Šta je novo?

LG Nexus 5X

Sto mi smeta ne planiram da kupujem telefon tako da me nije briga. Sto se kesiranja tice nisam upucen ne posedujem ni 5x ni note 5. Tebi bi smetalo da ima 3gb?

Ma koji ce mi, ako sljaka fon bez problema? I sa 2gb mi zjapi 600-700mb uvek prazno.

Imam i ja 3GB, vazda pola slobodno, nikad ga nije iskesiralo do kraja. Nije kolicina RAM mjerilo skoro nicega.
CPU i GPU je mnogo bitniji kad je vec HW u pitanju, da ide tecnije, pogotovo ako ukljucia da GPU renderuje i radi compositing, a CPU da izvrsava operacije. Tada bas klizi.

Mislio sam da se ne osjeti toliko razlika u brzini sa novijim generacijama tih SoCeva na Nexusima , ali Boga mi i te kako se osjeti. Svaki naredni Nexus je osjetno brzi od prethodnog.

Meni je kolicina RAMa nesto medju poslendjim sto bih gledao. Jako mi je bitno da se ne grije kao rerna, da ima dobro kuciste, fin dizajn... sve sam to dobio u N6 i bas sam prezadovoljan.

Poslednja izmena:
po meni a i po mnogima to jeste mana, samo sto ja ne mislim da je to mana sa tehnicke strane koliko sa marketinske strane. Verujem da stock android sa 2gb rama radi odlicno ali bilo bi bolje za nas kupce kao i za njih prodavce da su ipak stavili 3gb. Ne verujem da bi se iko od vas zalio sto umesto stalno slobodnih 700mb ima 1.5gb slobodno

Aj sad objasni zbog cega bi bilo bolje? Obican hir, da se navuce kupac da pomisli da mu treba vise..i onda ko mula trcis i kupis, a ni sam ne znas zasto, ali eto broj 3 je ipak veci od broja 2, pa je u mozgu nadjeno "opravdanje" za kupovinu.

wtf sta pricas ti covece kakvo opravdanje kakve gluposti, kad kupujes telefon i dajes svoje pare gledas da za te pare dobijes najvise, sta si ti gadljiv na ram memoriju ili sta?

Na to sto kazes da je FAIL zbog 2GB RAM-a.

Pa moje misljenje je da je to jedan od razloga zbog kojih prodaja ide lose, ko se ne slaze nema problema.

Poslednja izmena:
Dobro, tvoje misljenje. Probaj da ga nametnes opet, ili bacis neki hejt. To prolazi ovde...

po meni a i po mnogima to jeste mana, samo sto ja ne mislim da je to mana sa tehnicke strane koliko sa marketinske strane. Verujem da stock android sa 2gb rama radi odlicno ali bilo bi bolje za nas kupce kao i za njih prodavce da su ipak stavili 3gb. Ne verujem da bi se iko od vas zalio sto umesto stalno slobodnih 700mb ima 1.5gb slobodno

Unused ram - wasted ram.

Ne vjerujem da ide slabo prodaja zbog rama. Da si rekao 16gb pa hajde, verzija koja je najvise zastupljena koliko vidim ovde.

Da nije izasao 6p bilo bi drugacije, ovako ko da ga razmatra, prvi ja ne bih. Za 100e se pruzis vise a dobijes mnogo bolji tel u svakom aspektu.

Kako definisati korisnika koji ne moze da iskoristi 2gb rama?

Isti ja. [emoji51] [emoji16]

Poslednja izmena:
wtf sta pricas ti covece kakvo opravdanje kakve gluposti, kad kupujes telefon i dajes svoje pare gledas da za te pare dobijes najvise, sta si ti gadljiv na ram memoriju ili sta?
Eto samim tim sto se brecas, dokazao si upravo to-nemas ama bas nikakav razlog sem tog da si potpao pod marketing 3>2.Ja gledam da dobijem najvise od samog fona, a ne od brojki, a i znam kako android radi.

@Uros Novakovic dzaba pricati to ljudima, kada ne znaju..

A možda će sa sledećom verzijom Androida 2 Gb biti malo?!

Nije bitno ko je potpao pod marketning ni to sto ti znas kako android radi, 3 gb rama je bolje od 2gb rama pa i u nexusu, koliko je tebi apsurdno sto ja zelim ta 3gb toliko je apsurdno sto ih ti ne zelis pogotovo ako uzmemo u obzir pocetnu cenu ovog telefona u nasoj zemlji

A možda će sa sledećom verzijom Androida 2 Gb biti malo?!

Kao sto se moze primetiti sadasnjim samsung telefonima nije dosta ni 4 gb tako da se ne bi ja sekirao previse, nije bas google toliko prso da izbaci telefon koji nece moci da dobije 1 major update.

BIA-i je isto, ionako ce zamjeniti tel za 3 mjeseca. Ja da mijenjam tako cesto telefone, najmanje bih o tome razmisljao. Meces zamjwniti druze tel za 2 godine pa da toliko daleko razmisljas.

Upravu je telepović, miran si makar 2 naredne godine, google valjda zna najbolje, no izgleda da ima i onih koji bolje znaju...

A ***, smorište sa ram.
Ima li još neko ko poseduje 5x da podeli utisaka?

Mozda @Vojkan uskoro. :)
Tako cemo stvarno znati na cemu smo..

Nije ovo windows i racunar. Mnogi tako posmatraju. Android radi na drugi nacin. Pa ni na windowsu komp nece biti brzi niti bilo sta, ukoliko ima vise rama nego sto je potrebno tj. iskoristeno.

Tebi ne bi bilo ok ni da ima 32Gb rama, mora da ima samsung natpis i vw logo :d

Bar 50% sadrzaja ove teme je samsung/lg botovanje protiv nexusa (a 5x ironicno pravi upravo LG), lepo rekoh da ovo sve vise pocinje da lici na raspali MS forum

Poslednja izmena:
ZNACI BILO BI OK DA 6P IMA 2 GB RAMA????
Naravno da bi bilo ok.Ali ideja o "premium" modelu koji diktiraju lg i samsung, tera da ubace jos giga rama, da bi ih nekako izdvojili od srednje klase, i malo da konkurisu u tom segmentu trzista, a tu 2gb rama deluje previse "obicno", jer i kinez od 100-120$ danas isto ima toliko.Daju razlog da neko kupi bas njih a ne onog drugog.To je cela filozofija. tamo za dve-tri godine kada lolipop(koji moze da tera max 3gb rama na 32bita, a teoretski i vise od 4gb na 64-bitnom procesoru) bude zastupljen na vecini android uredjaja, kao sto je danas to kitkat, tada ce skoro svaki imati 3 gb rama, a neki buduci android O, ce moci da tera i vise, pa ce tada premijumi imati i vise rama, da bi se razlikovali od srednje klase iz tog hipotetickog vremena, kada ce opet ti neces imati odgovor na pitanje-zbog cega je bolje.

Da ima 1.5 gb free ili 15gb free potpuno je nebitno kad je sistem optimizovan.

Ako hoces 3gb rama mozes komotno da kazes da hoces i zelis 33gb ram-a.

Stock android nije isto sto i tw, lgui itd.

Izvadi iz kutije Nexus 5 i recimo LG G3 ili neki S pa vidi kako se ponasaju.

Sta poslednjoj dvojici znaci taj ram viska??? Nista. Mrtvo slovo na papiru.

Bar 50% sadrzaja ove teme je samsung/lg botovanje protiv nexusa (a 5x ironicno pravi upravo LG), lepo rekoh da ovo sve vise pocinje da lici na raspali MS forum

Nazalost vidim da se odredjena ekipa (4-5 likova) preselila ovde.

Sve u svemu mogao je da ima i 3GB rama, ne bi mu nista falilo da ih ima, ali ni sa 2GB nije smak sveta.

Poslednja izmena:
Našli ste da se prepucavate sa klincem kojem telefon zapravo ni ne treba.

Nazad
Vrh Dno