Šta je novo?

LG Nexus 5X

To je istina. Predstave ga u martu izadje u aprilu na oko 450,500e nece do jula fazon..

Ako ikada i bude (u dogledno vreme). Moraće i LG nekada da počne da drži cene kao i ostali.

On the absence of camera OIS:

Sony did not offer this particular camera module with an OIS option.

Sony was initially concerned that the sales volumes wouldn't be sufficient on the Nexus phones to be worth the investment for Google to reach so deep into their premium parts menu. It took a lot of convincing to get Sony onboard to provide Google this particular camera module. Thankfully it turns out Sony was really satisfied about the press and acclaim it received in connection with the new Nexus phones and their stellar camera.

Edit:
I brought up the fact that testing has shown that on the Nexus 6P, its display has a lower maximum brightness and higher display power consumption than seen on the Note 5—key indicators of the AMOLED panel generation—I received knowing acknowledgement. So it turns out that the display panel is the same, but that much like the practice of CPU/SoC binning, there is variation inherent in AMOLED panel fabrication. Here, Google was able to procure the lower binned, yet current-generation displays from Samsung for the Nexus 6P.

:)

Svakako zanimljiv tekst. Dosta tu klanja ima izmedju proizvodjaca i googla a kako sam i pretpostavio oko nexus 6 se skoro nista nisu pitali..

Poslednja izmena:
Koja je varijanta za kupovinu usb type b - type c kabl za punjenje??

Sestru nagovaram da uzme u VIP-u 5x ali joj treba kabl za power bank...

Da bre, usb a pobrkao sam. Zanima me ima li sad vec kvalitetnih kablova da se uzme..

Nesto dakle sto mogu na ebay da narucim i da stigne za 15-20 dana ali da pouzdano radi.

ja sam se dvoumio izmedju iPhone 6 i 6s ali posto su cene stravicne, maltene sramota me da pljunem toliko kesh.. odlucih se za Nexus 5X!! Nego sad imam sledecu muku ne mogu da nadjem sa 32gb, a telenor ima samo 16 a i cena mi se ne svidja... ima li neko ideju gde da nadjem 32gb?

[youtube]hOGV-MzkqBA[/youtube]

Idi bre ala ga nahvali...

Dvoumim se između Motorolonog Nexusa 6 i LG Nexusa 5X, znam da su totalno različliti telefoni. Nešto me više privlači šestica. Šta bi vi u ovom trenutku uzeli i zašto?

Ja licno s6 pre ta 2 moba :)

Ali ako bas moram da biram izmedju ta 2 onda 5x jer je n6 posluzavnik..

Kakve veze ima manje ram-a kad radi odlicno? Losiji zvucnik? Vidi sa nexus 5 sam presao na m9, i nisam pao na dupe zbog boom sound zvucnika. Plasticno je danas 95% telefona ako tako gledas.

Nexus 6 je totalni ergonomski promasaj.

Ne bih se složio što se zvučnika tiče. Ja sam sa Nexusa 5 prešao na M8, i baš je ogromna razlika. Nexus je imao onaj jedan mali zvučnik sa donje strane i ono je bio očaj. Ne može da se poredi sa Boom Soundom.

Phablet je. Dosta ljudi kaže da se naviklo na veličinu. Meni je problem što ne znam da li ću uspeti da ga stavim u džep od jakne, jer mi M8 staje skoro knap.

S obzirom da je najveća razlika u prednjoj kameri a memoriju su ostavili na 2 GB, teško da se isplati upgrade

Ja sam na više mesta pročitao da je razlika mnogo veća nego u pukim brojkama, tako da to spec su ostale iste, okači mačku o rep dok ga sam ne isprobaš.
Nije ovo više 2010 godina, pa da se jurimo do prvog gigaherca.

Ja zadovoljan sa N5X, sasvim mi je OK.

Ovih nekoliko nedelja bez nekih bugova, potreba da resetujem, palim/gasim telefon i sl.

Nema neprijatnih usporenja, nisu mu pucale aplikacije, nije bilo onog "WTF, šta mu je sad?".

Jednostavno telefon radi i ne razmišljam o tome.

Juče stigla OTA na 6.0.1, mada par dana kasnije u odnosu na N5.

Inače kamerom sam baš zadovoljan, slike su stvarno odlične.

Poslednja izmena:
AnandTech:

The Google Nexus 6P Review

Ono sto su mnogi napisali u ovoj temi, ujedno i najveca mana ovog telefona (pored S820 modela koji dolaze uskoro >>> S810):

For regions outside of North America, and Europe especially, the Nexus 6P just seems an unreasonable device. Starting at prices from 649€, you would expect a device without drawbacks, and it’s simply not worth the premium over other devices, or at the same price you’ll be better off with an equally priced S6 Edge+ or Note 5 if it’s available in your region. Here, the Nexus 6P just simply doesn’t seem that attractive unless you’re putting a lot of weight into the Google Nexus experience, which I find to be a rather subjective aspect of the device. With Snapdragon 820 phones coming in just a few months there’s also the viable option to hold out for better alternatives as we're on the verge of a large generational jump that will undoubtedly bring a lot of improvements to the table.

Poslednja izmena:
The large screen is backed by an excellent AMOLED panel from Samsung. Here Google seems to have made a much better choice in panels than what we saw in last year’s Nexus 6 or what Huawei seems to have employed in their own Mate S. Picture quality is comparable to the Note 5, although the 6P loses out in terms of efficiency, only able to slightly beat the Note 4’s screen efficiency.

Performance wise, the Nexus 6P is excellent. Huawei’s internal design and handling of the SoC’s thermal dissipation makes this the best implementation of Qualcomm’s Snapdragon 810 SoC. CPU performance is currently among one of the best, particularly in bursty workloads, although it can’t really match the sustained and consistent performance of Samsung’s Exynos 7420 devices or even last year’s Snapdragon 801/805 phones.

Lepo su napisali na kraju,propala god za android zbog s808 i s810

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ako padne jos malo, pa da se i razmatra o uzimanju telefona.

Ma mogu oni pričati šta hoće po svojim review al ja znam da je 6P brutala od mobitela. A o fluidnosti neću ni pričati, tko ne proba neće ni znati.

Pa lepo napisao anand - kao da sam ja pisao...
Da padne cena još malo 5X modelu pa da menjam note 4 bez doplate.
6P preskup + ima S810 i onu grbu, a za manje od godinu dana stiže novi Huawei Nexus ali sa S820 :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno