Šta je novo?

LG Nexus 5

Dobar a jeftin, se medjusobno ponistavaju :D Nek mi nadje neko dobru stvar a jeftinu. Nexus jeste jeftiniji od konkurencije, ali nije vjerovatno bez razloga. Sto kaze Zlatan mnogo toga su sfuserili na nexusu, tel radi max na 60% mogucnosti tj. snage.

Dobro a jeftino.. Prvo mi pada na mozak lav pivo :) a slazem se sa time da moraju negde da zakinu..

Dobar a jeftin, se medjusobno ponistavaju :D Nek mi nadje neko dobru stvar a jeftinu.
Nexus 4. Nije savrsen ali ima vjerovatno najbolji odnos cijene i onoga sta dobijas za nju. Neka i Nexus 5 bude takav i bice super. Niko ne trazi da bude najbolji telefon na svijetu i da ga dijele dzabe.

To je druga stvar, bestbuy od onoga dobra i jeftino. Mene najvise nervira drljavi mp decision koji je totalno neoptimizovan. Qualcomm ga je dobro sfuserio, pa sad devovi dotjeruju stvar preko svojih kernela.

Omg a možda bude i više različitih modela!
Mind blown.

Koliko se hajpa dize vec vidim da nece biti dostupan prvih 6 meseci a ne mesec dva koliko ocekujem.. :) Ma samo da ga predstave da znaju ljudi na cemu su ;)

I to sto kazes ionako ga planiram uzimati posle Svetog Januara.

Ako skarabudze neku baterijicu od 2300 mah msm da nece biti sjajne autonomije :D..

Zar se ne vidi 2300.. ? Realno ovaj mob nece moci da se koristi za igrice.. Kada sam cuo sta andreo 330 nacini sa baterijom od g2 sve mi je jasno bilo..

Moja greska. Upravo tako, baterija je premala za azdaju kakva se najavljuje. Ako back cover bude mogao da se skida i da se koristi dodatna baterija, onda ova baterija od 2300mah mozda i ima smisla.

apsolutno nema smisla ni u kom smislu; jos davno sam rekao su upropastili telefon sa tom baterijom i to je cinjenica!!

Sreća pa ne igram igre na telefonu :), a kolege koje imaju N4 i isto ne igraju igre su sasvim zadovoljni sa baterijom.

*** ovde sve nomadi kad pogledaš, niko nema struju u blizini po 5 dana vezano :D

Sve to stoji, ali zar bi ih ubilo da su ubacili 3000mah kao sto ima LG G2 recimo? :D

*** ovde sve nomadi kad pogledaš, niko nema struju u blizini po 5 dana vezano :D

Zivim na ledini, snijeg do koljena, prva prodavnica 500m. Koliko mi je samo LED na N4 pomogao kao lampa, bitna je baterija i te kako :D

Sve to stoji, ali zar bi ih ubilo da su ubacili 3000mah kao sto ima LG G2 recimo?

Ubilo bi ih po dzepu i jedne i druge. Ne bih ni ja da sam na njihovom mjestu :):d

Poslednja izmena:
Mene to i zanima, da li bi nešto jača baterija bila znatno skuplja za njih u proizvodnji a onda i za nas.

Pa njih bi izašlo skuplje 5-6 dolara po jedinici, a nas 50 eura više. Još kad bi bila kvalitetnija kamera 5-6 dolara (50e) znači telefon bi dogurao i bio 500e, a ne 350-400.

I onda naravno da bi ga teško prodali, ne zato što njih košta par dolara više nego što bi nama tih par dolara naplatili deset puta više :mad:

Kolika je proizvodna cijena cijelog telefonu u odnosu na prodajnu? 60%? 50%? 40%?

Note 3 košta 240 dolara pa ti računaj. S4 je bio 230 kad je izašao.

A dobro oni bas i ne mogu da se porede.. Koliko samsung ubacuje para u reklamiranje svojih mobova a koliko google u reklamiranje nexusa ? Samsung mora nekako da pokrije deo tih troskova

Google i ne treba reklama kroz software se reklamiraju dovoljno. Svakako ne zavise od toga. Samsungu mislim najvise profita donose bas telefoni, sumnjam TV, frizideri, ves masine i sl. :D

Ja ako budem uzimao ovako hardverski mocan mob naravno da cu se pozabaviti i igrama :D a sad ako stvarno bude baterija od 2300mah..ima da se iscedi na brzaka :D ako na g2 igranje posrce bateriju sta ce tek ovde da uradi :D

I ne vidim sto je toliko bitna kamera...

Kao sto neko rece, ljudi imaju razlicite prioritete.
Meni konkretno je kvalitet kamere trenutno najbitniji feature mobilnog, jer ne zelim da nosim stalno kameru.
Ostalo mi je poprilicno manje bitno i to u toj meri da mi je bitnija kamera nego sam OS: sve jedno mi je u sustini dal je iOS, Android ili WP jer svi zadovoljavaju potrebe.
Naravno, pretpostavljam da sam jedan od retkih sa ovakvim prioritetima... ali eto, ima i toga...

Iz ovog ugla, meni su poslednji rumori vezani za Nexus5 razocaranje (u odnosu na ranije koji su govorili da ce imati 13mpx sa OIS).
Ali.... o tom po tom... to su samo tracevi, videcemo sta ce na kraju biti. Najavljivali su odlicnu kameru na novom nexus telefonu, sumnjam da ce se zavrsiti na prosecnom 8mpx senzoru.

Poslednja izmena:
Pa ti onda kupi nokiju 1020 ili sony z1.. Ljudi hoce za 300e najbrzi telefon i kameru kao na nekoj lumija nokiji.. Shvatite da nexus nije camera fon i cenim da mu kamera nikada nece biti prioritet,sto znaci da ce ova kamera verovatno biti za nijansu bolja od n4 i to je to

Poslednja izmena:
Ja ako budem uzimao ovako hardverski mocan mob naravno da cu se pozabaviti i igrama :D a sad ako stvarno bude baterija od 2300mah..ima da se iscedi na brzaka :D ako na g2 igranje posrce bateriju sta ce tek ovde da uradi :D

Citajuci test na ovoj sajtu nisma stekao takav utisak o bateriji, nego da je mnogo dobra i da moze dugo da izdrzi. Jesu igre zahtjevne opet to je 5.2 incni ekran ali opet ne bi trebalo da posrce bateriju kao ludo.

Pa ti onda kupi nokiju 1020 ili sony z1.. Ljudi hoce za 300e najbrzi telefon i kameru kao na nekoj lumija nokiji.. Shvatite da nexus nije camera fon i cenim da mu kamera nikada nece biti prioritet,sto znaci da ce ova kamera verovatno biti za nijansu bolja od n4 i to je to

Opet kazem da razliciti ljudi hoce razlicite stvari, ne mozes bas tako generalizovati. Ja npr hocu za 300e telefon sa sto boljom kamerom, i sa razlogom ocekujem da to bude novi Nexus.
U februaru je Google VP najavio da ce sledeci nexus telefon imati "insanely great camera"

Btw svaka cast na proceni da pored ovakvih izjava top ljudi iz google-a njima ipak kamera nikad nece prioritet :D

Sve to stoji,jedno je najaviti nesto 6 meseci ranije a druga stvar je da li je to moguce mesec dana pre pocetke masovne proizvodnje.. Aj posto mi kolega sa foruma vec duguje cokoladu od 300grama( opklada za 2gb ili 3gb rama na n5) mozemo ja i ti u cokoladu cisto da ih pojedem dve ? :) 90% su sanse da kamera bude prosek i stojim iza toga.. :) za opkladu sam uvek ;)

Kao sto neko rece, ljudi imaju razlicite prioritete.
Meni konkretno je kvalitet kamere trenutno najbitniji feature mobilnog, jer ne zelim da nosim stalno kameru.
Ostalo mi je poprilicno manje bitno i to u toj meri da mi je bitnija kamera nego sam OS: sve jedno mi je u sustini dal je iOS, Android ili WP jer svi zadovoljavaju potrebe.
Naravno, pretpostavljam da sam jedan od retkih sa ovakvim prioritetima... ali eto, ima i toga...

Iz ovog ugla, meni su poslednji rumori vezani za Nexus5 razocaranje (u odnosu na ranije koji su govorili da ce imati 13mpx sa OIS).
Ali.... o tom po tom... to su samo tracevi, videcemo sta ce na kraju biti. Najavljivali su odlicnu kameru na novom nexus telefonu, sumnjam da ce se zavrsiti na prosecnom 8mpx senzoru.

+1 slozio sam se sa tobom u microsoft bought nokia temi i slazem se opet sto se tice kamere. Jedino se ne slazem oko sistema, ja wp ne bih mogao da koristim :D

Jednostavno smartphone-i su presli granicu telefona (slanje poruka i pozivi) sad je sve u jednom, a gde ces bolje od dobre kamere i dobre baterije i velikog ekrana + android...

Vrh Dno