Šta je novo?

LG OLED B9 Zanimljiv problem sa zvukom preko HDMI4

StefanN98

Poštovan
Učlanjen(a)
16.09.2016
Poena
80
Pozdrav, imam zanimljiv problem. Godinu dana kako imam LG B9, od prvog dana satelitski risiver je povezan na HDMI 4, do nedavno je sve bilo ok i juče je nestalo zvuka.

Pokušao sam sledeće:

Probao sam drugi HDMI kabl, nije rešio problem.

Probao sam satelitski risiver na preostala 3 HDMI porta, na sva 3 porta radi ok.

Zatim sam na HDMI 4 probao Blu Ray plejer i android box, sve je ok, HDMI 4 je ispravan.

Imam još jedan isti risiver, pokušao sam i sa njim, isti problem, na HDMI 4 nema zvuka dok na ostala 3 ima.

Iako sam povezao risiver na drugi port i dobio zvuk, užašno me zanima u čemu je caka i zašto neće preko HDMI 4 jer risiver, kabl i HDMI 4 su ispravni. Hteo sam da obrišem HDMI 4 na TV-u pa da ponovo podesim ali nisam uspeo, da li je moguće da nema te opcije?

taj risiver je preko HDMI broj 4 povezao na TV. ne znam kako si zaključio to što si napisao

Pojašnjenje se obično dobija ponovnim čitanjem teksta.

@stefan
Imao sam, takođe sa LG tv (ne tim modelom) maltene isti problem.
Dvb uređaj je odjednom izgubio ton, promenio sam hdmi port i onda je proradilo.
Mislio sam dugo da je taj hdmi port pokvaren.
Nakon nekog vremena (dužeg vremena) iz zezanja sam priključio isti uređaj, istim kablom na isti port i sve je radilo normalno.
Tako da su to očigledno neke LG lude bube.

Možeš li mi pojasniti kako si satelitski risiver povezao na tv box i blueray player pa si utvrdio da je HDMI 4 ispravan?
Na HDMI 4 jedino satelitski risiver kad povežem nema zvuka. Bilo koji drugi uređaj da povežem na HDMI 4 ima zvuka. Tako sam zaključio da je HDMI 4 ispravan.

@Poolmaker
Da vraćam TV na fabrička iskreno mi se ne radi jer ću izgubiti sva podešavanja.

@lepi kokan
Verovatno je i kod mene takav problem. Pokušaću nakon nekog vremena da vratim risiver na taj port. A možda i neki naredni update softvera reši stvar.

Poslednja izmena:
Rešen problem. Odradio sam AV reset preko skrivenog menija. Za ulazak u skriveni meni ide se na Live TV (ne može se ući u skriveni meni ukoliko ste u nekoj aplikaciji) Potrebno je 3-4 puta stisnuti mute taster i otvara se meni, odabirom opcije AV reset rešio sam problem.

Nazad
Vrh Dno