Šta je novo?

LG Nexus 5

@ copears

Uredjaji kao N3 i G2 izvlace preko 9h odnosno 11h u uslovima gde se N5 gasi posle 4h 45 min (samo sat i po vise od Gnex/15 min duze od N4 u istim gsm arena uslovima) i svaki negativan komentar na to je onda trovanje? Cemu sluzi hardverski jak google fon sa 5'' ekranom ako ne hc upotrebi? Samo sto ce za razliku od ostalih iz klase morati da se puni mozda i 2x dnevno.

U redu, jeftiniji je Nexus i ima bolju podrsku ali bas da vidim da li bi nekome smetala 3000 mAh baterija u N5, da je tako prica bi bila drugacija, onda ovo ne bi bilo ''trovanje''.

Poslednja izmena:
@ copears

Uredjaji kao N3 i G2 izvlace preko 9h odnosno 11h u uslovima gde se N5 gasi posle 4h 45 min (samo sat i po vise od Gnex/15 min duze od N4 u istim gsm arena uslovima) i svaki negativan komentar na to je onda trovanje? Cemu sluzi hardverski jak google fon sa 5'' ekranom ako ne hc upotrebi? Samo sto ce za razliku od ostalih novih morati da se puni mozda i 2x dnevno.

U redu, jeftiniji je Nexus i ima bolju podrsku ali bas da vidim da li bi nekome smetala 3000 mAh baterija u N5, da je tako prica bi bila drugacija, onda ovo ne bi bilo ''trovanje''.
Sve ja kapiram ne lupa te neko po usima da kupis N5 odaberi sta zelis, svakako ko ima Nexus ima najjacu podrsku od google-a tu nema price a za bateriju lako cemo...

Samo sam prokomentarisao da sam pogodio gsm arena rezultate autonomije uz gresku za surf, precenio sam bateriju :d

Ali naravno ''za nexus zaljubljenike'' i taj jedan post u moru raznih komentara je provokacija i trovanje.

Samo sam prokomentarisao da sam pogodio gsm arena rezultate autonomije uz gresku za surf, precenio sam bateriju :d

Ali naravno ''za nexus zaljubljenike'' i taj jedan post u moru raznih komentara je provokacija i trovanje.
Ne bi se rspravljao sa tobom vidim i sam koliko postova imas za sloro 3god sam vise od tebe ovde, jedia naznaka je da si trol

Pa nesto nisam prometio da se ne bi raspravljao ili si preveliki zaljubljenik u nexus pa ne mozes da odolis :d

Zezam se, chill ;)

Mala kolicina ovde cenjenih ljudi testira tel i proba i proceni da li je ok ili nije za njega, velika vecina trolova visi po sajtovima i daje komentare iako nikad nisu videli a kamoli koristili tel...pardon moguce jedino kod operaera na pultu jer tamo jedino mogu da ga opipaju!!!

ako nista bolji je od n4 sa kojim sam bio vise nego zadovoljan.. http://blog.gsmarena.com/google-nex...test-see-if-its-better-than-the-galaxy-nexus/ ako se ukaze prilika kupujem ga 100 % :D

p.s. tu je negde kao s3 http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-s-iii-battery-test-is-ready-does-very-well/ :)

sve si omašio :)

s3 je dobio jedan update sa kojim mu je poboljšana baterija a n4 2. jedino ostaje nada da slična priča bude i sa n5, inače ovo je slabo, u rangu S2...

Poslednja izmena:
sve si omašio :)

s3 je dobio jedan update sa kojim mu je poboljšana baterija a n4 2. jedino ostaje nada da slična priča bude i sa n5, inače ovo je slabo, u rangu S2...

ma ne znaju ovi sa gsmarene da ga koriste.. :D neka ugase google now i da vide kako ce baterija da progleda ;) realno ko ce od nas koristiti google now.. meni je dovoljno sto na xda citam da sa 30 % osvetljenja izgura nesto preko 4h sot-a na 18h rada.. vise od toga mi ni u ludilu ne treba. naravno da sam ko brat stjepan izgurao bi mi i 7h sot-a ali mislim da je to nepotrebno :D

Koji ste vi likovi... :p opustite se, svi smo ljubitelji ovih spravica, neko sebi moze da kupi, neko ne odmah, neko nikada ali ih svi volimo. @hsv.stoned - chill - +1 :-D

ma ne znaju ovi sa gsmarene da ga koriste.. :D neka ugase google now i da vide kako ce baterija da progleda ;) realno ko ce od nas koristiti google now.. meni je dovoljno sto na xda citam da sa 30 % osvetljenja izgura nesto preko 4h sot-a na 18h rada.. vise od toga mi ni u ludilu ne treba. naravno da sam ko brat stjepan izgurao bi mi i 7h sot-a ali mislim da je to nepotrebno :D

hahahah :D

šta znam, to što si rekao su kućni uslovi, šta ćeš kad si vanka na 3g i 100% svetlo?

hahahah :D

šta znam, to što si rekao su kućni uslovi, šta ćeš kad si vanka na 3g i 100% svetlo?

kada sam vani realno mi je na 2g skoro uvek,sem ako nekome ne treba da pokazem neki klip sa youtuba ali to sigurno necu raditi napolju jer me smara :) a realno ne secam se kada sam furao fon na 100 % kada sam bio napolju,uvek se sklonim u hlad pa ga drndam :)

Poslednja izmena:
E sad su našli da izbace test kad sam pošao spavati :S:

Zanimljivo mi je da većina ljudi prihvata kao normalno da baterija na boljim telefonima traje jedan dan!

Ne vidim što bi bio problem da ubace kao Lenovo bateriju od 4 Ah?!?

Dobar test ali ništa novo na njemu.

Zanimljivo mi je da većina ljudi prihvata kao normalno da baterija na boljim telefonima traje jedan dan!

a sto lenovo ne ubaci bolju kameru bolji displej itd itd.. svako mora da diferencira svoj proizvod,neki to rade kroz bateriju neki kroz izgled neki kroz os itd itd

@fkloznica
Nije to bila poenta mog posta.

Poenta je da smo se polako navikli da punimo bateriju svako veče i to samo zbog toga da bi proizvođači zaradili koji dolar više po prodatom telefonu. Lenovo sam uzeo kao primer da nije nemoguće staviti veću bateriju u mobilni.

a jel si ti video koliki je taj lenovo?

nexus
137.9 x 69.2 x 8.6 mm (5.43 x 2.72 x 0.34 in)
130 g (4.59 oz)

lenovo
143 x 73 x 10 mm (5.63 x 2.87 x 0.39 in)
176 g (6.21 oz)

a oba su 5"

Opet, poenta mog posta nije bila da upoređujem Lenovo sa bilo koji telefonom.

Samo sam prokomentarisao kako nam je svima postalo normalno da punimo telefon svako veče, a pre nekoliko godina je bilo normalno da baterija traje bar nekoliko dana. Razumem ja da su se telefoni promenili ali osećam se kao da su nas proziviđači malo prevarili.

A ovo već i nema veze sa temom.

elem.. vidim dileri iz NS vec smanjili cenu na 425e.. brzo ce verzija od 16 gb na oko 350e..

Pa kupi taj Lenovo, G2, Note ili Motorolu Maxx ako ti treba bolja autonomija. Svakom je jasno zašto je LG stavio slabiju bateriju i kameru u Nexus, nije tu u pitanju par dolara uštede u proizvodnji, već bi N5 loše uticao na prodaju njihovog flagšipa

Suvise se komentarise o drugim modelima delimo komentare za N5... Ko je jos kupio nek se javi za utiske ja sam nesto podelio sad nek dobrovoljci vlasnici jos ponesto kazu.

Da dam neko svoje misljenje.
Nexus telefoni nikad nisu imali top specs i ako je mozda izgledalo tako, nisu imali.
Za to postoje po mom misljenju 2 faktora, prvi je cena a drugi je neugrozavanje flagshipa.

Svako ko kupi Nexus mora da napravi neke kompromise i to se zna, definitivno Nexus telefoni nisu za svakoga pa tako recimo u Nemackoj G2 sa 32GB memorije kosta samo 50e vise od Nexusa sa 16GB mislim da sam sa ovim sve rekao.

Oni sve to sto vi zelite MOGU ali NECE, iz prostog razloga sto: 1. To dize konacnu cenu telefona. 2. LG ugrozava svoj model od kojeg zaradjuje 2 puta vise.

n5 se isplati najvise uzeti USA, gde cak i kod dilera(bestbuy itd) ima za 100$ vecu cenu (449$) za 16gb, ali je to i dalje 'samo' 333e, sto je opet dosta jeftinije nego da se nabavlja u Evropi

Heh, da ali USA modeli nece raditi na nasoj buducoj LTE mrezi... Dakle samo 3G

A ta LTE mreža će biti kad?

Vrh Dno