Šta je novo?

LG Nexus 5X

Kad ste vec kod kejsova, taman da nesto pitam... :)
Posto planiram kupovinu N5X uskoro, ovih dana gledam i koji kejs da mu stavim. U uzem izboru su dva, Ringke Fusion i Nillkin Nature. Posto je ovaj drugi upravo pomenut, zanima me obzirom koliko je tanak, da li vremenom popusti, odnosno olabavi se (bez dbrand-a ispod :) )?

Стварно сам прочитао да 5х лоше ради и да му није довољно 2 ГБ рама и видео сам погледо како Самсунг боље ради....
Није нексус линија за сваког, посебан телефон за посебне кориснике, ко год да напише нешто лоше о нексусу треба да промени уређај.
Пре би узео нексус са 1 ГБ рама него Самсунг са 32 ГБ рама, ето такав сам човек.

КупиЈо сам тапаток!

6P je cigla od telefona, sve ostalo mi se svidja, ja cekam Pixele da izadju a do tada sam na Sljamsungu S4.

Ko je za, ja ću otkupiti vaše 5x po simboličnoj ceni (da vas rešim djubreta), a vi lepo trk na kp i uzmite Samsung A5 2016 za 300 eura.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Realno, ne postoji telefon sa 2gb RAM-a i koji radi bolje od 5X.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Elem, ovaj flashfire..
Ako imam stock N, rutovan samo, mogu da koristim ff da flešujem novi image(npr sad ovaj sept apdejt, ili 7.1 kad izađe) a da ne izgubim root ili twrp?
Je l' sam dobro shvatio?
Imam systemless root, ali sam nešto čačkao po /system particiji(one temperature i build.prop). Pročitah negde da ne sme da se radi ota, tj flešovanje fabričkog img-a ako se menja /system particija?

?

Pa znam da ne smem OTA, pitam da li smem da sa ff flešujem image novi
Btw, da li je neko dobio ovaj sept apdejt?

Smeš preko ff, ja sam imao izmenjen build.prop i semaphore kernel pa sam flešovao novi image preko ff.

Odlično.
Šta mi treba, factory image ili OTA image?
I koja je razlika uopšte, oba su ~1GB?
Ne može da se skine samo taj OTA, mora ceo sistem?

Meni ota nije hteo da se skine pa sam skinuo factory image.

ja sam malopre ota na 6p, nije bilo nikakvih problema sa ff
edit
moraš twrp i super su dodati

Poslednja izmena:
Znači treba mi komp ipak za twrp, mislio sam da ostaje.
Ili može i to preko fona?

Otkacis da ne flesuje rekaveri i onda ostane twrp

meni je bio izašao novi twrp, pa sam zato "+" twrp i super su

Idem na flash firmware package ili na flash zip or OTA?
Factory image sam skinuo, zip fajl

Firmware package

Hvala, uspeo.
Odlična stvarčica ovaj flashfire.

Kupio drugi 5x, danas stigao. Čim sam ga upalio, odmah mi ponudio apdejt na sedmicu, dopustio da se ažurira, uradio odmah fr i radi ko "doxa". :)

Da li si dobio septembarski update

Послато са Nexus 5X

Dobio sam samo Nougat v7.0. Zasad nista drugo...bezbednosne zakrpe su od 5. 8.

da, jos uvek augustovski security

Gremlin74 prodaje Nexuse za UAE tržište. Ima li to neke veze sa OTA apdejtom ili nečim sličnim a što je vezano za našu teritorijalnu rupu (Srbija)?!
tnx

Ok.
Brz i precizan odgovor :)
tnx

Ja sam sinoć odradio fr, i odmah mi ponudio septembarski apdejt.
Obzirom na to da sam ga već rutovao, jutros sam samo flešovao sa flashfire septembarski..

6P je cigla od telefona, sve ostalo mi se svidja, ja cekam Pixele da izadju a do tada sam na Sljamsungu S4.

I ja sam na S4, 2 godine skoro, koji inace sa CM13 radi bez greske, ali ce na dobos za 10-ak dana zbog 5X... :)

Nego, nikako da dobijem odgovor za case, Ringke Fusion ili Nillkin Nature? Hvala :)

Sinoć sam pitao jednog prodavca na KP za Nillkin Nature, cena je 1000 dinara. Na pitanje da li je original, reče da jeste. Odustao sam od kupovine, pošto sam dobio od prodavca telefona sličan providni case.

Poslednja izmena:
Ne mogu da dočeka kabl više ...
Hoću rut, TWRP, AdAway, BetterBatteryStats, FlashFire i novembarski ota :)

Vrh Dno