Šta je novo?

LG Nexus 5X

Većina potrošača i ne zna šta je keširanje aplikacija. Moraš svakome u okruženju da objašnjavaš da ne moraju da idu na clear all... Da se ljudi brinu oko softvera samsung bio odavno pukao...

Normalno :)
Da je drugačije samsung bi odavno sredio multitasking ...

A više to i nemoze da se isprati koliko je sve postalo samo cisto pisanje brojki po papiru... Ne samo za kesiranje nego i bateriju i sve ostalo.... Jedno je papir a skroz drugo praksa tako dva sam ja to odavno prestao da pratim i kontrolišem

Izvini druze ali otkud tebi za pravo da za telefon koji ne posedujes niti pretpostavljam da si ga držao u ruci kazes da je 'skriputavi fijat'? Razumem ja da branis svoju cigletinu od n6 sa katastrofalnom kamerom koju si verovatno platio mnogo vise nego sto kosta 5x pa sad imas potrebu da pljujes po 5x, takvi se često vidjaju po forumima, ali ti flejmujes ovaj telefon konstantno vec ne znam koliko stranica.
S druge strane smesne su mi price sa kolicinom rama koju telefon ima, ja prosto ne verujem da citam postove tinejdzerske dece koja se loze na brojke, a telefon nisu koristili da mogu da sude o njemu. Evo vam stize note 6 sa 6gb rama, koje ludilo brate zamisli 6gb rama ee mozda se tad TouchWiz nece vuci kao slina. Potrosacko drustvo ovaca za sisanje.

Ma drzao sam u ruci i 5x i 6P, imaju ga kolege. Ne branim nista, nisam ga platio, dobio sam telefon, tako da jos manje imam razloga da nesto branim.
Ma imao N4, N5 sve od LGa, jesu bili solidni telefoni, ali nesto mi se nesto zgadio LG pa je to jos jedan dodatni podstrek.[emoji2] Jesam postao LG hejter, nisam pljuvao ni na jedne druge telefone sem LGa, jer nisam mogao preci preko nekih stvari, prvenstveno dronjave izrade [emoji51] . Vise pljujem nego sto hvalim, sto je rijetkost. :D
Stojim iza toga da 5x nije bolji tel generalno, dok 6P jeste u svakom segmentu od 6ice, bez dileme. Rekoh pokazace vrijeme, za pola godine n5x ce kostati manje nego sad 5ica.

Ne samo za kesiranje nego i bateriju i sve ostalo....

Za bateriju makar nije tako. Sto veci kapacitet (mAh) mora da znaci vise i u praksi. [emoji41]

PS¹: kolicina RAMa, ne znaci mozda nista na drugim telefonima, ali na nexusu je uvijek vise=bolje i to se ne moze opovrgnuti. Mozda jeste dosta 2GB, ali 3+ je jos i bolje. Vise aplikacija kao moze cacheirati ako je nekome bitno...itd Sad su aplikacije postale gladne, evo Chrome mi otkida masu RAMa, kada ima vise tabova.

Nexusovci postaju kao Apple fanovi, radi on super i sa 1gb ram-a, ne treba nama više... :D Kao da je negativna stvar ako ima više ram-a... Svašta možeš pročitati... :)

Heh, dobro si. [emoji2] To i crApple-ovci kazu, a isti ih nabadali...[emoji16]

Poslednja izmena:
Nexusovci postaju kao Apple fanovi, radi on super i sa 1gb ram-a, ne treba nama više... :D Kao da je negativna stvar ako ima više ram-a... Svašta možeš pročitati... :)

^ Niko to nije napisao. Vec se polemisalo o tome da svaki Nexus sa 2Gb rama radi dosta bolje od telefona sa 3-4Gb rama i unakazenim interfejsom.

Jeste, trebali su da izbace 5X sa 3Gb rama i to je tacno. Ali i sa tih 2Gb cak i Nexusi 4 i 5 rade bolje od Samsunga sa 3,4Gb rama i ostalih zadjubrenih (2-4Gb ram) androida tako da je polemika na tu temu suvisna posebno sada kada su 5X cene pale na neki realniji nivo :)

Poslednja izmena:
Od reci do reci, bravo. Bez veze je reci da je FAIL zbog 2GB RAM-a, tako je i pocela ova "rasprava".

Cekam Vojkana(ako odluci da ga kupi) i njegov krajnji utisak, a ne neki review MS "profesionalaca". Btw. sve ovo postaje da lici na spomenuti forum.

Nacuo sam da ga je danas uzeo :)
270e 16gb

Evo bas gledam samo system otkine 1GB rama.
Nekada su aplikacije bile po par MBa, danas su po par desetina MB, igrice i po par stotina vjerovatno.
Bolje da ima viska, nego da zapinje i da se nesto izbacuje iz RAMa pod pritiskom. Nije strasno naravno, ali...

Vojkan me razocarao sto je ikako napustao nexus tabor. Ne samo on nego svi..mislio sam ko jednom proba nexus da nece bilo sta drugo. Ja koristim nexus od Nexusa S, onaj kao SGS1 sto je bio, evo 4ta generacija vec. [emoji51]
Vojkan je doktor za RAM managment [emoji119] [emoji106] [emoji2]

Ps. Za 270e nema bolje, pa da je od papira [emoji51] Mozda je Google skontao da se zayebao sa 2gb rama pa snizava cijenu, heh...[emoji2]

Poslednja izmena:
A sta reci onda za ne Nexus telefone? A i na 2GB drzi solidan broj aplikacija.

Nacuo sam da ga je danas uzeo :)
270e 16gb

Vojkan zvani ''sta ce mi memorija, drzim sta mi treba na cloud-u'' :)

Telefon je super za 270e i sigurno ima najbolju kameru i softver za te pare ali samo 16Gb.. ja bih odlepio posle 24h zbog tog ogranicenja :)

Da je 32GB bio bi stvarno sjajan izbor. Ja sam i ovako pomislio par puta da zamenim Z2 za njega ali odustah zbog baterije, stereo zvucnika i malo memorije.

*** koja ce ovo biti top kupovina npr za godinu dana, mada je i sada. Bukvalno moci ce ga priustiti iole ko ima malo pristojniju platu i bilo bi steta ne iskoristiti.
Sjecam se bre ovoliko nije kosta ni N5 pa ni N4 kad se pojavio, bio je skuplji ipak, sta je proslo 3 mjeseca ***.

Poslednja izmena:
Da je 32GB bio bi stvarno sjajan izbor. Ja sam i ovako pomislio par puta da zamenim Z2 za njega ali odustah zbog baterije, stereo zvucnika i malo memorije.

Pa i izrade, dizajna, IP58 mada je baterija tu najveci problem. Ali cim 32Gb verzija padne ispod 300e postace vrhunska kupovina, to je ono sto sam pricao - da ce u toku 2016. oziveti ova tema tj da ce ljudi poceti da kupuju 5X i 6P cim se unormale cene ;)

Ali realno prava stvar ce biti tek S820 htc Nexusi (iz glasina) :) Posle Z2 najrealnije je preci na neki sledeci Nexus ili Z6/M10, ostali mi ne obecavaju previse u smislu opste kompletnosti uredjaja sa akcentom na softver.

Mene najvise vuce softver koji je dosta bolji na Nexusu. Ostalo mi nije vredno para (cak ni za 6P). Svakako necu skorije menjati mada se ne bih zalio na Z2 sa stock romom. :)

Poslednja izmena:
Nece ni taj 6P jos dugo biti skup :)

Ali mi i dalje nije jasno zasto ga operateri ne nabavljaju? To bi znacajno poboljsalo ponudu + snizilo cene po oglasima.. mislim jeste Note 5 super hardverski ali ni Nexusu 6P ne fali nista u tom smislu a ima dosta bolji softver.

Poslednja izmena:
Ima li odredjen razlog zasto nisu razdvojene teme 5x i 6p?

Ja sam cimao modove da ova bude promenjena u 6p ali nista od toga.. :)

Barem tih LG tema ne manjka ako si ih zeljan.[emoji28] Samo Huawei Nexus 6P cekamo na naslovnoj strani k'o ozeb'o Sunca. [emoji119] [emoji4]

Realno, ne mora da se razdvaja, kada se najmanje o njima priča.
Plus ih ima vrlo malo ljudi.

Koliko bi lakši izbor bio da za svaki telefon postoji zvanično stock Android, a ko želi budženu varijantu od strane proizvođača, može.

Ovako me praktično samo Nexus interesuje, a ni to nije baš zdrava varijanta, jer uvek može da se desi da ti nešto ne odgovara (veličina, cena itd).

Baš me čudi da se ovako sve to završilo...

To bi bilo najbolje... da proizvođači ponude klot Android sa svojim dodacima koji se mogu bezbolno ukloniti. No.. to nije uvek slučaj.. note sa olovkom ima funkcionalnosti koje klot Android ne nudi. Stoga me takvi telefoni ne zanimaju jer ih proizvođači previše brzo zaboravljaju, pri tome ih ne otvore prema developerima i niko ne može da napravi 100% funkcionalni ROM kada prestane podrška.

...pri tome ih ne otvore prema developerima i niko ne može da napravi 100% funkcionalni ROM kada prestane podrška.

Ma ne moraju ga ni otvarati za custom ROMove, svakako to ne radi tako dobro kao stock (ni na nexusima). Neka ga otvore za lakse otkljucavanje, rootovanje flesovanje imga kao sto i sada jeste i dosta, pogotovo nenexuse.

Kao da raju interesuje da se zamara, samo da radi dobro, brzo, bugfree, da root ide lagano i prateca otkljucavanja i sl.

Poslednja izmena:
Možda nije mesto za to pitanje, ali me interesuje da li može da se kaže da za svaki popularni telefon postoji neki aosp rom nezvanično? Malo sam ispao iz priče...

I još malo offtopic-a:

Kako gledate na bezbednost svega toga?

Root, unlocked bootloader, custom recovery/rom itd?

Iskreno ja nikad nisam razmisljao o bezbjednosti. A nije da nije potencijalno moguce ugrozavanje. Sve sto Google preporucuje je flashovanje njihovih imga otkljucavanje ali i ponovno zakljucavanje opet bootloadera i OTAu. Sad ce nam Yoyo objasniti o read only systemu [emoji2] [emoji14]

U slučaju da se izgubi telefon ili ga neko ukrade, a postoji lock screen, nije svejedno da li je custom recovery, otključan bootloader I to, jel tako?

Pretpostavimo da smo telefon prežalili, a da je cilj da se zaštite podaci (ne od nekog nindže, naravno, nego od običnog lopova ili poštenog nalazača:D)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno