Šta je novo?

LG Nexus 5X

Mnogo za 5.7 inča. Navikao sam se na tu veličinu ekrana ali veći je od note 4 a isti ekran. Nekako mi je čudno kada postoji, pogotovo dole, dosta prostora do početka ekrana. Baš sam se nameračio da mi to bude sledeći telefon ali sada ne znam... Šteta što ne mogu da stave napred zvučnike a da opet ti bezeli budu kao na note 4...Ako ne, onda bolje da su dole stavili zvučnik... Ranije je note bio cigletina (i dalje je), a sada polako to postaje standardna veličina uređaja...

pogotovo dole, dosta prostora do početka ekrana.

Meni recimo odgovara da bude vise prostora dole do pocetka ekrana. Na n4 mi je bilo jako udobno da kucam poruke (softverski tasteri malo podignu tastaturu).
Na samsunzima mi je jako neprijatno, imam osecaj kao da ce mi ispasti telefon iz ruke dok kucam.

Hehe... Fora... Eto vidiš, sto ljudi sto ćudi... Kada sam gledao koji telefon da uzmem, samo sam zbog toga odustao od m8... Mada navikne se valjda čovek na sve... Ali čini mi se da je ovo baš ogromna tabla... :) Samsung je još uspeo da smanji note 5 i da ostavi 5.7... Šteta što i huawei nije mogao tako nešto...

Da note5 je dugacak 153 sa sve senzorom za otisak a ovaj navodno 159 bez njega napred.

Te prednje zvucnike je najbolje napravila motorola sa nexus 6 ali kapiram da su mogli tu da stanu zbog sirine uredjaja

Poslednja izmena:
Pa jeste Samsung smanjio uređaje, ali tasteri i senzor su toliko nisko na njemu da je to poprilično mučenje za mene, koji imam veliku šaku i prste. To je jedan od razloga što uvek uzimam telefon sa on screen tasterima.

Kako šta kome odgovara. :) Videćemo kada izađe kako će sve to izgledati. Ali definitivno ''screen to body ratio'' neće biti baš najbolji...

Pa jeste Samsung smanjio uređaje, ali tasteri i senzor su toliko nisko na njemu da je to poprilično mučenje za mene, koji imam veliku šaku i prste. To je jedan od razloga što uvek uzimam telefon sa on screen tasterima.
To možeš uraditi i na Samsung telefonima, a naravno isključiti ona njegova kapacitivna sr@nja.

Mislis da na samsungu mozes bas da iskljucis njihove dugmice? OK, vidim da uz rut, i malo editovanja fajlova moze da se postigne.

Poslednja izmena:
Po 3 različita leaka se pojavilo, ne verujem ja nista dok se nesto zvanično ne pojavi.

Ja verujem ovom onleaksu. To sto je postavio je 99% nexus ali naravno ne u bojama i zavrsnoj obradi kao na njegovim maketama sa klipova.

Iste makete note5 je izbacio 30,40 dana pred samu premijeru i mob je bio identican..

Poslednja izmena:
Nesto ne verujem da je prava stvar, ali mislim da ce biti svakako zanimljivo ispratiti pricu.

Prica ce biti verovatno nesto tipa "kakav treba da bude idealan nexus". Ovaj sa rendera je himera svega sto je bilo dobro na prethodnim nexusima i nekih drugihlepo dizajniranih telefona.

Ovo je brutalno. Kada bi ovakav bio razbili bi sa prodajom.

Kao da je to bitno. Cena je jedino bitna kada je Nexus u pitanju (makar posle 4 i 5).

Ma kakvi, nexus nema model prodaje takav da postane popularan medju ljudima.

Zašto?
Jedini nexusi koji su se prodavali bolje su bili oni jeftini.
I onda je došla motorola i vratila staru cenu uređaja i prodavao se loše.

^^ Kako znamo da je prodaja nexus 6 losija od 5 i 4 ?

Ma kakvi, nexus nema model prodaje takav da postane popularan medju ljudima.
Gledam kod operatera u CG, Telenor, T Mobile, svi vrte na izlogu IP oba, S6 oba, par hTC-ova, Huawei-a, a Nexusa nidje zglave [emoji15] [emoji12]

*** Nexus da bi kupio, moras narucivati [emoji2]

Loznice iz medija znamo. Sta je cudno, prodavali se bolje jer su bili jeftiniji i to je to. Pa cijena jedino odlucuje danas kod prosjecnog kupca.

Poslednja izmena:
Nexus 6 definitivno izgleda lepo, ali prodaja je bila niska prvenstveno zbog cene, a cini mi se i zbog preterane velicine ekrana. Tako da ove godine mozda igraju na sigurno, Lg kao jeftinija varijanta sa prihvatljivom velicinom ekrana, i Huawei sa verovatno mnogo vecom cenom i ekranom. Ja se jedino nadam da u jacini telefona nece biti neke jace razlike i da ce oba biti u rangu sa ovogodisnjim flegsipovima.

Odvratno. Prednja strana izgleda kao neki genericki kineski telefon, zadnja izgleda kao da je dizajnirao neko koga su pokupili sa ulice.

Vrh Dno