Šta je novo?

LG Nexus 5

Gde to nalazite te adaptere?
na ebay ne moze da se nadje skuplje od 2€ :)

Sprdaju se bre. :D

Mene vise brine sto MHL za moj GNex ne odgovara za N4/5. :trust:

Trebali bi da standardizuju to, u zadnjih 4-5 godina promenilo se lom vrsta kablova za povezivanje sa televizorima i monitorima, prvo AV kabal koje je Nokia koristila, pa mini HDMI, pa MHL, pa je Samsung izmislio neki svoj MHL, pa sad ovaj Slimport...

Mozda ce napraviti futrole koje ce pokriti taj ogroman krug oko kamere sto bode oci :)

A koja je prica sa tom kamerom? Jel nesto mega giga? Ili sta?

Google je valjda najavio poboljšanja kamere a šta to znači ostaje da se vidi. Po onome što je procurilo kamera će navodno imati 8 mpx, ne znam se hoće li imati optičku stabilizaciju kao LG G2. Na XDA sam čitao da je problem kod N4 kamere valjda samo softver pošto navodno ima hardverski dobru kameru, mislim da su pominjali Sony ili tako nešto.

Cekam da se javi hsv da objasni o cemu se radi :) on je profi za mobilne kamere :)

Poslednja izmena:
Profi :d :d svjati ilijo..

Ma ovo nesto slicno kao sa htc one x.. nemam vremena da citam sve ovo ali.. 1/3.2'' senzor (kao IP5 ali Apple ima bolji softver od cistog Androida, bar je do sada bilo tako), evo poredjao sam ovde senzore po velicini, u Nexusu je ovaj drugi otpozadi :d http://cameraimagesensor.com/size/#189,236,193,164,237,239,238,190,a

I opet neke fore sa pikselima.. nemam pojma, da ne baksuziram ali ''mirise'' na zesci prosek ali ce hajpovati sigurno.. setite se samo Moto X i ''clear pixel'' kamere. Na kraju samo prosek.
Ali ako N5 bude imao OIS bice dobro.

Poslednja izmena:
Nesto se tu ne slaze... Prvo kazu bice posebna kamera, a pod nazivom od OV8830/IMX135. Tesko, posto su to Sony senzori iP4s odnosno S4. Od OIS-a nista, posto pod ovim senzorima nema opticke stabilizacije.

Ko zna, kapiram da nece ici na kvalitet kao kod G2 cisto da ne bi ugrozili flagship.. mislim ko bi kupovao G2 da N5 ima sve to isto + cist Android i redovne apdejtove? Ali ne sumnjam da ce ovo biti Nexus sa najboljom kamerom i kamkorderom do sada :) A realno ljudi koji kupuju Nexus bice zadovoljni i sa takvim kvalitetom.

Poslednja izmena:
Ali ne sumnjam da ce ovo biti Nexus sa najboljom kamerom i kamkorderom do sada :)

Kakav zakljucak :d pa to je cista logika, svake godine je sve bolje, logicno je da ce poslednji imati bolje od proslih modela :D

^ kako kakav zakljucak kad Gnex pravi malo bolje i prirodnije ''dnevne'' fotografije od N4 :d

Iskreno nisam ih uporedjivao, ali ako kazes tako verujem ti, mrzi me da trazim, ali cudno mi da je Gnex bolji od N4, valjda se uvek ide unapred ka napretku, a ne unazad :d

jeste n4 bio korak nazad, evo jedan od primera...
lg_nexus_4_camera_1_281854505375.jpg

Uh videh tamo kakve slike meizu pravi skenjao sam se :( ali opet ako useru softver, dzaba i da imaju PV i ostale stvari, ako softver ne isprati to.

Uh, ja bih baš voleo ovu lytro foru na telefonu.
Sad, da li bih je koristio... :D

I da, ona slika sa meizu-a je boles'.

Poslednja izmena:
Da meizu je pokidao.. Nema teorije da nexus 5 pravi takve slike.. Pa taj meizu kosto vise od 500e i to na njihovom trzistu

Da meizu je pokidao.. Nema teorije da nexus 5 pravi takve slike.. Pa taj meizu kosto vise od 500e i to na njihovom trzistu

Izgleda da je Samsung opet usr..sa Exynosom. Note 10.1 wi-fi je sa njim, i ne može da se sastavi sa životom. Nema reviewa gde ga nisu ocrnili...S800 je referenca...

Poslednja izmena:
Ili će i ovaj nexus da košta punu cenu, kao i prva tri.
Ovo mi deluje kao nešto što bi Google ubacio u nexus (wvga, 720p i zakrivljeni ekrani, 2 gb rama itd).

Poslednja izmena:
Vrh Dno