Šta je novo?

LG Nexus 5

Прогуглај :)

Ma znam da ima za smešne pare na onom telekoplusu i sličnim sajtovima, al ja ih nekako ne shvatam ozbiljno, pa ih po defaultu izuzimam iz diskusije. Jel imao iskustva neko sa njima ili sličnima, kakvi su to telefoni kad su toliko jeftini i zašto su toliko jeftini? :)

Pa ta je cena svuda, kp, ms, radnjice... 245-250 za 16 i 275-280 za 32 GB

Hvala na odgovorima... Nego, da ne prelistavam celu temu, gde je najjeftinije zameniti ekran na Nexusu? :/

Jel ima ovaj fon bezicno punjenje? Kupio sam ga skoro i negde sam video da ima :)

Da, Nexus 5 podržava bežično punjenje.

A kako to da uradim? I jel normalno da mi baterija drzi oko dva sata screen on sa 3g ukljucenim?

Kako kako da to uradiš? Pa kupi QI Charger i samo staviš telefon na njega.

Isključi Google Backup, produžiće ti autonomiju baterije.

A koliko kosta taj punjac?
Evo koje sam srece stavio sam telefon na drvenu stolicu i majka sedne na njega. Ovako mi ne deluje da mu nesto fali, ali kako da ga ispitam da budem siguran? Da mu se kamera nije zeznula?

Kako da budes siguran da se kamera nije zeznula?

Obavi poziv ili posalji poruku, znaci da mreza radi.

Ekran je citav i jedino kamera mozda da se malo nagnjecila mada i ona radi. Verovatno mu nije nista.

koliko sam ispratio uzeo si dosta star polovan n5.. možda da skupiš pare i kupiš novu bateriju,valjda je ugradnja i zamena u ovlašćenom servisu oko 3400din

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Pa koliko moze da bude star kad je napravljen pre oko dve godine. A mozda mu je i ok baterija. Skinuo sam ga u 9 sa punjaca i imam sad 65 posto. Vecinom mi je ukljucen 3g i povremeno se koristi.

pa zato i kažem . npr ako si ga uzeo od nekog ko ga je punio 2 puta na dan ti sada imaš sigurno oko 30% slabiju bateriju nego kada je nova .. ne daj Bože da je taj neko " taksirao " sa mobom ( što je veoma popularno kod nas ) onda si na 50% baterije :)

Sta znaci taksirao? I kako da znam koliko mi je baterija pohabana?

Jel ovo zbog tog google backup-a ili može biti nešto drugo?
929faa8aa0cbf8c15a01547f1216c186.jpg

Sta znaci taksirao? I kako da znam koliko mi je baterija pohabana?
ne možeš da znaš nažalost .. a taksirati znači uzeti mob dok je 45c napolju zakačiti ga na soferku upaliti gps ,navigacioni program i staviti brajtnes na 100% ( veoma popularno kod nas Srba ,iz kog razloga ne znam )

Poslednja izmena:
Meni je messenger na prvom mestu po potrosnji.
Kako i ja da stavim da mi pisu procenti baterije?

Koliko baterija na ovom telefonu inace drzi? Da bih znao dal da je menjam ili je takva fabricki :)

Zasto mi ne pise nikad 4g, vec samo H uvek? Mozda i nema 4g :p

kako se sređuje problem kada telefon ne može da odredi lokaciju (gps)?

Ako ti je ispadao, ispritiskaj telefon po zadnjem poklopcu (sredina i sa strane), mozda se antena otkacila. Desilo mi se jednom, tripovi dok ga nisam namestio. :D

na kraju sam video da na telefonu mnogo više stvari ne radi, pa sam stavio factory img i sada je sve ok, no, u svakom slučaju hvala ti za savet, preneo sam ga kolegi kojem je pomogao

Kako i ja da stavim da mi pisu procenti baterije?

Spusti notifikacioni bar, zadrži prst na zupčaniku na 3-5sec i on će se zavrteti. Skloni prst, dodirni zupčanik da otvoriš podešavanja. Onda idi na kraj liste i odaberi "System UI tuner". U okviru toga štikliraj prikaz procenata za bateriju.
I mene ovo zanima :)

Pogledajte prilog 202865

I da li je ovo fabricka verzija OS-a?Nije telefon kod mene pa moram ovako da pitam...
Očigledno da nije, pogledaj build number. :)

Imam problem ,instalirao sam rainalarm sa apk sajta, i na kraju instalacije izbaci grešku,i nema je nigde, ali je zato počeo fon da mi brljavi, izbacuje mi stalno neke reklama prilikom otključavanja, nadjem tu app (pretpostavljam da je ta) tamo gde su sve instalirane, nema naziv, ništa, ali ne mogu ni da je uninstall, šta mi je činiti ? Jel neophodan hard reset?

edit: ugasio sam ga da vidim hoce li prestati, sad ne mogu da ga ukljucim, ni da udjem u recovery.

Poslednja izmena:
Vrh Dno