, 19. ožujka 2013. – LG Electronics je danas objavio plan dostupnosti nadogradnje na operacijski sustav Android 4.1.2 Jelly Bean (JB) za modele Optimus L5, L7, L9 i Optimus 4X HD na hrvatskom tržištu. Nadogradnja za Optimus L9 i Optimus 4X HD bit će dostupna krajem ožujka, za Optimus L7 sredinom travnja, a za Optimus L5 početkom svibnja 2013. Googleova najnovija platforma Android 4.1.2 Jelly Bean poboljšat će korisničko iskustvo na ovim naprednim LG-evim pametnim telefonima.

“Sa željom da osiguramo nenadmašno mobilno iskustvo, lansiramo nadogradnju koja će našim korisnicima omogućiti instalaciju najnovijeg operacijskog sustava Android, Jelly Beana”, rekao je Kenneth Ji, regionalni voditelj odjela mobilnih komunikacija tvrtke LG Electronics Magyar Kft.

Kroz nadogradnju na Jelly Bean, korisnici će moći uživati u fluidnijem radu sustava Android i još responsivnijem korisničkom sučelju. Ova nadogradnja moći će se preuzeti na internetskoj stranici LG Electronicsa Hrvatska (http://www.lg.com/hr/podrska)."

Ja probah usb otg, trebalo mi neke fotke da prebacim, kad ono ništa. Jel to radi il ne radi na ovom telefonu?

Verovatno treba custom kernel,a dok ne otkljucaju bootloader nema nista od toga.
Na Samsungu s2/s3 note 1/2 znam da radi ootb.

Ja probah usb otg, trebalo mi neke fotke da prebacim, kad ono ništa. Jel to radi il ne radi na ovom telefonu?
Ja kol'ko sam razumeo, za USB OTG je potreban JB, a za ovaj konkretan telefon možda i eksterno napajanje (zavisno od uređaja koji pokušavaš da povežeš).

Verovatno treba custom kernel,a dok ne otkljucaju bootloader nema nista od toga.
Na Samsungu s2/s3 note 1/2 znam da radi ootb.
But-louder je otključan (zahvaljujući "procurelim" verzijama JB firmvera), s tim što se CM 10.1 neće pojaviti pre nego što LG izbaci zvaničnu verziju JB firmvera.

Poslednja izmena:
Da bi otg radio to mora biti implementirano u kernelu,ako na ics ne radi nema pomoci nego flesovati jb na kom je verovatno drugi kernel gde su to ubacili.

Mislim da sam video na XDA da je nekome proradilo, samo što ne može bogznašta da se napaja sa telefona. Npr, razni džojstici i igrački upravljači vuku previše struje da bi mogli da se napajaju sa te konekcije na telefonu pa im je potrebno obezbediti eksterni izvor energije. Osim toga, trebalo bi da radi. Mene najviše zanima eksterna fleš memorija, tj USB tamb drajvovi i čitači SD kartica.

Da li neko zna kako na originalnom LG lančeru mogu da podignem ikonice do vrha? Naime, pri vrhu se nalazi + i nemoguće je u tom delu postaviti ikonice, tako da taj deo ekrana ostaje prazam i to me jako nervira. Znam da mogu da ubacim drugi lančer, ali bih voleo da ipak koristim ovaj.

Da li neko zna kako na originalnom LG lančeru mogu da podignem ikonice do vrha? Naime, pri vrhu se nalazi + i nemoguće je u tom delu postaviti ikonice, tako da taj deo ekrana ostaje prazam i to me jako nervira. Znam da mogu da ubacim drugi lančer, ali bih voleo da ipak koristim ovaj.

koliko ja znam ne može

Evo ga i zvanično:

LG najavio JellyBean i za "srpske" Optimuse

Daklem, stiže iduće nedelje i to sa otključanim but louderom. Verzija 4.2.x Androida menja Bluetooth stek sa linuksovog BlueZ-a na Brotkomov, što će napraviti problem onima koji koriste prijemnike sa apt-X i druge specifične kodeke, tako da mi je drago što je ovo ipak 4.1.2.

Inače, ja kol'ko znam u ovom apdejtu nema više Adob Fleša. :/

Poslednja izmena:
Нема adobe званично, али може да се убаци :D

Pa skoro svaki sajt koristi Flash aplikacije, zasto nema podrske za njega ?

To ni meni nije bilo jasno, bilo je podrske kada smo imali Gingerbread i telefone sa 1 jezgrom i 512mb ram-a, a danas imamo 10 puta brze procesore i 4 puta vise ram memorije, a podrske za flash zvanicno nema "jer je previse zahtevan"

Ma, preveliki im je problem da ga razvijaju dalje i održavaju. Izgleda da će moći da se "nabudži".

Kupio sam ovaj telefon juce, ovo kucam sa njega :)

Prezadovoljan sam, brz je kao munja, nigde ne stuca, ekran je fenomenalan... Tek trebam da testiram neke stvari, npr jos uvek nisam slusao muziku sa njega, ali se cini kao zaokruzena celina i odlicna alternativa u odnosu na GS3 i One X, pogotovo ako se u obzir uzme cena

Nazad
Vrh Dno