Šta je novo?

LG OLED 65C6V

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima.

Leteo sam malo po forumu ali nisam nasao nekih informacija o ovom tv-u. Ako sam se zeznuo, molim da me uputite na temu.

Dakle, planiram da uzmem ovaj tv u skorije vreme, zanima me da li ga neko vec poseduje, kakva su misljenja i iskustva. Da li postoji neki tv u toj katogeriji koji nudi vise za slican novac? Pitanja su vec standardna... :)

Hvala.

Stigla igracka. Instalacija preko vikenda.
Ako neko zeli da odradim neki test, ili ga interesuje nesto stojim na raspolagaju ( onoliko koliko mi znanje dozvoli :D ).

20170703_180927.jpg

Leeleee bajo.. Pa ti se ne zezas.. :D Baci sve sto imas, ja merkam B6, 55-tica.. Koja je tacno razlika uzmedju C6 i njega? I ova nova serija 7 je dobra, ali skuupooo.. :D

Merkam ga vec duze vreme. Sad uletela jedna lepa akcija oko 20-25% i eto. :D
C6 je zakrivljen i ima 3D. Koliko ja znam to je jedina razlika.
Bacio sam pogled na ovu novu seriju ali nisam smeo da se upustam u detalje. Razlog je prost, nasao bih nesto sto bi mi se svidelo da bih onda odlucio da cekam neku akciju ili snizenje za novu seriju, a to bi trajalo u nedogled.
Ovako ispalo super. :)
Sta da mu radim, cime da ga maltretiram ovog vikenda ? :D :D

Poslednja izmena:
Čestitam na kupovini, izabrao si zaista odličan model. Ja merkam LG 55B6, možda čak i 55B7 ako mu cena bude ok.

55b7 ima malo malo na nekoj akciji tj uvek je nekih 400e skuplji od b6. opet b7 noviji panel, svetlija slika pogotovo u mracnim scenama (nije u rangu a1e ali nije ni toliko skup), svetlija slika i u svetlim scenama, poboljsan ABL... ja sam presekao na b7 :) mada ni b6 nije los izbor ko zeli da ustedi, a razlika nekome nije mala.

y2k
koliko te izasao c6? meni se jedino ne svidja sto je zakrivljen.

C6 sam platio nesto manje od 2100e.
Koristicu ga +/- 2god, taman dok mu istekne garancija, pa cemo da menjamo za sledecu generaciju.

Kao sto rekoh ranije, da sam gledao sta nova serija nudi nikad ne bih kupio TV. Taman bi cene pale ili bih nasao neku akciju, izasla bi nova serija. :D I tako u krug.
Cena trenutno za 65C7 je oko 4000e. U ovom trenutku ne postoji apsolutno nista u kvalitetu u serijama sto opravdava 1900e razliku u ceni.

A s obzirom na to da skacem od Philips-a 40PFL5507k, mislim da je ovo "dobra" kupovina. :d :d :d

EDIT: Zakrivljen sam "birao" jer je gospodja rekla da joj se svidja kako izgleda. Tu nema razgovora. :D A i ispalo je super jer C serija ima 3D, a povremeno odgledamo 3D film. Para za E seriju televizora koji je 3D a nije zakrivljen nemam, niti zelim da dam jer razlike u kvalitetu maltene ne postoje.

Poslednja izmena:
da, na zalost 3D vise nema na novijim televizorima. 1900e je vise nego dobar razlog za proslu seriju :) ja sam ipak odlucio za 55b7 za 2200e jer kako kazu velicina nije bitna bitan je kvalitet :d

da, na zalost 3D vise nema na novijim televizorima. 1900e je vise nego dobar razlog za proslu seriju :) ja sam ipak odlucio za 55b7 za 2200e jer kako kazu velicina nije bitna bitan je kvalitet :d

Mali ali tehnicar ? :D

Meni je to idealna velicina, 65 mi je preveliko za monitor sa metar.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Ovaj TV se nece koristiti kao monitor, vec kao TV. Gledaju se filmovi i cepa se PS4. Za PC se nece koristiti.
Inace impresije su fenomenalne. Moram samo da mu skinem zadnji firmware kojim se popravlja input lag i dodaje se "HDR Game mode" za sliku i to je to. Ja sam odusevljen. :D

Ovim firmware-om se izgleda "ubija" prednost E serije u poredjenju sa B i C serijom. Jer postojanje te E serije je bio upravo to, bolji input lag, pored estetike. Sada C serija ima nizi input lag nego E serija. Da li su ovo ispeglali ili ne, nisam se jos uvek informisao.

Takodje sam procitao da se svi novi firmware prvenstveno spremaju za flagship modele ( dakle serije E i G ), pa posle za serije C i B, sto je kontradiktorno sa informacijom koju sam napisao iznad. Takodje, B serija je izgleda zadnja rupa na svirali pa nadogradnje stizu poslednje sa velikim zakasnjenjem, ako ih uopste bude.

Ovo su neke informacije koje sam skupio sa par sajtova od pre 4-5 meseci. Dakle nekompletne informacije jer ne znam kakve je situacija sad i da li se nesto promenilo. Ako neko ima bolje informacije neka podeli. :)

Ako se ne varam, covek zivi u Svici. U odnosu na troskove zivota cene tehnike su smejurija i savrseno je normalno da se upgrade-uje svakih par godina.

Place mi se kad vidim za koju cifru je pazario.
Ja "jurim" 65 E6, al' necu da pljunem 3000+ evra za svercovanu spravu bez garancije, a isto tako necu da dam nasim lopovima 1000 evra vise. Zacarani krug :wall:

Poslednja izmena:
E6 ima integrisani soundbar, tako da za "obicno" gledanje TV-a ne moram stalno da se njakam sa ukljucivanjem A/V receiver-a i stereo pojacala koje je vec vremesno i ne prija mu bas to njakanje i daleko lepsi dizajn.
G6 ima jos bolji zvuk, ali je i cena momacka.

Generacija 7 u odnosu na 6 mi ne donosi skoro nista jer TV gledam u (polu)mraku, pa mi jace osvetljenje slike ne treba.

Zavisi. Ako imas para za bacanje, C7 naravno.
Po meni, iako je C7 noviji i za nijansu kvalitetniji, 1000e razlike u ceni je previse i neopravdano...

Izmedju ta dva ja bih definitivno B6.

p.s. Kod nas je na "akciji" 55C6V za 2500€ :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Juce sam video u emmezeti 55B7 i 55C7 po istoj ceni od 353k i uz to daju poklon onaj balans skuter. Malo mi je bilo cudno sto je ista cena B7 i C7 ali su mi prodavci potvrdili da nije greska da je to ta cena.

To je neka akcija pa prodaju B7 po ceni C7 :)
Manje vise je svugde ista cena a B7 se i ne prodaje u nekim zemljama uopstr. LG pravi papazjaniju sa njihivim cenama i klasama.

@delija

pa lg ima internacionalnu garanciju tako da imas i ovde garanciju u ovlascenom servisu. Plus nije samo noviji panel jace osvetljen vec moze i da prikaze vise detalja u mraku i bolje boje, sad kako kome neko to i ne primecuje.

Po svim review-ovima razlike su minimalne, pogotovo u slabo osvetljenoj prostoriji.

Ako se ne varam, internacionalna garancija vazi za popravke, ali ne i za zamene.
Tako je za Panasonic.

A tu kad nesto rikne, velike su sanse da mora da se menja ceo panel, a tada se menja ceo TV. A onda krece sex... :)
Jeste da mracim, ali 3.5k evra nije mala cifra. Za tu cifru bih hteo 5 godina garancije bez ikakve potencijalne glavobolje.

Poslednja izmena:
pa jesu razlike minimalno pogotovo za neupuceno oko ali su primetne, razlike su minimalne u svakoj seriji pa svaka drugacije kosta :)

3.5k je lepa cifra, zato uzmes 55 da te bar ne boli glava :d koliko znam video sam bese ovde negde da su nekome menjali panel doduse led i sve je proslo bez problema. E sad ako je menjanje celog tv-a koliko znam mora u radnji gde je uzet. Onda opet po tom sto si uzeo pratis mu tv na dalju reklamaciju ako je iole ozbiljniji svercer :)

Poslednja izmena:
Naravno da je novi skuplji - treba osisati one koji moraju da imaju sve najnovije :)

55" mi nicemu ne sluzi, posto vec imam 50" plazmu. Premala razlika.

Cim nabavis veci TV odmah ih sve pogledaj ponovo da vidis sta si propustio, pa ti pola filma video nisi :)

Trenutno mislim da cu da uzmem C6, lomim se, lomim se, lomim se :)
Izbegavam ga samo jer je Curved (koji ce mi), ali trenutno je na nekoj akciji, dele dzaba, sve tuku ko nece, jeftiniji je 300e od B6... uglavnom, 2200e 65C6, greota propustiti...

Donesi i meni jedan, nemoj da si dzimrija :d

p.s. Mada i ja ne bih curved, ako bas bas ne moram...

Mozda salju u Srb :)

https://www.interdiscount.ch/idshop...156_ER-8837087526913/lg-65c6v-oled/detail.jsf

Bas se lomim oko toga je jer je curved, da imaju u ponudi B6 na akciji ne bih razmisljao. Prvo sam krenuo sa idejom 65C7 (3800), al ebem li ga kako da opravdam razliku od 1400 chf... pa sam hteo B6, al nema, pa se namece C6 koji pride ima i brzi procesor od B6 pa ima par sitnih prednosti (ima i 3D, al koga briga).

Nazad
Vrh Dno