Šta je novo?

LG Nexus 5

Moguće ali vredi prvo da proba softver. Kod mene je vrteo kuglice ali nije napisao android i nakon toga se više nije uključivao a radio je u pozadini, vibrirao, led svetleo...

Pa neka onda udje u bootloader i fleshnuje opet stock img preko pc.

To i ja kažem. Još bolje kroz Nexus Root Toolkit i da štiklira Soft-Bricked/Bootloop. Ja sam tako rešio problem.

Definitivno bolji zivot baterije, uvek mogu da izvucem najmanje 2h SOT, cesto i 3, teoretski moze i do 4, ali ja ne pustam da padne baterija na manje od 15%. Memory leak je sredjen, evo 233. sat, skoro 10 dana, meni memorija stoji na 0.9gb, nikada nije isla manje od 750mb, kada se spusti do toliko brzo se vrati. Jos uvek nisam primetio neko tesko seckanje i kasnjenje, nijednom mi nije ucitavao pocetni ekran.
5.1.1. je definitivno ono sto svi kazu, Lollipop kakav je trebalo da bude od pocetka, samo jos da ispeglaju sitnice i da vrate neke stare stvari.

Meni sa 5.1.1 stock rom i kernel, ali root, izdržvi 4h SoT, a ranije na 5.1 pola sata manje.
Prvo sam flashovao bez Radio i bootloader particija, posle tek flashovah i njih naknadno, čini mi se da mi LTE lošije drži sa novim radiom. Na NBGD je OK, non stop imam LTE, speedtest daje 49 mbit-a, ali tamo gde nema LTE imam dropove data konekcije na sekund do 2...
Nisam siguran, možda i Telenor testira nešto, kada prebacim na 3g onda tu bude stabilno.

Na koliko standby-a imate tih 4h sot-a?

Posto ja na 20-ak sati jedva 2 i po sata sot-a izvucem sa sve custom rom-om....:/

Ova poslednja beta, 5.1.1, nemam ni Greenify, ni Servicely, ništa, čak nisam ni zamrzavao ništa od sistemskih aplikacija koje ne koristim. Telefon je star malo više od godinu dana. Ovih dana ga spičim do uveče na 15 posto ali sa jednim satom razgovora i malo jače od 3 sata SOT-a.

Ja imam stable verziju i ne koristim nista od dodatnih app. Jedino mi je gps ugasen dok mi ne zatreba stvarno jer mi to ubija bateriju (i po 15% za noc ode)

Aj skinucu taj 5.1.1 beta da probam. Da li si primijetio bilo kakve bugove?

I ja GPS držim isključen. Od bagova ništa nisam primetio. Za Viber je kamera naravno isključena u AppOps da mi se ne bi zakucavala.

Imam 5.1 jos, izvlacim po 1 dan i 5h sot na cataclysm romu, a inace bude po 2 dana i 3-3.5h ako ga manje koristim. Auto light, upaljene sinhronizacije, wi-fi palim tu i tamo po potrebi.

Skinite sa apk mirror apdejt za gugl kameru, hdr+ je sada duplo brzi

Ova nova kamera leti, hdr+ isto. Ali snimanje me i dalje živcira, za to ipak koristim Snap Camera-u jer brže fokusira i ne pravi glupavu fotografiju kad pipnem ekran nego fokusira.

Zašto bi blokirala?
Zbog Viber-a.
Da li se podnosi sa Viber-om, da budem precizniji.
Nakon update-a na 5.1 pa posle i na 5.1.1 je nastao ovaj problem. Da li je to novim softverom za kameru reseno ili pak novim Viber-om videcemo.
Meni se jos ne desava da kamera blokira, ali naravno to ne znaci nista, videcemo za par dana.

Pa nije to do softvera, već do biblioteka koje je Google napisao. To što ovi iz Viber ne znaju da reše, nije Google problem (svi drugi su implementirali kako treba).

Sad sam imao prokleto "Can't connect to camera", instalirao sam novu google kameru. Vajber nema dozvolu za kameru u AppOps. Da li je onda normalno da ja mogu nju da koristim iz Vajbera?

I nije mi se to desilo pre ove nove kamere, a imao sam nekih 130 sati uptime.

Poslednja izmena:
Brate opušteno se iz vajbera pokrene kad pipnem Take photo. Imam Cataclysm i uradim to u AppOps ali nema uticaja. Moraću da pitam tamo.

Nazad
Vrh Dno