Šta je novo?

LG Nexus 5X

rerna odradjena, telefon radi. Videcemo jos koliko. Ostavio sam modifikovan 4core kernel za jul ali mislim da to kod mene nije problem vec RAM. sad pitanje od milion dolara: da li je bolje da ga vise drzim ugasenog ili to nema nikakve veze?

Cek vi gasite dva jaka jezgra i telefon ne rizikuje botloop state!? Odlicno xd

Cek vi gasite dva jaka jezgra i telefon ne rizikuje botloop state!? Odlicno xd

ne mora da znaci. u mom slucaju je otisao eMMC tj memorija ili stagod, jer da je procesor verovatno bi samo nakon flesovanja kernela proradio. Mada sad iz ovog ugla da sam na mestu drugih uradio bih taj fix svejedno jer telefon radi sasvim ok i bez tih velikih jezgara. Iskreno ne znam da li bi to uopste pomoglo kao preventiva. Videcemo, ja se nadam da ce potrajati. Proslo je tek dva sata od ozivljavanja :D

Pa 5x fabrički praktično i radi bez tih big jezgara, tu su samo na papiru, čim se mrvicu optereti stock kernel ih gasi :)

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

pa da. ja iskreno još uvek ne vidim razliku

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jednu možda... Kod druge svakako i stock gasi jezgra, preveliki napor [emoji38]

Meni takođe 6p radi skroz dobro bez Big little jezgara, mislio sam da uzimam novi fon kad je otišao u bootloop, ali ipak neću za sad.
Primeti se da secne tu i tamo ako radiš nešto zahtevnije, ali ništa posebno.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Opali nekoliko hdr+ jednu za drugom, da vidis kako se davi. :D

Imao sam 30% baterije upalim internet i lokaciju ulazim u google maps telefon zablokirao ne reaguje, poceo da se restartuje i sad nece da se upali uopste ni na punjacu, koji je problem?

crkao. fun fact: i meni je umro dok je bio u gmaps

Da nije crko? [emoji2] Bootloop,znači samo je pitanje kad će koji da ispusti dušu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

moze li kako da se izvuku podaci i slike sad kad je u bootlopu?
može. zagrevaj ga fenom jedno par minuta u predelu otiska prsta pa ga upali i pokušaj nekako da držiš tu visoku temperaturu dok ne izvučeš podatke inače će ti raditi svega par minuta.

druga ekstremnija varijanta je vađenje matične ploče i prženje u rerni ali to ti nije sigurno da će upaliti. ja sam imao sreće. izguglaj za to. ja sam držao sedam minuta na nekih 200-210c pa kasnije underclockovao na 960mhz sa ex-kernelom da se što manje zagreva sa ugašenim big clusterom pa koliko potraje. idi na xda za uputstvo ako te to zanima. nije baš jednostavno ako do sad nisi ništa flešovao.

Ili jednostavno flesuj fix sa xda i nastavi da koristis telefon normalno ako prodje?
Je l' ti bio otkljucan bootloader?

To sa zagrevanjem ako upali, onda ce upaliti i fix. Kad ga zagrejes on samo iskljuci big little jezgra, pa ga zato butuje. Nakon butovanja kad se malo ohladi, pokrene ta jezgra, i ode u bootloop opet.

Ili jednostavno flesuj fix sa xda i nastavi da koristis telefon normalno ako prodje?
Je l' ti bio otkljucan bootloader?

To sa zagrevanjem ako upali, onda ce upaliti i fix. Kad ga zagrejes on samo iskljuci big little jezgra, pa ga zato butuje. Nakon butovanja kad se malo ohladi, pokrene ta jezgra, i ode u bootloop opet.

nije, to sam i ja pokusao i nije upalio fix, a njegov izgleda ima iste simptome. mada neka pokusa prvo samo fix, to je bukvalno jedna linija u bootloaderu. Inace za bootloader budi strpljiv kad budes drzao power+vol down, meni je nekad trebalo i po 30 sekundi da ga upali. malo sam istrazivao i u pitanju su lemovi koji stoje izmedju procesora i rama posto su naredjani jedan na drugi i vremenom se od toplote raz***u koliko sam ja ovako laicki uspeo da skapiram :) naravno, resenje je samo zamena ploce za noviju. sa procesorom i ramom je inace sve u redu kad uspostave kontakt. izgleda da su jako slicne ploce sa g4 posto su i oni imali taj problem.

hvala pokusacu to, sta mislite jel dobra zamena za njega do 250,260 evra xiaomi mi 5s 32 gb 4gb rama ili ima nesto bolje od toga? ili da opet uzmem 5x

hvala pokusacu to, sta mislite jel dobra zamena za njega do 250,260 evra xiaomi mi 5s 32 gb 4gb rama ili ima nesto bolje od toga? ili da opet uzmem 5x

to i ja gledam i razmisljam vec par dana. Xiaomi je sjajan i ima samo jednu manu a to je nedostatak lte800 sto meni znaci jer sam na telenoru i cesto u ruralnim delovima. 5x ne bih jer ti je opet lutrija da li ce crci

uspeo sam da ga upalim pomocu ovog klipa https://www.youtube.com/watch?v=SD25mdrgAys
normalno radi vec 10tak minuta, nije mi jasno zbog cega nastaje ovaj problem sa bootlopom?
edit: uspeo sam da prebacim sve i malo se dopisivao na whatsappu i opet crkao, ne postoji nikakvo resenje da se skroz popravi telefon?

Poslednja izmena:
Ajde postavite koji fix ste koristili tacno, jer ja sam stavio na bratov ali nije pomoglo, ugsio se ponovo

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

U zavisnosti od verzije androida, piše sve tamo.

Ajde postavite koji fix ste koristili tacno, jer ja sam stavio na bratov ali nije pomoglo, ugsio se ponovo

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

evo sta sam ja tacno uradio:
instalirao rucno stock julski, pregazio twrp-om sa teme i 47Z fix
posto to nije radilo bez grejanja fenom islo je pecenje u rerni na 200-220 otprilike oko ~ 7min ili dok nije pocelo malo da smrducka :D Mislim da moze da se provali otprilike kad je dosta. Skinuta metalna zastita preko cipa pa vracena
nakon toga malo se igrao u androidu, instalirao par apps, gledao temperature pa instalirao ex kernel 4.12 u twrp i tu sam samo stavio little cores da rade na 960 kako bi telefon bio sto hladniji, sve ostalo default. Dobio sam oko 5c nizu temperaturu. Secka oseti se ali bolje da radi bilo kako nego nikako. Proslo je oko 40 sati i sve radi bez ikakvih problema. Javljam kad potpuno ispusti dusu :)

ugasena su vec velika jezgra sa tim kernelom. to je kernel sa iste one stranice na xda

Pa to je to, zato ti i radi.
Ne bi trebalo da imaš problema sad.
Ne znam samo što ti nije radilo kad si flešovao kernel iz twrp-a odmah.

zato sto ocigledno kod mene nije procesor fejlovao vec ram koji je nalemljen na procesor, pisao sam vec o tome :) da je procesor mislim da bi bar pokusao da ucita sistem, a meni je zastajao na google logo i gasio se nakon toga. a i znam po tome jer nekad mi nije hteo da prodje flash iz bootloadera, izbacivao je nekad gresku u upisivanju. a ta dva jezgra i underclock sam iz preventive ugasio zbog temperature da bi sad ti lemovi sto duze izdrzali

Nazad
Vrh Dno