Šta je novo?

LG Optimus 4X HD P880

nov 250 evra ,preko oglasa ,cenkao se pa spustio cenu sa 290 ,to mi nekako uvek islo od ruke :)
Poenta je naci od nekoga ko nije preprodavac nego prodaje telefon jer mu ne treba itd,onda se lako dogovoriti ,poenta je i biti brzi od preprodavaca,mislim da sam se jos cenkao da sam ga mogao dobiti i za 230-240,ali budzet mi je bio 250 a i covek mi se dopao ,pa nisam terao dalje,mislim da je i to odlicna cena za njega,nemam garanciju al videh brdo oglasa za 290-300 evra bez garancije,mada ruku na srce ne secam se kad sam uzeo telefon sa garancijom i do sada, da kucnem u drvo sve bilo super .Nekada se uzimalo i preko operatera pa muke zive,non stop mu nesto fali
Ovaj kidam vec 3-4h do krajnjih granica i do sada ne da nije zabagovao vec nije ni imao neki veci lag
Jedino vidim da ce rootovanje biti problem ,sto mi se bas i ne dopada,ali nadam se uskoro JB za njega potvrdjeno je da ce ga biti , pa cu onda videti sta ce se desiti sa ovim fonom
Zajednica mu je bas krs zivi al sta je tu je

Ajd ovako, da odgovorim na više pitanja:

- Zvaničan JB apdejt stiže i to sa otključanim but-louderom (imajte strpljenja)
- Zvuk sa analognog 3,5mm konektora uopšte nije loš
- Kamera je i sa 10h ICS firmverom pristojna, ako znate da je koristite, a sa JB-om je kažu odlična

Što se zajednice tiče, ona je mala jer je telefon do skoro bio "zaključan", tj nisu se mogli učitavati proizvoljni kerneli. Sada kada se to promenilo, biće i zvanične Cyanogen distribucije i raznih custom ROM-ova, za čije kompajliranje uopšte nije potrebna velika ekspertiza s obzirom da je u pitanju popularna platforma.

magick,veliko hvala na ovim odgovorima,priznajem da mi je mnogo lakse

Meni se pojavili prvi problemi na novom firmveru. Jako brzo prazni bateriju, naročito kada je u režimu kada ne radi ništa (nekada je, kada krenem na spavanje pa do ujutru, praznio bat za 0 ili 1%, a sada i preko 20%), a da ne pominjem kako je prazni kada je wi-fi

Meni se pojavili prvi problemi na novom firmveru. Jako brzo prazni bateriju, naročito kada je u režimu kada ne radi ništa (nekada je, kada krenem na spavanje pa do ujutru, praznio bat za 0 ili 1%, a sada i preko 20%), a da ne pominjem kako je prazni kada je wi-fi

Онда ради нешто, не може батерија сама од себе да се троши.
Скини BBS па види шта се дешава ;)

Ako imaš Viber Izbriši ga, zeznuli nešto sa zadnjim updateom.

Prvo, taj "novi firmver" je beta verzija i uključen mu je debaging, tj logovanje. Loguje u pozadini kao blesav, što se može videti a i isključiti u servisnom meniju - bilo je o tome na xda forumu.

Drugo, ja sam sa 10h firmverom prezadovoljan autonomijom, samo što mi za noć potroši preko 5% ako je na 3G mreži (iako su isključeni i WiFi i BT i paketni prenos), a kada ga prebacim na 2G, ne potroši ni 1%.

Uostalom, treba sačekati zvaničan apdejt pa tek onda suditi o firmveru.

Debaging je dečekiran, ali i svetlija je boja slova, što znači da se ne može izvršiti promena, odnosno, ne može se ni čekirati, ni dečekirati. probaću sa viberom, pa ću videti

Debaging je dečekiran, ali i svetlija je boja slova, što znači da se ne može izvršiti promena, odnosno, ne može se ni čekirati, ni dečekirati. probaću sa viberom, pa ću videti
Ma nije u pitanju debaging, već neki loging servis. Ja još nisam flešovao pa ne mogu ni da probam. Imaš o tome na XDA forumu u onom velikom tredu o JB apdejtu.

Moraću da proverim, ali izgleda da mi je problem sa potrošnjom baterije pravio go launcher. Juče sam deinstalirao viber i nije pomogleo, onda sam odradio postupak koji ima veze sa loging servisom i nisam video poboljšanje. danas sam deinstalirao gou lančer i izgleda da je od tada bolja. Doduše, nisam ga ni koristio preterano, ali i juče je praznio bateriju kada nisam ništa posebno radio

Kad obrišeš viber moraš i restart da uradiš jer media server nastavlja da radi.

Ispadose mi oci, procitah svih 23 strana teme.

Imam Wave I, pre 2 nedelje mi istekao ugovor sa Telenorom.
Planiram da produzim ugovor, uzmem neki telefon za 1din, prodam ga zajedno sa Wave-vom. Imacu nekih 150e.

Dakle, kada se moze ocekivati ta JB verzija Androida, kojom ce biti resen problem autofokusa i poboljsan audio output (ako sam dobro razumeo). Nisam nikad imao Android, al se ne bih cimao oko nekih custom rom-ova i slicno, dakle samo fabricki update, prikacim ga na komp i nek svuce sve automatski.

Znaci cena mu je 300e, nov sa 2 godine garancije u prodavnicama.

Btw, na Wave-u sam koristio one fabricke Samsung slusalice i bio zadovoljan kvalitetom zvuka.
Dakle, telefon samo koristio za povremeno slusanje muzike.

A jos jedna stvar, da potvrdim kako odredjene slusalice ne odgovaraju odredjenim uredjajima.
Pre 10-tak godina sam kupio bio iRiver mp3 player (mislim da sam bio jedan od retkih koji su to tada imali, stigao iz Dubaija za oko 230e ako se ne varam). I uz njega su stigle one Sennheiser CX300 (ako se opet ne varam) slusalice.
Dao mp3 plejer bratu odavno, jer je 256MB danas bas malo i pre par meseci uzmem i zamenim cisto fore radi slusalice, au ***, totalni pad kvaliteta zvuka i na iRiveru i na Wave-u.

A imam Sennheiser HD201, recimo sa njima mi je jacina zvuka premala kad prikacim na Wave.
Kad prikacim na komp i stavim jacinu zvuka na manje od pola, e toliko je max kad prikacim na Wave.

Poslednja izmena:
Ako si muziku na Wave-u slusao preko fabrickih slusalica dzabe si imao Wave, bukvalno. Slusalice nisu lose za jedne default (tj nisu bile lose pre 2 godine) inace su lose sa zamuljanim zvukom. Ja sam mislio da si koristio neke bolje slusalice.

Tako da nema sanse da ti 4X zvuci losije od Wave-a, ni Wave ni 4X sa strokavim default slusalicama ne mogu da zvuce ni priblizno dobro kao sa iole boljim bubicama od 25e +.

Sennheiser HD201, kao i sve slicne, nisu predvidjene za prenosive plejere. HD201 imaju impedansu 24 Ω a in ear slusalice, npr CX150 16 Ω. Inace HD201 zvuce kilavo i na kompu na integrusi i da bi zvucale kako je bog rek'o treba im zvucna sa pojacalom, makar i najjeftinija npr Asus Xonar DG.

Kupi vise taj 4X :d

Poslednja izmena:
Dakle, kada se moze ocekivati ta JB verzija Androida, kojom ce biti resen problem autofokusa i poboljsan audio output (ako sam dobro razumeo).
1. Ne zna se kada će izaći zvaničan JB apdejt, ali svi očekuju da to bude u nerednih mesec-dva, ako ne i već za koji dan.
2. Telefon radi odlično i sa ICS-om, na kome mu je (za razliku od svih ostalih telefona) UI savršeno fluidan.
3. Problem sa autofokusom je već rešen sa poslednjom zvaničnom verzijom ICS firmvera (10h).
4. Telefon nema nikakvih problema sa kvalitetom audio izlaza, niti on zavisi od firmvera.

Nisam nikad imao Android, al se ne bih cimao oko nekih custom rom-ova i slicno, dakle samo fabricki update, prikacim ga na komp i nek svuce sve automatski.
Telefon radi savršeno od kad ga upališ. Ako ga dobiješ sa firmverom 10h, ne moraš više nikada ni da ga apdejtuješ (toliko je dobar).

Znaci cena mu je 300e, nov sa 2 godine garancije u prodavnicama.
Pitanje ko daje kol'ku garanciju. Po radnjama je do skora bio preko 400€, a za 300 si ga mogao kupiti samo "starog 1 dan", što je u suštini kombinacija koju ćeš i ti da uradiš (neko ga uzme na ugovor pa ga onda proda). Sada vidim da ga izgleda ima i po radnjama za te pare, al' se ne bih iznenadio da kod zvaničnog distributera košta mnogo više.

Btw, na Wave-u sam koristio one fabricke Samsung slusalice i bio zadovoljan kvalitetom zvuka.
Dakle, telefon samo koristio za povremeno slusanje muzike.
Onda će ti O4X savršeno odgovarati, kao i slušalice koje se dobijaju uz njega.

A jos jedna stvar, da potvrdim kako odredjene slusalice ne odgovaraju odredjenim uredjajima.
Pre 10-tak godina sam kupio bio iRiver mp3 player (mislim da sam bio jedan od retkih koji su to tada imali, stigao iz Dubaija za oko 230e ako se ne varam). I uz njega su stigle one Sennheiser CX300 (ako se opet ne varam) slusalice.
Dao mp3 plejer bratu odavno, jer je 256MB danas bas malo i pre par meseci uzmem i zamenim cisto fore radi slusalice, au ***, totalni pad kvaliteta zvuka i na iRiveru i na Wave-u.
Da, to sam i ja primetio. Izgleda da kupovina novih, a kamo li "boljih", slušalica više uopšte nije jednostavna stvar. Najbolje bi bilo da ih probaš i to sa nekoliko različitih pesama.

A imam Sennheiser HD201, recimo sa njima mi je jacina zvuka premala kad prikacim na Wave.
Kad prikacim na komp i stavim jacinu zvuka na manje od pola, e toliko je max kad prikacim na Wave.
Za to ti je hsv.stoned lepo rekao, nema mobilni telefon potrebnu snagu da tera te slušalice, zato su tiše.

Poslednja izmena:
Ako si muziku na Wave-u slusao preko fabrickih slusalica dzabe si imao Wave, bukvalno. Slusalice nisu lose za jedne default (tj nisu bile lose pre 2 godine) inace su lose sa zamuljanim zvukom. Ja sam mislio da si koristio neke bolje slusalice.
Ali kako znati koje su odgovarajuće jer "bolje" ne moraju i bolje da zvuče, kao što smo imali prilike da se uverimo. Najbolje je ići onda po preporuci za konkretan model ili pak lično testirati više različitih.

Tako da nema sanse da ti 4X zvuci losije od Wave-a, ni Wave ni 4X sa strokavim default slusalicama ne mogu da zvuce ni priblizno dobro kao sa iole boljim bubicama od 25e +.
Ja mogu da ti potpišem da neće svake "25e +" slušalice zvučati dobro sa svakim telefonom. To mi je potvrdio i jedan čovek koji radi u prodavnici prateće opreme.

1. Ne zna se kada će izaći zvaničan JB apdejt, ali svi očekuju da to bude u nerednih mesec-dva, ako ne i već za koji dan.
2. Telefon radi odlično i sa ICS-om, na kome mu je (za razliku od svih ostalih telefona) UI savršeno fluidan.
3. Problem sa autofokusom je već rešen sa poslednjom zvaničnom verzijom ICS firmvera (10h).
4. Telefon nema nikakvih problema sa kvalitetom audio izlaza, niti on zavisi od firmvera.

Telefon radi savršeno od kad ga upališ. Ako ga dobiješ sa firmverom 10h, ne moraš više nikada ni da ga apdejtuješ (toliko je dobar).

Ovo mi je bilo bitno.
Hvala.

Ne znam sta da ti kazem osim da nisan naleteo jos negde na netu da se neko zali na zvuk Senn, AKG i slicnih in ear slusalica na vecini telefona..

Ne znam sta da ti kazem osim da nisan naleteo jos negde na netu da se neko zali na zvuk Senn, AKG i slicnih in ear slusalica na vecini telefona..
Ti kao da nećeš da razumeš. Senn i AKG su proizvođači, koji imaju na desetine različitih modela slušalica. Drugo, stvar je u tome što kombinacija "telefon + slušalice" stvara zvuk jedinstvenih karakteristika. A ljudi na netu (odnosno generalno) nemaju pojma. :) Pa ceo Hi-Fi i živi na "usviravanju kablova" i drugoj magiji i okultizmu, sa primesama parafizike. Dodaj svemu tome i adaptabilni psihoakustički model čoveka i eto veselja. :)

Sasvim je moguće da kada neke slušalice zvuče BAŠ užasno sa nekim uređajem (kao što može da se desi), ljudi ih otpišu kao neispravan primerak, kinesku kopiju ili prosto slegnu ramenima prihvatajući to kao nekakvu nekompatibilnost. U ostalim slučajevima, ljudi prihvate zvuk takav kakav je i ubrzo se na njega i naviknu pa im sve ostale interpretacije deluju loše i neautentično. To nije moja teorija već dobro poznat fenomen.

Bilo kako bilo, bespotrebno pravite dramu - O4X ima odličan zvuk, koji se sa nekim boljim plejerom može naštelovati prema svačijim potrebama, a svake skuplje slušalice će samo pružiti priliku da se povećaju dinamika i opseg i eventualno ujednači, ili pak dodatno izobliči, frekvencijski odziv.

Poslednja izmena:
Znaci ja moj firmware 10e da menjam.ili da ostavim do zvanicnog apdejta na JB
Generalno nista mi ne koci,niti baguje jedino stavih Novu Prime kao launcher zbog kostimizacije samog telefona

Pa... jedna dobra izreka kaže: ono što radi ne treba popravljati! :)

Ima istine
Znas kako ,totalno sve novo za mene
Posle godina i godina koriscenja Samsunga odjednom se obreh na totalno nepoznatom terenu
Pa reko bolje da pitam

Za to ti je hsv.stoned lepo rekao, nema mobilni telefon potrebnu snagu da tera te slušalice, zato su tiše.

HD201 ne moze ni obicna zvucna karta da "potera" ni blizu onom kako treba da se cuje.

Bez pojacala ili karte reda Xonar STX ne vredi, a onda opet treba uzeti kvalitetnije slusalice... :)

^moze Xonar DG a ne kosta puno, ipak HD201 i nije neki kvalitet realno, za samo malo vise para tu su bolji modeli..

Upravo tako - kostaju 20 evra, toliko i vrede, a traze "vatre" da bi svirale kako mogu.

Bogami nesto nisam video da kostaju 20e.. sve slusalice su poskupele, skoro sam pretrazivao domace kataloge i ovo je uzas, Pioneer m390 sam platio 2990 din pre 2 godine (t'mania) a sada su 5500 din :d, Pioneer m290 bile oko 2000 din a sada su oko 4k valjda.. Senn HD201 mislim da videh za oko 4k din ali nisam siguran.

Off al reko da napisem..

Nazad
Vrh Dno