Šta je novo?

LG Nexus 5

Управо.
Коришћење андроида без гугл сервиса је тотално бесмислено.

Управо.
Коришћење андроида без гугл сервиса је тотално бесмислено.
Ja i rekoh kako ko licno odluci, prost obican svet(consumers) uglavnom bira sta mu je lakse,ali to ne znaci da je to ispravno. Ti si odabrao kao i većina convenience(i ja to uglavnom izaberem, ali ne branim taj stav kao apsolutno pozeljan i ispravan) .
Iz perspektive neke organizacije, trece kompanije ili security android moze i bice modifikovan tako da nema zavisnost od google.
Kupio si nexus sa njim ide to i to, ali bar probajte da shvatite da ste se uhvatili u kolo gde vise nema privatnosti. Skinuli ste se skroz ili sigurno vise od pola. [emoji1]
Pozdrav.

Navodno s820 i novi nexus. Mozda/verovatno je photoshop

nexus5_2015_antutu_02.jpg

nexus5_2015_antutu_01.jpg

Poslednja izmena:
Ja i rekoh kako ko licno odluci, prost obican svet(consumers) uglavnom bira sta mu je lakse,ali to ne znaci da je to ispravno. Ti si odabrao kao i većina convenience(i ja to uglavnom izaberem, ali ne branim taj stav kao apsolutno pozeljan i ispravan) .
Iz perspektive neke organizacije, trece kompanije ili security android moze i bice modifikovan tako da nema zavisnost od google.
Kupio si nexus sa njim ide to i to, ali bar probajte da shvatite da ste se uhvatili u kolo gde vise nema privatnosti. Skinuli ste se skroz ili sigurno vise od pola. [emoji1]
Pozdrav.

A sta mislis ako ne koristis gugl da se nisi skinuo odavno. Npr. napolju 99% ljudi koristi kartice kao sredstvo placanja, sta mislis da se te informacije ne obradjuju. Pored toga ta ista banka ima sve vase podatke, i ima sve vase sta ste placali i kupovali. Tako da privatnost danas je veoma rastegljiv pojam.

Poslednja izmena:
A sta mislis ako ne koristis gugl da se nisi skinuo odavno. Npr. napolju 99% ljudi koristi kartice kao sredstvo placanja, sta mislis da se te informacije ne obradjuju. Pored toga ta ista banka ima sve vase podatke, i ima sve vase sta ste placali i kupovali. Tako da privatnost danas je veoma rastegljiv pojam.
Slažem se, samo ne znam odakle je izasao tvoj zakljucak da sam elektronska placanja zaboravio, smetnuo s uma... Rasirenost mobilnog placanja nije ni izbliza masovna kao platnim karticama na zapadu. Stvari se malo menjaju u USA, ali Evropa je daleko iza.
Takve novotarije se ne primaju brzo zbog inercije ljudi i njihovih navika. Sirenje i prihvatljivost novih vidova placanja je opet ona ista dvojba convenience vs. nesto. Cak i u Srbiji imas primer servisa Telenor platimo koji postoji vec nekoliko godina(sim kartica kao platna kartica, obe su deo iste porodice smartkartica)
Ali i ta placanja imaju alternativu, placaj kesom ko ti brani, ali opet convenience. [emoji1]. Lakse nam jel da? "Ugurani" smo u tor(banka, mob. operater,...) , cipovani i jos su nas ubedili da je to odlicno.

Poslednja izmena:
Ne kuzim kako a jedne strane tolika briga za privatnost a a druge strane svi koriste fejsbuk i njegovu djecu - instagram, WHATSAPP i da ne nabrajam

Ne kuzim kako a jedne strane tolika briga za privatnost a a druge strane svi koriste fejsbuk i njegovu djecu - instagram, WHATSAPP i da ne nabrajam
Nisam korisnik instagrama i fb. Licno smatram to besmislicom i nepotrebnim, nemam interesovanja u tom smislu. Vratimo se nexus 5 temi, svako neka odluci prema licnim potrebama i shvatanjima.

Ja evo godinu ipo imam nexus 5 i razmisljam se da uzmem Xiaomi mi4 sa 3GB rama 210 eura. Jedino sto mi smeta na nexus je baterija ostalo je sve vrh vrhova. Ima li ko da je odradio ovaj prelazak/ :)

Gde da ga uzmes za 210e ? Na aliju je out of stock. :) (koliko sam skapirao to je bila neka zaostala zaliha iz hk,posto se vec dugo ne proizvodi u kini)
Ja sam uspeo da ga narucim..
Jedina mana sto ne podrzava 4g. Ali nameravam da ga koristim 6m max tako da mi je to nebitno

Poslednja izmena:
HongKong Goldway. Pise da ga imaju na stanju. 4G mi ne treba nista. Mogu moj nexus 200 eura prodati, mislim da je dobra zamjena :)

Juce gledao i nije bilo. Lol :)

I ja sam od njega narucio(7.07.2015),javicu ako bude sve ok kada doleti do mene

Super :)
Razmisljam se da li da cekam da padne cijena mx5 ili cak da izadje mi5. U poslednje vrijeme kad narucim nesto stize bas brzo, Recimo HongKong post za 4 dana stiglo u CG, china posts 10 dana. Zanimljivo. Odoh u off topic... :)

Ajde jos malo off-a onda. :)

Mx5 je ok mob ali nista epohalno. Vadi ga odlican senzor za otisak i sistem koji je laksi od miui. I to sto je dual sim :)

Mi5 navodno za 14 dana ali veliki minus s810.. (Treba cekati mi5s sa s820 krajem god) Plus ce mu cena biti oko 2400 kineza(po poslednjim naznakama) Znaci na aliju blize 500$ nego 400$. Ne isplati se nikako

Poslednja izmena:
@fkloznica, koliko ce te izaci carina otprilike, jel znas?

@fkloznica, koliko ce te izaci carina otprilike, jel znas?
Racunao sam oko 2500din. No videcu kada stigne. Trebao bi za 2,3dana max da bude kod nas na carini.
A onda dok prodje carinu jos 10-15 dana. :) obidje ceo svet za 5 dana a bleji kod nas na carini 4 puta duze,ali sta je tu je..

Poslednja izmena:
Pa to je bas isplatljivo. To te ni 250e ne izadje,jel tako? Javi utiske kakav je.

Da li ? Pitanje je sada :)

Inace citao sam malo kineze iz smora.. Pojavio se novi trac da ce navodno huawei praviti i Google nexus sat. Svakako zanimljiva stvar

Jel neko probao da ubaci bateriju od G2 u nexusa?

Radio mi je fon savršeno do pre par dana, a sad krenuo opet onaj prokleti sensor_ind wakelock. Pa šta je to i zašto se dešava?

Probaj da ugasis ambient displey. To jest sam podesi brajtnes ,ali pre toga za svaki slucaj udari res

Vrh Dno