Šta je novo?

LG Optimus 2x P990

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo postaje iritirajuće, trebalo bi ako je ikako moguće google da utiče na proizvođače. Jasno m je da su oni usredsređeni na nove uređaje i da im je ics na ovom telefonu gubljenje vremena i novca ali vrednost android platforme dosta gubi ovakvim ponašanjem. Ekstremni primer ovakvog ponašanja je Nokia sa maemo/meego platformom. Znamo kako prolaze.

ja sam moj upravo prodao zbog ovih *******cija.A Googl-a zabole ona stvar da nekom skace za vrat pare su bitne a ne funkcionalnos.Da stoji iza svog nazovimo oprerativnog sistena bio bi jedan za sve i razlikovao bi se samo zbog hardvera uredjaja a ne ovako.Svaki android za sebe svako ga krpi nekom radi nekom laguje znaci tuga jedna.Jedino je malo bolja prica za tablete al bojim se da su i tu mracne strane ko je dobio 3.2 ima da tu i stane.

hehe to je globalni update da se tako izrazim ,a koliko ćemo čekati da to prođe recimo kroz MTS kako se ne bi gubila garancija....?AJAO...

Koliko sam gledao ovaj u mts je euro open, a euro open bi trebalo da sutra krene sa updatom. E sad ovde je sve moguce.

Aj da se nadamo 🙂

Danas uzeh ovaj telefon i odmah problemi. Prvo ne videh da je u original kutiji sve osim usb kabla i original punjača(umesto njega neki na izgled nije loš, samo je kabel povezan sa punjačem, znači ne odvaja se kao original).

Sve funkcije proverene(sem GPS-a) sve je radilo kako treba. Čim je baterija bila pri kraju(negde oko 10%) stavih ga na punjač i on počeo da "ludi", otvara sam aplikacije, google search, kontakte...

I još pored svega toga se "koči" u radu(ne baš svaki put, ali često), pa onda ga pustim da malo miruje(20-30") i onda počne da radi kako treba.

Da li je neko imao ista ili slična iskustva i kako ih je rešio? Telefon inače nije rutovan(Android 2.2.2 u njemu).

Da li će taj apdejt koji se vidim čeka sa nestrpljenjem rešiti problem?

Poslednja izmena:
hehehh..izgleda da je u Novembru jedino 1 April došao 😀

Za moj Lg nema update jos. Mozda sam i pogresio kad sam rekao da su iz telekoma euro open. Ako neko ima neku verziju koja nije iz mts nek pokusa pa nek javi da li ima update.

Jesu euroopen,proverio sam...meni jedini update koji daje je V10D valjda firmware...a o 2.3 nema ni traga...

Ja sam taj V10D update izvrsio pre 2 meseca. Ne znam ni da li je poceo update bilo gde.

Evo da odgovorim sam sebi o problemima sa telefonom iz posta #247.

Nabavio sam original punjač od kuma(naravno samo za probu), koji ima LG P500 i sa tim punjačom gore opisani problemi se ne javljaju, telefon se puni normalno, i mogu da ga normalno koristim dok je na punjaču, dok sa "njegovim" punjačem to nije moglo ni pod "razno".

Više se ne "koči", ali mi se dva puta ugasio i nisam mogao da ga upalim dok nisam izvadio bateriju ponovo je vratio i telefon je proradio, a indikator baterije pokazuje da ima još bar 30% struje u njemu.

Ne znam da li da ga vratim na fabrička podešavanja ili da uradim "Hard Reset", kako se to radi na LG 2X?

Da li je neko fasovao famoyno najavljeni update ili je opet patkica...

Ja sam uflashovao v20L i mogu reći da sam za sad izuzetno zadovoljan! Ostao je telefon cele noći na punjaču, nije bilo BSOD-a, subjektivni osećaj da sve radi tečnije (čak i u poređenju sa Topogigi v1.7SP1), baterija primetno duže traje pod istim opterećenjem (makar kod mene). Od hardvera sve radi kako treba, GPS fix za ~30s napolju itd.
Rano je još pričati o stabilnosti, ali za sad je ROM ostavio dobar utisak.
P.S. nisam koristio kdz fajl, već http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1327949
Znači flashuje se iz CWM-a, radi full wipe, konvert u ext3 (pošto ja dolazim sa ext4 roma) i već je rootovan 🙂

@marinko98: koja je verzija softvera kod tebe?

Poslednja izmena:
Aaaaa pa što ne vičeššš!!! 😀 danas pada update...heheh dupla sreća,juče mi stigla jača baterija za fon 2480mA 🙂 pa još i update..možda bude nešto od telefona...

Koliko ti je trajao ukupno update?

Brzo se zavrsi update, mozda nekih 10min. Ja za sad ne vidim neku razliku jedino ikonica za bateriju i signal drugacija 🙂

Odradio mi je update na 2.3.4 preko lg suita. I to vezrzija V20l.

Takođe odrađen apdejt na 2.3.4, v20l. Trajao 13 minuta. Prvi utisak je da telefon brže radi prilikom ulaska u meni "Aplikacije", to je ono što sam prvo primetio, a za druga poboljšanja ćemo da vidimo...

Nestali i svi problemi koje sam imao, sada normalno puni i sa neoriginalnim punjačem.

Hmm meni počne pa mi prijavi da je program puko...

Izašao je i RADI!!!! 😀 KONAČNO 😀

Primetan je mnogo brži odziv, ali je kernel stari 🙁

Takođe primetno brže radi telefon...i koliko mi se čini nema onog bezveznog skeniranja fajlova po instaliranju aplikacija.Za sad je ok sve 🙂

E sad pitanje za bolje upoznate...da li Android platforma zavisi od baterije(puna ili skoro prazna) u smislu brzine rada samog sistema?

Aham..ok pretpostavio sam da nije ,ali pošto sam uzeo jaču bateriju i nakon podizanja sistema učinilo mi se da je za nijansu brži u odnosu na stock bateriju...hehe mada sad nije ni bitno pošto je GB izašao 🙂 sve jedno testiram i GB i bateriju ...zajedno 😀

Pozdrav svima,jel valja ovaj novi 20L ,da li ima nekih poboljsanja,neznam dal da ga skidam ili ne,posto mi ovaj CM 7.10 radi super,baterija dobro drzi ,roknuo sam mu neke nove teme,ma skinucu ga probati pa sta ima veze,nego sto imam puno programa,ko ce ih poskidati sa marketa posle:rtfm:

hehehe sjajan monolog 😀

Saxon, ASTRO File Manager može da ti backupuje skoro sve programe, ja sam njega koristio pre prelaska na 20L 🙂
Znači backup -> instaliran 20l -> instaliran ASTRO sa marketa -> restore aplikacija -> gotov pos'o 😉

meni nije trebao nikakav bekap, nakon LG update-a, sve je bilo kao i pre...

Nazad
Vrh Dno