Šta je novo?

LG Nexus 5X

Koliko ja pročitah važno je imati samo otključan bootloader, a bukvalno se flešuje kao i pre samo što je zamenjen boot.img fajl :)

Prosto je neverovatno da ovo niko ranije nije sredio ...

I modified multiple boot images to disable the BIG cluster, there is noticeable lag, but it's much better than nothing. (and on the bright side you get better battery life)

To improve performance slightly:

Disable animations in developer options, it helps a lot.

Overclock little cores with EX kernel, I have mine set to 1632 MHz and everything is working fine so far.

Set CPU governor to performance (or some aggressive governor), with the BIG cores disabled, the battery is already much better, so using a better performance governor shouldn't be a problem for battery life.

Roms that me/other users have found working with this fix:

Pure Nexus works great for me, it's much less laggy, and I'm getting insane battery life without using any power saving features (Estimated SOT is 13 hours and 50 minutes). You must flash the modded EX kernel after flashing Pure Nexus, as Pure Nexus flashes it's own kernel.

Kaže SOT 13h [emoji3]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Telefon je prestao raditi. Bila mi je skinuta zadnja maska i krenuo da stavljam onih 10 sarafa i nije bilo vise slike, a telefon je radio posto sam cuo zvuk od notifikacije. Telefon je inace vreo bukvalno prst ne mogu da drzim tkd rastavio sam ga i iskljucio bateriju. Izgleda da je sada definitivno zavrsio karijeru.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

E šteta :(
Znači ipak ništa od jeftine kamere :/

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da .. meni je i dalje nerealno da je problem u s808 i s810.
Kako onda ne umiru u ogromnim brojevima ostali mobovi ?

Sada je definitivno vreme uzeti neki 5x polovan za 140e :) ( makar da se koristi kao fotoaparat )

Eno i xiaomija kolko hoces sa s808 pa crkava. Krs od procesora, mesec dana po izlasku je bio vauuu, o onda...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pa zašto onda proizvođači ne tuže Qualcomm ? Imaju sve osnove da ih tuže ?
ako ništa onda zbog urušavanja brenda ( lg pogotovu )

Uvalja im soc za OK lovu a on umre posle godinu dana..

Poslednja izmena:
Neki proveren USB punjač za auto, sa eventualno dva porta a da ne spržim nešto?
Aliexpress, BangGood i slično?

Probao sam ja i radilo mi je nekih sat vremena i krenem da zatvaram telefon tj masku da stavljam i nestane slika. Izgleda da telefon radi posto kad ga ukljucim na usb racunar detektuje da ukljucen usb ali dipslej je crn. Ne znam da li sam mozda ostetio prikljucak od displeja kad sam ga otvarao, ali opet radilo je sve normalno do zatvaranja telefona.

Poslednja izmena:
@X-calibar

a što si morao da ga otvaraš?
ne vidim na xda temi ništa o tome da mora da se otvara.
ako je otključan bootloader, butuje se u fastboot i flešne se taj image.

Android 8 DP4 je stigao - https://developer.android.com/preview/download.html

%25255BUNSET%25255D.png

Noob pitanje- ako sam dobro shvatio oni kojima jos nije bootlumpovao obavezno treba da otkljucaju bootloader da bi mogli posle da ga ovako ozivljavaju?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

QC3.0 Tronsmart CCTA Quick Charge 3.0 Car Charger Volt IQ Type A USB Type C 5V/3A Power Adapter for Nexus 5X/6P/Letv Max
http://s.aliexpress.com/BVrE7B7j
(from AliExpress Android)
Користим га са 5х без проблема више од годину ипо дана. Препорука поготово што је сада доста јефтинији.

Noob pitanje- ako sam dobro shvatio oni kojima jos nije bootlumpovao obavezno treba da otkljucaju bootloader da bi mogli posle da ga ovako ozivljavaju?

Ne moraš da otključavaš, ali obavezno OEM unlocking da se selektuje u DO meniju :

71e7c6531a947ca0dd4e2be98dac3896.jpg

Thnx, sad sam otkacio OEM unlocking dok ne stignem da mu otkljucam bootloader. Ako sam dobro shvatio, posle bootloopa i posle ove "popravke" ima da radi nekih 40-50% sporije nego pre sa svim jezgrima ukljucenim?

Pa sad koliko sporije i koliko procenta pitanje je ...
PureNexus ROM + EX kernel, isključene animacije i izgleda da je ok, čak je baterija mnogo bolja :)

Radi sporije naracno ali slikanje sa ukljucenim hdr+ je bas sporo. Mislim da sam uspeo dve slike da slikam pre nego sto dugme za slikanje postane sivo i onda cekas mladost da ti prodje za obradu :D

Samo da javim da je i na mom 5x izgleda ploca riknula(delimicno). U toku koriscenja samo se iskljucio, morao sam da drzim power dugme bar 15 sec da bih ga ukljucio ponovo i kad se ukljucio pojavio mi se onaj pocetni ekran za konfiguraciju kao kad se uradi factory reset. Rekoh pobrljavio nesto nema veze, krenem da podesavam i vidim da nece na wifi da se nakaci, mac address:unavailable, ip address:unavailable. Videh da je dosta ljudi imalo ovaj problem pa sam probao sve zivo sto ima na netu i nista nije pomoglo pa sam odneo u radnju u Kg gde je kupljen posto imam jos 2 meseca toalet papir garancije. Javio se covek iz prodavnice samo da potvrdi da nije softverski problem i da su poslali u ovlasteni servis pa cemo da vidimo sta ce da bude na kraju od toga.

Ja se upravo vratio na 5X, bio 15 dana na servisu, zamenjena matična ploča, radi sve normalno (za sada). U garanciji je još do kraja novembra pa ne brinem, nadam se da će nova matična imati duži vek od ove (godinu i 8 meseci).

Razdužio P9 lite, poslužio da premostim period, ali nije to to.

Krenuh sada da otkljucam bootloader(za svaki slucaj) i vidim da ce to pobrisati sve sa telefona(vratiti na fabricka podesavanja) a to mi se bas ne radi ako ne moram. Mogu li ga otkljucati kasnije (kad bude u bootloopovanom stanju) ako sam vec selektovao OEM unlocking u DO meniju?

Instalirao sam Android 8.0 ali ne radi mi picture in picture i Notification Dots. Da li treba nešto posebno podešavati ili to radi samo na Pixelima?

Za picture-in-picture ti treba ova aplikacija:

1f6d02e47c34e9c7698301788baeb3ac.jpg
0a2943ddc399f85a62b3c3409faabd51.jpg
d4da94bfd1e38d8cc6b847d18bfa55f3.jpg

5be4a40cf6405da4e310b578eaa4d7fa.jpg

Notification dots - Mislim da ti treba pixel launcher ...

Inače stigao danas 5X iz Mađarske sa servisa (KP garancija), zamenili ploču, telefon opet kao nov :)

Poslednja izmena:
Vladimir bog otac . Šteta što je prešao samo na valjanje Kineza

Da kod njega, jeste da je prošlo 2 meseca, ali sve je OK na kraju ispalo [emoji106]

Sumadinac cestitam za 5x :) a reci mi kod koga si ga bio kupio? :)

koliko je kod vas tezak android?
kod mene sada izlazi na 5 gb.
nisam instalirao jos uvek dp4.
gde je granica?

Vrh Dno