Šta je novo?

LG Nexus 5X

Jeste subjektivna, ali evidentno su oba telefona ružna :)
Ogromne ivice zbog Google-a + softverska navigacija ode 1/4 prednje strane na plastiku...

Opet kažem sve to ne bi bilo toliko bitno da cena nije ta koja se pominje.

Poslednja izmena:
Mogu da zaborave sa tim cenama :)
Još su oba ružna - bukvalno samo softver od nexus-a, a kad već stavljaju takve cene to nije dovoljno...
U Srbiji i Balkanu, jaka i velika trzista. Prosjecan amerikanac je na slatkim mukama, bira izmedju nekog iP, Nexusa i sl., jer mu je to smjesna cifra u odnosu na plateznu moc.
bogami bride i meni jajca da dajem 400 evra za to njesra samo zbog softvera
P to i jeste svrha. Kod drugih dajes za HW, a SW nije na ovom nivou, pa sve ispada besmisleno. Sta ti vrijedi taj HW kad opet zabada, ne radi glatko, pun bloatwarea, rootovanje nije jednostavno kao na nexusu, kao i sve operacije updatea novog softwarea. Narvano o androidima pricam.

U Srbiji i Balkanu, jaka i velika trzista. Prosjecan amerikanac je na slatkim mukama, bira izmedju nekog iP, Nexusa i sl., jer mu je to smjesna cifra u odnosu na plateznu moc.

Note 6 je doživeo globalni fijasko - nema to veze sa našim regionom ;)
Jednostavno Nexus 4/5 su imali mnogo bolji odnos uređaj/cena i bili mnogo više prodavani ...

Globalni fijasko iz drugih razloga. Nece da dozvole rast cijena, iako mogu da ga kupe naravno. Kupci iz tih glavnih zemalja i diktiraju cijene. Mi ni nemamo tu svijest. Ruku bi dali za ovako nesto. Ljudi iz tih bogatih i razvijenih zemalja protestuju na svaku povisicu makar 0.5%, gledao si i na TVu, bore se za prava, probleme sjeku u korjenu, a mi bi rekli sta je to. Mozda ne razmisljate na ovaj nacin ali i te kako ima istine.

Poslednja izmena:
Jeste jeste u globalnom kapitalizmu se pojedinac nesto pita..

Ko je rekao pojedinac, pita se skup pojedinaca tj. narod. Pa ko se pita majku mu nego narod za sve. Od njega ti sve i zavisi. Sto po trgovinama snizavaju cijene (ne ispod granice neisplativosti) i favaju akcije i sta ti znam, kad ne ide prodaja. Ako to ne urade propadaju ko zeton.

Poslednja izmena:
Da u bajci zvanoj utopia 21 veka :)

Poslednja izmena:
Kada ti vasi hardveraki bolji telefoni za tu cenu budu mogli da rade kao prvi dan i da izvedu ovo mozemo nesto da pricamo

f8096a46025d7d811473b6d9bf204de3.jpg

Kada ti vasi hardveraki bolji telefoni za tu cenu budu mogli da rade kao prvi dan i da izvedu ovo mozemo nesto da pricamo

f8096a46025d7d811473b6d9bf204de3.jpg
Softver niko ne spori - nije ni na drugim telefonima od 5.1.1 verzije loš...

Ali izgled, kamera, baterija valjda se i to gleda kada se stavi cena 600 €...
Nije to više Nexus 4 (zanimljivo ista količina memorije kao ovaj LG Nexus) pa da je manje bitno

Poslednja izmena:
Telep, uptime ide na nulu kad rikne baterija. Nekako mi je djecacko razmisljanje to lozenje samo na HW.

Ali ne rekoste jos sta fali novom nexusu?! Ili mu fali cijena, koja je opet manja od tih ostalih.

Poslednja izmena:
Huawei skoro sigurno, do sada sve što je procurelo pokazalo se kao tačno - ogromne ivice, ono crno nazad, alu, otisak ...

Koliko je npr kostao g4 kada je izasao? A taj nexus je dve galaksije ispred g4.

Eto taman svi mozete kupiti taj lg za 700 eura kada izadje.

Ali 147 :) primera radi g2 sa 5.2 incha je dugacak 138. S6 doduse 5.1 sa onolikim bezelima gore i dole je 143mm :)

Ima da budu ivice veće nego kod sonija, a on je bar vodootporan :(
16mm dole i 16mm gore = 32mm + softverska navigacija - tuga ...

sony-xperia-z3-01.jpg

Dakle imaće istu količinu memorije i manju bateriju nego LG G2 koji se pojavio pre 2 godine i to sve u većem kućištu !

Poslednja izmena:
Ovo izbacivanje telefona u paru je katastrofalno iritantna stvar. Realno lg je trebao jedini da uradi nexus jer im to ocigledno ide i to je jedino sto dobro rade sto se tice telefona. Trebali su obavezno da stave 3gb rama i jednu jedinu verziju od 32gb i cao. Boje crna i bela bez ovih zlatnih i zeleno plavih gluposti.

Ima da budu ivice veće nego kod sonija, a on je bar vodootporan :(
16mm dole i 16mm gore = 32mm + softverska navigacija - tuga ...

Sada sam bas izmerio n5. Donji bezel na mestu gde je najsiri je isto 16mm( ovaj novi tu makar ima zvucnik) a gornji 12mm :)

Nece toliko lose izgledati ako smanje bezele sa strane. Bice to sve ok.

google-nexus-5-2015-date-sortie-prix-caracteristiques-photos-nettes-underkg-images-00-w782.jpg

Jesu veliki ali mogu da prodju zbog zvucnika. Ne dolaze toliko do izrazaja

Poslednja izmena:
Da li sam ja jedini kome se ovaj novi 5x svidja?Trenutno imam obicnu peticu.

Ja mislim da ce cena za 16gb model biti 350$,sve vise je previse.Inace moj n5 ima 16gb,imam jako puno aplikacija i igrica,i dovoljno mi je,iako svi pricaju da je 16gb malo(sto je za iphone tacno).Ne svidja mi se ovaj huawei.

Nazad
Vrh Dno