Šta je novo?

LG Nexus 5

Baterija je definitivno bolja :)

Značajno bolja ili tu negde? Pitam jer ako me sećanje ne vara najavljivali su poboljšanje za oko 30% u trajanju baterije.
A inače su mi "uštedeli" sa svim onim review-evima N6 700 eur-a juče, em je dobio negativne poene za veličinu kod mene u startu, em se nije ništa posebno pokazao na testu, plus što će dok stigne do nas cena da izađe na 700-800 eur. Sad lomim šta da pazarim između N5 32GB i 1+1 64GB. Ako je stvarno baterija bolja 20-30% sa lizalicom onda definitivno N5 ima prednost.

Ironican je covek, sprda se da se tako izrazim :d

Značajno bolja ili tu negde? Pitam jer ako me sećanje ne vara najavljivali su poboljšanje za oko 30% u trajanju baterije.
A inače su mi "uštedeli" sa svim onim review-evima N6 700 eur-a juče, em je dobio negativne poene za veličinu kod mene u startu, em se nije ništa posebno pokazao na testu, plus što će dok stigne do nas cena da izađe na 700-800 eur. Sad lomim šta da pazarim između N5 32GB i 1+1 64GB. Ako je stvarno baterija bolja 20-30% sa lizalicom onda definitivno N5 ima prednost.
Pa meni onako primetno bolja u odnosu na preview. Na preview-u sam u ovo vreme već razmišljao gde mi je punjač (2x dnevno sam punio) . A ovo definitivno gura ceo dan.
Edit: SOT mi je smanjio za 10min pošto sam čačkao malo twrp.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415886597014.png
    uploadfromtaptalk1415886597014.png
    127.6 KB · Pregleda: 213
  • uploadfromtaptalk1415886606774.png
    uploadfromtaptalk1415886606774.png
    95.6 KB · Pregleda: 210
Poslednja izmena:
Ja nisam neki power user, igrice ne igram na mobilnom, meni nekih 4h SoT-a završava posao i za najekstremnije slučajeve mog korišćenja. Obično mi ne treba više od 2-2.5h SoT-a dnevno.

Pa to može i galaxy nexus :)

Jeste bolja od previewa baterija ali to nije neko merilo, javiću danas kakva je u odnosu na kitkat. Elementalx sam odmah stavio.

Poslednja izmena:
Flešnuh i ja Lollipop, sve prošlo super, ali kada mi traži da unesem google acc i šifru kaže da se ne podudaraju... Da li se nekome ovo desilo?

Edit: Promena šifre je pomogla.

Poslednja izmena:
Jel imaš aktiviranu 2-step zaštitu?

Baterija ce biti bolja kada developeri iskoriste novi queue sistem za pozadinske procese. Na Ars-u ima citava strana posvecena samo tome. Dakle, u startu - bice malo, kasnije kako budu izlazile nove verzije tvog omiljenog softvera, bice jos bolje.

Tek sam sada rootnuo mob.. I to kombinacija elementalx 2.03 pa preko njega supersu beta 2.19.. Lakse mi tako nego preko autoroota

Koja verzija iGOa na Lollipop? Meni zasivljeno "install" kada probam ovu moju...

kada stigne OTA da li prvo brisanje sve iz telefona, pa onda install 5.0 ili prvo instll pa brisanje sve iz telefona, ili ne mora da se briše ništa kako će raditi

kada stigne OTA da li prvo brisanje sve iz telefona, pa onda install 5.0 ili prvo instll pa brisanje sve iz telefona, ili ne mora da se briše ništa kako će raditi

Ima dosta izmena u sistemu, bilo bi poželjno da uradiš factory reset posle apdejta.

E a sta je sa onom opcijom, valjda, ali valjda se zove adaptive screen.. Kad podignes tel a imas notifikaciju on upali ekran..

To je namenjeno samo za nexus 6. I zove se ambijent displej.

Poslednja izmena:
Isto tako ako budeš rootovao imaćeš problem sa SuperSU, u njegovom slučaju ne moraš da gasiš Lux da bi kliknuo, ima opcija u SuperSU tapjacking protection koju treba ugasiti.

Niko ne moze da ti to kaze, mozda ti stigne danas a mozda za nedelju dana.

Uradio sam update na 5.0 preko Nexus root toolkita 1.93, morao sam prethodno da odobrim flashforce flash mode. Nego sad me nervira sto mi ona google traka na vrhu nije transparentna nego je bas bela i bode mi oci. Kako to da sklonim? Takodje aplikacije koje su mi bile instalirane su same krenule da se downloaduju i instaliraju mada nisam to izabrao pri podesavanju naloga.

Uradio sam update na 5.0 preko Nexus root toolkita 1.93, morao sam prethodno da odobrim flashforce flash mode. Nego sad me nervira sto mi ona google traka na vrhu nije transparentna nego je bas bela i bode mi oci. Kako to da sklonim? Takodje aplikacije koje su mi bile instalirane su same krenule da se downloaduju i instaliraju mada nisam to izabrao pri podesavanju naloga.
Traka se ne može skloniti. I mene nervira još od početka a ne menja mi se launcher. On sam izabere zadnji backup-ovan uređaj na tvom nalogu i sa njega vraća apk-ove.

Poslednja izmena:
Mozes da koristis drugi launcher npr. Nova, ili mozes da rutujes pa da disable-ujes Google Search aplikaciju, ako je ne koristis naravno.

Meni ovaj 5.0 radi lošije od slim roma. Mada super izgleda ali sam razocaran brzinom i optimizaciom. Vracam se na slim.
Pogotovo mu treba večnost da pokrene poziv nakon biranja kontakta. Danas sam u autu dok mi je trebalo hitno da napravim dva tri poziva a telefon blokirao prvi put ozbiljno pomislio da predjem na Iphone. :smash:

Nazad
Vrh Dno