Šta je novo?

LG Nexus 5X

Koliko zna da potraje na 5X boot nakon unlock-a? Znam da je na 5-ici moglo da traji i po 40 min, evo ovaj moj nesto vrljavi vec 15-20..

edit:
Nesto je zaglavio bio, nakon factory reseta iz recoverya, boot trajao 2 min.. bukvalno..

Poslednja izmena:
Hvala na info, nisam znao to. To je znaci ono sto je hsv objasnjavao pre neki dan, da npr onkyo player ima svoj eq, znaci ne radi to sto radi black player.

A potvrdjujem ovo sto prica Cvoruga, ja nisam ljubitelj glasne muzike i nikad ne odvrcem do kraja, ali ovde fali snage. Pogotovo kad dodje neka kanta od autobusa.

Sent from my Nexus 5X
pa da. ne znam tačno koja je fora sa telefonima, tu svi eq tako rade osim ako imaš root ili kuvani rom pa je valjda audio čip otključan da mu iscediš snagu do kraja sa integrisanim ekvalajzerima i kompresorima (ili app koja može to da prepozna). to valjda radi taj viper kao što je nekad onaj dsp u cyanogenu

Sad sam igrao asphalt 8, i to 45 min. Bez zagrevanja, bez throttle-ovanja.
Kad igram CoC, posle 15-20min dođe do throttle-a.

Neverovatno dobro optimizovana igra, svaka im čast. Avg mem use - 130mb.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Sve zavisi da li igra koristi vise gpu ili cpu. Ta coc ocigledno vise koristi cpu, zato i trotluje

Ma da, ali opet asphalt bi trebalo da bude bas 'teska' igra, obzirom na to koliko je velika, kompleksna i graficki odlicno uradjena.
Clash of clans je obicna strategija sa x puta manje detalja, ocigledno lose optimizovana.

Radi li nekome miracast, odnosno srcreen mirroring? Nisam nikako vidio svoj tv kad odem na cast. Nakon sto sam na xda iskopao da se u build.prop doda linija persist.debug.wfd.enable=1, u cast se pojavi opcija wireless display te mogu vidjeti tv. Ali i dalje ne mogu da se konektujem, na telefonu pise connected, a na tvu connection failed. Do sad mi je ovo radilo sa 15 razlicitih telefona.

izasao vam je nov security update

ae4437e67e39720d78b3f1b5d66a7341.jpg

uz flashfire proslo bez problema

Poslednja izmena:
Jel' moze neko da mi posalje pm sa linkovima do proverenih prodavaca na kp koji valjaju 5x?

Tnx

Imas mladena iz ns, mobilni ns. Eto to je sto se tice novog sada

Juce izvukoh 26 sati rada baterije sa 4:35 min sot tako da to i nije uopste lose.Kapiram da bez roota,greenify,titanium backupa,onako sto se kaze klot mu je maksimum oko 5 sati na MM.
Nisam jos ubacio N,cekam da saznam da li je baterija bar malo bolja na njemu.

Sent from my LG Nexus 5X

Ko ima dobar signal i nema gomilu aplikacija 5h sot-a na 7.0 androidu je realnost ...

Mozda,ako ne koristis lte.
Ja ako ceo dan provedem napolju nategnem jedva 3h sot.

LTE popije bateriju, naročito s lošim signalom. Meni je 3h malo.

I drugu na 6p lte istopi bateriju, sa njime ne moze da prebaci 3h 30min, dok bez njega moze i preko 5.

Mene zanima koliko je bolja baterija na 6p. Možda je Vojkan i pisao ali nisam ispratio.
Završava meni posao i ova na 5x ali sa jedno 20% više bih bio miran uvek

LTE sa kilavim signalom feat 100% osvetljenje = horor po bateriju.
Sto se toga tice mozda je najdrasticniji primer sa ip6/s koji imaju iznenadjujuce dobru autonomiju u "kancelarijskim uslovima" wi-fi + slabo osvetljenje displeja a u pri upotrebi iz prve recenice su prosto ocajni, jednostavno je 1715-1810 mAh malo za takve uredjaje a i uopste je vecina smartfona "na ivici" kada je takva upotreba u pitanju.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Mene zanima koliko je bolja baterija na 6p. Možda je Vojkan i pisao ali nisam ispratio.
Završava meni posao i ova na 5x ali sa jedno 20% više bih bio miran uvek

bolja je, primeti se. ne znam da li je baš 20% ali dovoljno bolja da bez razmišljanja možeš to da kažeš :)
primetićeš i kod ovih situacija gde loš signal jede bateriju u džepu, ipak je to skoro 3500 mah vs 2700, velika razlika tada

Poslednja izmena:
hmm meni se baš čini da na lte dosta bolje drži baterija u odnosu na H+. odličan je signal (bio je odličan i na H+) i kapiram da je lte na 800mhz pa da nije možda zbog toga?

Moguce, ja sam mislio pre svega na 3G/H+ koji prosto unistavaju bateriju pri slabom signalu al' greskom napisah LTE.

Sent from my D6503

Meni je los signal u jednom delu stana gde provodim najvise vremena i bas ima toga da zato baterija traje krace dosta u odnosu kad je pun signal.
Recimo kad odem u PG u Crnu Goru,tamo sa Telenorovom karticom primetim da baterija bas duze izdrzi pa bilo koji nacim koriscenja da je u pitanju.
Kad je vecina vremena signal pun to je pesma u odnosu na pomenuto stanje mreze gde signal dosta varira.

Recite mi,kad radite unlock bootloader i root,jel najbolja opcija Nexus Roottoolkit?
Koliko sam video 5X je podrzan na listi kompatibilnih uredjaja za taj Toolkit.

Sent from my LG Nexus 5X

Verovatno jeste, mada je prilično jednostavno i ručno da odradiš, par komandi u adb i flash supersu iz recovery-a.

Interesuje me vase misljenje,jel treba ici na neki custom rom ili ostati na ovom fabrickom? Dosada koji god tel da sam imao,odmah sam radio custom,mada mi nexus deluje odlicno i ovako ,pa mi se cini da sa custom romovima necu dobit nista bolje..

Meni je 5x prvi telefon posle Z2 na kome ne osecam potrebu da radim ni root a kamoli menjam rom.Jos cu da vozim MM sve dok ne izadje stabilna verzija Nugata.

Sent from my LG Nexus 5X

Vrh Dno