Šta je novo?

LG Nexus 5X

Meni se najvise ugreje baterija kad se puni. Juce sam ga jednom bio bas pritisnuo, i nije se uopste mnogo ugrejao. Zadovoljan sam sto se toga tice. :) Baterija je bila losa juce, ali tek je bio prvi ciklus, danas je vec primetno bolja. Bice jedno 3.5-4h SoT na 15ak sati upotrebe.

Jos jedno pitanje - siguran sam da je bilo vec, ali ko zna kad, a i velika je tema:

Kako se najefikasnije disejbluje notifikacija o novom System Update-u..?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

E sad jel mora root preko racunara posto mi jos nije stigao kablic,da ne listam celu temu..

Napravi FTP na PC, tako prebacuj bežično sve što zamisliš (kabal više nećeš ni koristiti), brzo i jednostavno. Xlight FTP Server je jednostavan i lagan, imaš na YT kako podesiti.

Wifi File transfer pro koristim dugo dugo, probaj to i nece ti trebati kabl za pc nikad vise :D

Pozdrav drugari, zanima me da li Nexus ima isti ili slican problem kao G4 koji npr upada u boot loop? Hvala unapred.

8a3240aa288e872cd170b577483a97cc.jpg
54d6da51446e25dd9845a43448b92aec.jpg

Mobile radio active i dalje jede baterijua ali sasvim solidno se drzi i pored toga.. nadam se da ce resiti ovaj bag kada izadje N..

Sto se tice Mobile radio active bug-a, bas cudno da toliko dugo ignorisu taj bug pa pomisljam da je problem u aplikacijama, a ne u sistemu... Cudno da neke aplikacije koriste mobile radio samo dok su otvorene, a neke kad cak i kad ne treba. Npr. danas sam oko 3 minuta koristio Bus Plus aplikaciju i tacno toliko je i mobile radio bio aktivan.

Facebook aplikacije (Messenger i Facebook App) su rekorderi po potrosnji baterije.

Poslednja izmena:
Evo mog primera, viber upaljen jednom na 10 sek mobile radio active pokazuje 26 min.. pojeo mi je 3% baterije.. fejs i mesindzer ajde i kao koristio sam ih, al ne toliko da pojedu po 5 posto.. Vacap tu i tamo njega najvise koristim pa to mogu i da tolerisem.. Al opet u svakom slucaju previse baterije je otislo bzvz...

Dal je moguce da se ovoliko ljudi zali i da oni kuliraju to..o_O
Elem, bar su kesiranje sredili, u proseku po 550mb drzi u memoriji mnogo bolje nego pre.. Nadam se da ce nekako da se sredi taj bag..

Iskreno i Viber je užasana aplikacija. Ako ti je prevashodno s njom problem, sigurno doprinosi. Ja stvarno ne znam ko su im programeri, ali sve messaging aplikacije skoro imaju bolje performanse.

I Facebook Lite koristi Mobile Radio cak i kad ne treba, isto je smece od aplikacije.

Nije do aplikacija, pa kako na drugim telefonima nema tog problema, samo nexus?
I N5 je imao isti problem koliko se sećam.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Otkud to da na drugim telefonima toga nema?

Zato što u samsung lendu polako postaje kao u iOS lendu gde je sve bajno i sjajno, i ne daj bože da nešto nije savršeno.

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Naravno da i na drugim telefonima postoji taj bug. Probao GPE/CM/AOSP, sve zivo, i uvek sa ukljucenim netom, nesto u pozadini jede bateriju. Najcesce google services, Tapatalk, viber, wapp.

Izgleda da ljudi gase i pale 3g/4g data po potrebi, pa ne primecuju. Na WiFi mrezi ne postoji taj problem.

Evo ja nikad ne gasim net, i nisam nikad primetio MRA.
Btw, redovno bacim pogled u BBS, i nikad to nisam video.
Doduše android 5.0.2, ali opet..

Pa to je zato što je to svemogući G2, koji je uvek savršen i korisnici istog nikada nisu primećivali nikakve probleme.
5.0.2 mora biti jedna od najlošijih verzija androida, 5.1.1 je neuporedivo bolja verzija.

Ali iskreno niko se ovde ni ne seca te pretpotopske verzije, znas kada je 5.0.2 bio.

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Secam se da je na 5.0.x postojao memory leak, bar na Nexsus-u 5. :)

Jos jedno pitanje - siguran sam da je bilo vec, ali ko zna kad, a i velika je tema:

Kako se najefikasnije disejbluje notifikacija o novom System Update-u..?

Bilo ko..?

Vidim stotine odgovora na xda, voleo bih da ima neko ovde sa nekim "sigurnim" resenjem, na poslu sam i nazalost nisam u prilici da istrazujem sad...

Hvala unapred. :)

Smaraš mnogo sa tim sarkazmom, idi leči komplekse na drugom mestu.

Niko nije rekao ni da je savršen telefon, ni da je savršen android.
Lepo sam rekao svoja zapažanja, hoćeš da ti okačim log iz BBS-a?

Jedino ako se MRA ne manifestuje u BBS-u, ali nešto ne verujem.

Pa i ne vidi se u bbs, samo u onoj fabričkoj statistici.
I imaju taj bug svi jer je vezan za android a ne proizvođača.

Sent from my Nexus 5X

441f63ac8b98e5a5559f8243b4f808ec.jpg

Cini mi se da mnogo bolje kesira nego pre.

Boki na kom si romu, izgleda bas odlicno ?

ResurrectionRemix, izgleda.

Nazad
Vrh Dno