Šta je novo?

LG Nexus 5

Niko nije trazio 4k sa stabilizacijom...

Bez toga je ograniceno upotrebljivo ali koliko sam citao tako nesto zahteva ois ili 4k + softv. stab... ili je prejako za s800 ili bi se uredjaj ludacki grejao pa izbegavaju tako nesto za sada.

Bolje je da ima 1080p sa kvalitetnom stabilizacijom (OIS) i zvukom nego 4k koji kao da snimas u toku zemljotresa :)

@ Vojkan

Moja procena da ce N5 imati kameru kao Optimus G ili malo bolju, + mozda OIS i napredniji softver, to je ipak unapredjenje u odnosu na N4 :) Malo je nerealno da LG koji proizvodi G2 i planira prodaju 10 miliona, ugradi sve isto kao sa G2 + je to Nexus.. ko bi onda kupovao G2? Nisu ludi oni, ko hoce nexus kupice N5 u svakom slucaju a moraju da odrzavaju neku distancu izmedju N5/G2..

Poslednja izmena:
Pa da, sudeći po prethodnoj generaciji može da se desi da bude tako... Al mali mi je to skok majku mu :)

To je jos uvek mali skok... Da ima kameru kao S3, pa da kazem da je neki napredak, ali ovako, cisto sumnjam...

Pa sada samo nagadjamo, treba sacekati prve semplove i testove..

ako se prisetimo onih slika sa FCC-a gde postoji slika kamere.. ona je realno ista kao kod g2 i ima OIS tako da treba sacekati..
evo je i slika.. http://www.talkandroid.com/175354-n...bilization/the-nexus-5-alleged-camera-module/ kazu da je ista kamera kao kod g2,samo ne znam kako to mogu da znaju kada ni jedan sajt nije skroz rasklopio g2

What went under the radar, however, is that the torn-down Nexus 5 actually uses the very same OIS camera unit that the LG G2 does, even though as far as the looks go, the Nexus 5 is completely different in that regard. This means that the next Nexus will probably be the newest device to join onto the camera-loving bandwagon, and this is certainly good news.

Poslednja izmena:
Mnogi su retardirani.. Bice to sve ok

I ja to mislim :)
Meni su ove specifikacije sasvim OK. N5 je po njima čak i nešto manji od N4 iako ima nešto veći ekran, meni super. Samo da sa baterijom ne bude problem kako se mnogi pribojavaju.

Aj jedno pitanje: Šta bi ste uzeli pre nexus 5 ili htc one (pretvoren u GP verziju)?
I zašto, naravno? Razmišljam se da li da čekam.

Ja se razmisljam da kupim sada N4 ili da cekam N5 prosto ne znam sta da radim

^ ja sam u istoj nedoumici, mada sve više izgleda da ću uzeti n4.

Aj jedno pitanje: Šta bi ste uzeli pre nexus 5 ili htc one (pretvoren u GP verziju)?

Ja bih pre N5 jer je HW jachi, osim mozda audio karakteristika. Sa druge strane, One mi je lepsi svakako.

Poslednja izmena:

Ako ti je imalo vazna kamera, onda N5, a ako nije, onda One uzmi. Mada ko zna dokle ce on imati update u odnosu na N5, kad ces vec biti na stock androidu.

Pa ako budu GE i tretirali kako mu ime kaze, imace update minimum koliko i N4 (hardverski je jaci) a to je jedan update manje od N5, maximum. Naravno, to ce biti non-Sense verzija softvera.

non-Sense verzija - tek sad skontah... :D

Sto se kaze,nidje veze verzija:)

nexus-51-650x365.jpg

da zakacim opet sliku posto je niko nije video :D sto najgore kada pogledam ovu sliku ispadne stvarno da je n4 lepsi.. smor.. sta su hteli da odrade sa ovom kamerom.

n4 je lepsi samo zato sto je mnogo lep, meni i ovo strasno dobro izgleda.

Citam sada tekst sa sajta.. Kazu ovaj odozgo isto n5 ali sa belim ledjima.. Jedva cekam oficijalno predstavljanje :)

Ici ce nano sim u njega, izgleda. Smor.

Mislim, nije da je neki problem, ali ono... Smor.

Ja se razmisljam da kupim sada N4 ili da cekam N5 prosto ne znam sta da radim
Takodje, stiže mi N4 za šest dana i plaćen je samo 200€ a treba da odlučim da li da ga zadržim ili prepustim kolegi a ja da čekam N5. Lakše bih odlučio da znam kad će N5 izaći i prije svega koliko će koštati, nadam se da će predstavljanje biti kao po nekim najavama 14. oktobra pa ću ostaviti N4 na čekanju do tada. Ali ako predstavljanje bude tek krajem oktobra... :(
Imam priliku da N5 nabavim u prvoj polovini novembra ako on izađe do tada, i ako se bude mogao kupiti a ne da bude kao sa N4.

I kakav je to fazon da će N5 možda koristiti nano SIM? Ja i dalje imam običan SIM u svom SGS pa me zanima ako ga budu sjekli u nano format da li dobijem adapter za sve veće SIM veličine, da ga mogu staviti u telefon gdje ide veći SIM?

Nece ti dati adapter. To se posebno kupuje, vecinom u prodavnici telefona.

Lol. Moj adapter microSIM->miniSIM je bio 300 din.

Nije 100e, ima po 70e, ako treba mogu da nabavim.

Ali ti nisu sa pozlacenim konektorima.

Vrh Dno