Šta je novo?

LG Nexus 5X

Mrtvi pixeli se dešavaju zbog greške na senzoru, tako da moguće da kod tebe nešto nije u redu. Gledao sam par semplova sa tom google kamerom po mraku na A1 i ono je više nego odlično u odnosu na def.

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

Malo sam istraživao u vezi Xiaomi Mi A1.
Kamera uz google hdr aplikaciju pravi dobre fotke po danu, međutim čim malo padne mrak, fotke su očajne.
Znači ipak Nexus 5X ima bolju kameru...
Takođe Mi A1 često se javljaju mrtvi pikseli na ekranu u vidu žutila u uglovima... Nije baš obećavajuće s obzirom da se telefon pojavio tek pre 4 meseca...
Jeste da je Mi A1 prilično jeftin u odnosu na konkurenciju, ali eto neka ljudi znaju.
Ako se odlučim da kupim Nexus 6P kao zamenu za 5X, možete li mi reći na šta bi trebao da obratim pažnju?
I 6p ide u bootloop, moj je otišao. Ne toliko koliko 5x, ali se ipak dešava. Takođe ima problema sa baterijom(počne da se gasi tipa na 15-20% baterije)

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

6П никако....пре би 5х узео...дисплеј НУЛА, пожутео после 3 месеца....ја сам са 5х прешао на миа1...слике нису као на 5х али нису ни ТОЛИКО лоше како сви причају.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Takođe Mi A1 često se javljaju mrtvi pikseli na ekranu u vidu žutila u uglovima... Nije baš obećavajuće s obzirom da se telefon pojavio tek pre 4 meseca...

Niko se ovde u temi nije javio sa ovim problemom. Pomešao si nešto, svašta si čitao, ali temu ovde na forumu nisi, gde se javilo dosta vlasnika telefona.

Vi ovde kao da ste svi profi fotografi? 5x kao da je DSLR, tako ga pominjete, a što se vuče kao leš sa zahtevnim app fejs, insta, snep itd. ništa, a da, video snimanje, Blade Runner 2049 sniman sa 5x. Izvinte što vas nisam prepoznao. Kupite neki dSLR za slikanje, imaćete i bolje slike i neće crkavati kao 5x ***.

Malo sam istraživao u vezi Xiaomi Mi A1.
Kamera uz google hdr aplikaciju pravi dobre fotke po danu, međutim čim malo padne mrak, fotke su očajne.
Znači ipak Nexus 5X ima bolju kameru...
Jeste da je Mi A1 prilično jeftin u odnosu na konkurenciju, ali eto neka ljudi znaju.
Ako se odlučim da kupim Nexus 6P kao zamenu za 5X, možete li mi reći na šta bi trebao da obratim pažnju?
Dirnuo si osinje gnezdo...;)
521784974b07445a5843bfad2a065c44.gif

Na forumu možda i nije, ali sam gledao testove na jutubu, čitao komentare korisnika koji su vlasnici, par njih se požalilo.
Mi A1 pravi dobre fotke po danu koje se mogu porediti sa 5X, ali one gde je svetlost slabija se ne mogu nikako porediti sa 5X i ja ne vidim šta tebe tu vređa.
To je fakt, bilo tebi krivo ili ne.
Ne želim DSLR, želim da imam finu kameru u svakom času kod sebe gde god se nalazim, a Nexus 5X mi je pričinjavao to zadovoljstvo.

Dirnuo si osinje gnezdo...;)
521784974b07445a5843bfad2a065c44.gif

Podsetilo me ovo kad su tako na početku ovde na forumu svi skočili u odbranu 5X kad su krenule prve priče o BLOD-u.
Kao, nema to veze, kakav bootloop, nije važno šta kažu ovi sa reddit-a i youtube-a (broj se povećavao iz dana u dan), to je mali broj ljudi, to su priče za malu decu, bla bla bla. A već je tada bilo jasno da postoji veliki problem i da će telefon kad-tad crći :D
Ali ljudski optimizam i nada su čudo, i pored činjenica. :)

Na forumu možda i nije, ali sam gledao testove na jutubu, čitao komentare korisnika koji su vlasnici, par njih se požalilo.
Mi A1 pravi dobre fotke po danu koje se mogu porediti sa 5X, ali one gde je svetlost slabija se ne mogu nikako porediti sa 5X i ja ne vidim šta tebe tu vređa.
To je fakt, bilo tebi krivo ili ne.
Ne želim DSLR, želim da imam finu kameru u svakom času kod sebe gde god se nalazim, a Nexus 5X mi je pričinjavao to zadovoljstvo.

Zadovoljstvo sa 5x, crkava, spor, baterija očaj, zvuk očaj, daleko je 5x od zadovoljstva. Gomila ljudi me napadala ovde kada sam pisao o 5x, a posle kako im je crkavao oladili se i krenuli da ga pljuju. A1 je minimum duplo brži od 5x, minimum! Ne ubija app sa HDR+ kada se slika.
Šta fali noćnim fotkama sa GCam?
IMG_20180124_203116 by Ivan I., on Flickr

Zadovoljstvo sa 5x, crkava, spor, baterija očaj, zvuk očaj, daleko je 5x od zadovoljstva. Gomila ljudi me napadala ovde kada sam pisao o 5x, a posle kako im je crkavao oladili se i krenuli da ga pljuju. A1 je minimum duplo brži od 5x, minimum! Ne ubija app sa HDR+ kada se slika.
Šta fali noćnim fotkama sa GCam?
IMG_20180124_203116 by Ivan I., on Flickr
Nije da branim sad 5x ili da pljujem mi a1 (da sad kupujem fon, njega bih uzeo bez razmisljanja), nego ovo su odlicni uslovi za nocno fotografisanje (na slici sto si postavio). Imas li neku sliku u gorim? Btw hdr+ je majka za slikanje na telefonima. Inace mi a1 je lepo brzi od 6p, tako da tu nema rasprave.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Samim tim što su senzori na ta 2 telefona različiti i što na jednom mora da se instalira dodatna aplikacija koju je neko nabudžio, dovoljno govori o kameri ;)

Da ne pričamo o rutu, xiaomi kernelu - https://twitter.com/franciscof_1990/status/953390057892835329 , softveru i tome da je 5X 2 godine stariji od A1 :D

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
ja isto nisam mogao da prežalim svoj 5x kad je crko i pomirio se sa tim da kvalitet fotografija sa rn4x neće biti ni blizu ali se ispostavilo da je taj rn4x bio najbolja kupovina ikada (pod uslovom da i on ne crkne). modovani gcam pravi čuda i stvarno mislim da je bacanje para juriti polovan 5x ili 6p. ovo vam pričam kao neko ko je do pre par dana bio OPSEDNUT poređenjem i testiranjem gomile verzija gugl kamera, podešavanja u istima itd. sve sam poredio na kompu sa mrtvim 5x jer sam i sa njim napravio 5000 fotografija u svim uslovima. uspeo sam da dođem do toga da je sad na rn4x kvalitet bolji u svim uslovima. treba mu malo duže da okine i isprocesuje u low light i to je jedini downside. kačio sam i neke primere i poređenja u rn4x temi. sa novijim verzijama i podešavanjima je sve dignuto na još viši nivo. poenta priče: been there. isto sam bio u fazonu da puknem 250e na opravku 5x ili da nađem polovan 6p i baš dugo razmišljao dok na kraju nisam prelomio na xiaomi pomirivši se sa tim da ću imati mnogo lošiju kameru i sad kad gledam iz ovog ugla uh kako bih se za**** da sam bacio pare na još jednu tempiranu bombu (ploču za 5x). da ne pričam o bateriji i sotu koji su na ovim telefonima zakon. nadam se da sam nekom pomogao:D

Ako se ne obaziremo na cenu, nego isključivo na value for money, šta je po vama "boji poso" - A1 ili 5T?

Ne znam ljudi, nije da pljujem po A1 to jeste jako dobra prilika za zamenu s obzirom na cenu u odnosu na konkurenciju.
Još jedna svtar o kojoj niko nije pričao je prednja kamera na A1 koja je... "Može da posluži" što piše na benchmark testu...
Meni je kamera najbitnija na telefonu, fotoaparat mi je sakupljao prašinu i na kraju sam ga prodao.
Imao sam pre Nexusa 5X Lumiu 1020, 920, Nokiu N8, N82, N73... Želim lepu kameru koja mi je uvek pri ruci i da tu fotografiju/video mogu odmah da podelim na internetu.
Da, Nexus 5X mi je prvi android telefon i želim da ostanem na androidu.
Našao sam dostojnu zamenu u vidu Google Pixel, ali s obzirom na njegovu cenu moram tražiti alternativu.
Zato čitam, gledam testove, slušam tuđa mišljenja kako bi doneo najbolju odluku....

PS Dobar gif :D

Mi 5s + gcam pravi identične slike kao Nexus.
Imaju isti senzor, 1/2.3''.
Mi A1 ne sumnjam da je dobar, ali ne verujem da u LL može da pravi slike kao Nexus. Ima manji senzor, jednostavno ulazi manje svetla u njega.

Mislim, ako ti je već kamera najbitnija stavka na telefonu, ja bih išao na mi 5s.

^ nije baš ni to istina.

baš sam skoro upoređivao neke starije slike slikane sa 5X i svaki put sam se oduševio koliko je kamera dobra na tom telefonu bila..

Mi 5S isto pravi mnooogo dobre slike i svi koji pogledaju slike se iznenade koliko je dobro, ali moje mišljenje je da je 5X ipak bolji što se tiče kamere.

I jedino u baaš lošim uslovima, 5s pobeđuje.

Edit: zar Mi5S nema isti senzor kao Pixel, a ne Nexus?

Sent from my Xiaomi MI 5s using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moguće, da.
Gledao sam neke slike ovde na forumu, ne znam ko je beše kačio, 6p VS mi 5s gcam, rame uz rame su. Čak i u LL-u.

Mislim ima sigurno razlike neke, ali u suštini to je to.

Moguće, da.
Gledao sam neke slike ovde na forumu, ne znam ko je beše kačio, 6p VS mi 5s gcam, rame uz rame su. Čak i u LL-u.

Mislim ima sigurno razlike neke, ali u suštini to je to.

Kacio sam ja, a mislim da je novi gcam + oreo na mi5s jos bolji nego sto je bio. Nisam detaljno sad testirao, ali deluje mi. Razlike su tada bile bas minimalne u korist 6p, ali bas minimalne.

@kVu Koju verziju gcam (za rn4) koristis pa si toliko zadovoljan? Ja sam probao par, ali nista posebno.

Sto se 5x tice mislim da ne treba gledati u proslost. Lepo vas je sluzio, sve to stoji medjutim gledajte da ga zamenite nekim novim modelom.

@kVu Koju verziju gcam (za rn4) koristis pa si toliko zadovoljan? Ja sam probao par, ali nista posebno.

Sto se 5x tice mislim da ne treba gledati u proslost. Lepo vas je sluzio, sve to stoji medjutim gledajte da ga zamenite nekim novim modelom.
poslednju što je neko kačio, sa gdrive. imao sam i ja trip da su mi slike bolje bile na nexusu ali stvarno nisu kad sam krenuo da upoređujem. jedino što je temperatura boja drugačija jer imam samsung senzor. u principu: rn4x bolji rezultat od stock 5x kamere, a lošiji od modovane za 5x. vrv bi 5x tek pokidao sa nekom novom nabudženom verzijom al u odnosu na marshmallow fotke od pretprošle godine rn4x bar meni bolji. ako nekom od toga treba bolje onda ok :)

Rn4x bolje fotke od 5x-a?
Niđe veze brate..jesi testirao možda u LL uslovima?

Ma mogu preko dana da budu možda egal, stvarno pravi čuda modovana GCam, ima to i mane jer dosta traje obrada na slabijim telefonima (ne možeš ti to porediti sa krajnjim korisničkim iskustvom hardverski jače mašine sa većim senzorom, ima tu svašta nešto, ne fokusira on brzo kao S7 da oko ne vidi fokus koliko je brz, niti obradi sliku brzo u delu seknude, sve to ima svoju cenu, ali koliko para toliko muzike, dobro je kada ima i ovo, nije ni 5x bio šampion brzine, imalo je tu čekanja da obradi HDR+). U uslovima slabije osvetljenosti 5x/6p nose pobedu, senzor, fizika. Imao sva tri (5x/6p i RN4), plus i četvrti A1, 6P je čistio sve sa obe kamere, još uvek nisam našao fon sa boljom prednjom kamerom od 6P (odlična slika ispadne i sa GCam na A1, jer ima sada i HDR+ za prednju, ali nije kao sa 6P, bolji je ono senzor bio i to se odmah vidi i na fotkama čak i preko dana kada su ideala uslovi, meni je na A1 bolja prednja od S7 prednje, ali sa upaljenim HDR+ na A1, bez HDR+ A1 je prosek, mada su popravili kameru na v8).

Nije da branim sad 5x ili da pljujem mi a1 (da sad kupujem fon, njega bih uzeo bez razmisljanja), nego ovo su odlicni uslovi za nocno fotografisanje (na slici sto si postavio). Imas li neku sliku u gorim? Btw hdr+ je majka za slikanje na telefonima. Inace mi a1 je lepo brzi od 6p, tako da tu nema rasprave.
Imam ali nisu za postavljanje, videću da okinem, ali ne očekujem da je tu A1 bolji, nema logike.

Ma mogu preko dana da budu možda egal, stvarno pravi čuda modovana GCam, ima to i mane jer dosta traje obrada na slabijim telefonima (ne možeš ti to porediti sa krajnjim korisničkim iskustvom hardverski jače mašine sa većim senzorom, ima tu svašta nešto, ne fokusira on brzo kao S7 da oko ne vidi fokus koliko je brz, niti obradi sliku brzo u delu seknude, sve to ima svoju cenu, ali koliko para toliko muzike, dobro je kada ima i ovo, nije ni 5x bio šampion brzine, imalo je tu čekanja da obradi HDR+). U uslovima slabije osvetljenosti 5x/6p nose pobedu, senzor, fizika. Imao sva tri (5x/6p i RN4), plus i četvrti A1, 6P je čistio sve sa obe kamere, još uvek nisam našao fon sa boljom prednjom kamerom od 6P (odlična slika ispadne i sa GCam na A1, jer ima sada i HDR+ za prednju, ali nije kao sa 6P, bolji je ono senzor bio i to se odmah vidi i na fotkama čak i preko dana kada su ideala uslovi, meni je na A1 bolja prednja od S7 prednje, ali sa upaljenim HDR+ na A1, bez HDR+ A1 je prosek, mada su popravili kameru na v8).

Imam ali nisu za postavljanje, videću da okinem, ali ne očekujem da je tu A1 bolji, nema logike.
Je l' ima za A1 sad gcam koji moze bez roota?

Ne za uređaje sa 625, ne radi ni na svim sa 820 bez root.

Bas sam gledao tel na oglasima, odmah u startu vidim 3 mrtva pixela. Prodavac ili nece da vidi ili ne primjeti. I ne cudi s obzirom da je ekran kao i na RN. Nije bas da uliva neko povjerenje u kvalitet i pouzdanost...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Meni je crkao Nexus 5x kupljen u USA. Imam originalni račun iz BestBuy-a. Jel ima šanse po toj tužbi da dobijem povratak novca?

Vrh Dno