Šta je novo?

LG Nexus 5X

Шта год да буде и какав год да буде,ја га купујем.

Ma kojih 3500mah. Pusti snovi.

^ pa huawei nex vrlo lako moze da ima takvu bateriju.. LG tesko (3000 mAh je neki maksimum, realno 2600-2800 mAh sto i nije lose za telefon te velicine + stock android).

Ne moze da bude veca od 3000mah na kuciste od 6.6mm. Primer note5

Plus nisu ludi da napadaju teritoriju mate 8 iako sada citam da ce imati ~4500mah :)

Poslednja izmena:
Nisam znao da je najavljeno tako tanko kuciste za huawei.. ocekivao sam 7-8mm. Al' i dalje mislim da ce imati blizu 3.5k mAh, kinezi su to..

Videcemo sve za par meseci.. mislim da ce LG Nex. imati malo bolju kameru (jer i Nexus 5 ima odlicnu, uopste je LG napredovao na tom polju) a Huawei bi mogao da ima malo bolji IPS panel, bolju autonomiju, izradu + i dalje dobru kameru.. mislim koji noviji skuplji telefon danas nema dobru kameru.

Poslednja izmena:
Ех, кад би Хуавејац стварно овако изгледао, не бих размишљао ни тренутка, одмах би га купио.
Google-Nexus-2015.jpg

Ја мислим да је ово само концепт, а не нека извесна верзија. Ту треба да буду конектори, решетке и сл. Није довршена идеја, нажалост.

Jako dobra ako imaš 15 godina.
Sad odgmiži nazad u S3 temu pa fix-aj savršen sapun :D

Poslednja izmena:
Čitao sam na XDA portalu, i ono što sam pročitao sasvim mi se dopada i ako bude istina onda odlično!
Naime, proizvodnja i kupovina kineskih OEM telefona jer imaju dobar odnos uloženo/dobijeno je zaista porasla pa je Google je napravio dogovor sa Huawei isključivo zbog niže cene, tako da niska cena + Huawei premium garancija + Google AOSP sistem je pravi pogodak! I ako zaista bude niska cena Huawei će biti moj sledeći telefon ! Mada taj veliki ekran. :S:

Ta niska cena cesto znaci i slabiji kvalitet, problematicne uredjaje, sto posebno nije nepoznancica za neksuse (4 i 5 pogotovo).

Vala 5 sa svojom niskom cenom je dokazao da moze da se napravi snazan i kvalitetan telefom, a da se pri tome ne prodaje bubreg da bi se kupio. Kvalitet je odlican, ma sta god ko rekao.
Ako Huawei i LG to postignu ove godine, Nexus se definitivno vraca.

Sto se tice kvaliteta n5 sta da vam kazem ne uzimajte prve serije, nemojte biti pokusni kunici. Moj je iz 9/14 I nema ni najmanju manu. Kada su pitali ove iz gugla zasto su prekinuli ono sto su radili sa n4 I n5 rekli su da su ta 2 telefona obavili svoj posao I da vise nece raditi to. E sad videcemo..

^Upravo tako. Sa n4 je bila ista situacija. Moj je bio iz druge serije (sa stopicama na zadnjoj strani) i nisam imao nikakvih hardverskih problema.
Poznanik je imao iz prve serije, problem za problemom - prvo kamera, onda baterija i RLoD, dok na kraju nije potpuno riknuo.
Za n5 sam cuo slicne price, i to je sve do lg-ja. Nije mi jasno kako oni opstaju kad su njihovi uredjaji najmanje pouzdani od svih velikih proizvodjaca.
Zabrinjavajuce je sto je dokumentovano da im se proizvodni proces jednog uredjaja menja tokom vremena, bez ikakvog saopstenja.

Čitao sam na XDA portalu, i ono što sam pročitao sasvim mi se dopada i ako bude istina onda odlično!
Naime, proizvodnja i kupovina kineskih OEM telefona jer imaju dobar odnos uloženo/dobijeno je zaista porasla pa je Google je napravio dogovor sa Huawei isključivo zbog niže cene, tako da niska cena + Huawei premium garancija + Google AOSP sistem je pravi pogodak! I ako zaista bude niska cena Huawei će biti moj sledeći telefon ! Mada taj veliki ekran. :S:

Niti će biti jeftin, niti će imati premijum garanciju.
Odnosno, možda je bude imao, ako bude kupljeno direkt od Huawei-ja, a to znači da neće imati google play cenu.

^Upravo tako. Sa n4 je bila ista situacija. Moj je bio iz druge serije (sa stopicama na zadnjoj strani) i nisam imao nikakvih hardverskih problema.
Poznanik je imao iz prve serije, problem za problemom - prvo kamera, onda baterija i RLoD, dok na kraju nije potpuno riknuo.
Za n5 sam cuo slicne price, i to je sve do lg-ja. Nije mi jasno kako oni opstaju kad su njihovi uredjaji najmanje pouzdani od svih velikih proizvodjaca.
Zabrinjavajuce je sto je dokumentovano da im se proizvodni proces jednog uredjaja menja tokom vremena, bez ikakvog saopstenja.

Moj je iz prvih serija pa radi odlično.
Kupljen u Danskoj.

Za LG je čudnije kako opstaju imajući u vidu koliko im je loš customer support.

Poslednja izmena:

Preveliki bazeli zbog zvučnika, ako već ne može drugačije bolje onda da su na drugom mestu...
Još red za softversku navigaciju bzvz

Poslednja izmena:
Ogromni su.. Ali dobro google zivi od multimedije i prodavanja reklama pa kapiram da su zahtevali od huawei i lg da mobovi imaju stereo zvucnike napred

Ne sviđa mi se kao što mi se HTC ne sviđa zbog toga :(
Zvuk je bitan, ali ne toliko da zezne celu prednju stranu, dovoljno je dobro rešenje kao kod LG/Samsung/Apple telefona...

Nije neka ogromna mana, ali bolje bi bilo da je zvučnik dole ili ako baš mora nazad ;)

Koje resenje kod lg ? Zvucnik pozadi ? Najgore moguce mesto za staviti zvucnik..

Mrtva trka sa ovim na dnu. Štaviše pre biram dobar pozadi nego osrednji na dnu.

Nije idealno, ali je bolje od ovoga - npr na note 4 je pozadi i ništa ne fali...

Još napred ima hardversku navigaciju i senzor za otisak - to sve u duplo manje prostora u odnosu na Huawei Nexus.

Nisu zvučnici problem sami po sebi, evo npr Nexus 6, zvučnici napred i okviri mali. Nego eto huawei je tako napravio...

Na N6 i nisu toliko velike ivice, sad ne znam kakav je kvalitet zvucnika. Ovaj Huawei svakako izgleda lepo, opet crna verzija daleko lepsa od bele. Ali ocigledno je da su razlike od Lg minimalne, prednja strana je prakticno ista, pozadi se razlikuje kamera i to je to. Sada cekamo slike uzivo, meni je za sada lepsi Huawei, mozda zato sto je bolje uradjen render, ali ni Lg nije nista manje lepsi.

Normalno da će biti lepši Huawei kada su cenovno skroz različiti ;)

Huawei bi trebalo da bude hardverski dosta jači i da ima alu kućište...

Poslednja izmena:
Vrh Dno