Šta je novo?

LG Nexus 5

Manje se koristi u praksi.. power dugme pritisnes mnogo vise puta nego volume dugmice

Stiže i meni sutra N5, nadam se da će biti iz normalne serije. :)

Za sada, sto se tice krckavog i susteceg zvuka pri snimanju videa, nadam se da ce srediti:

Hi everyone,

I want to assure you that Google is still working on this issue. At this point it's looking like software, and not a hardware issue. If you're experiencing this I do not recommend exchanging your Nexus 5 for a replacement. We're investigating improving this behavior in a future update to the Nexus 5's operating system.

Evo cisto I ja da kazem nesto :D uzeo pre 15 dana, samo reci hvale. Sinoc iz zezanja poredio kameru sa Galaxy S4 I IPhone 5. Bzvz slikali tastaturu I ladno je ostrija I lepsa fotografija na Nexusu. Recimo da su boje lepse na Iphoneu jedino. Stvarno ima ogromnih poboljsanja u odnosu na nexus 4. Sve tako lepo I fino radi, naprosto leti :) Jedino sto sam primetio kao da oce malo da susti u toku Skype razgovora. Ostalo je sve savrseno :)

Zasto kod nas u prodaji nema verzija od 32GB, bar u prodavnicama koje daju manju garanciju?

Zato sto iovako imaju veliku marzu pa nece da se cimaju..

Ljudi samo jedno pitanje. N5 je super i ja planiram da ga uzmem, samo kad zavrsim sa svadbom i troskovima oko iste, a do tada cu sa S3 da predjem na N4. Elem, zasto je vecini u ovoj temi najbitnija kamera? Mislim, koliko sam pratio temu, najvise se komentarisu slike koje pravi N5. Uzmete neki DSLR aparat i slike ce sigurno biti extra. Pozdrav svima, a vlasnicima ovog fona puno lepih sati provedenih u koriscenju. :)

Zato što
1) nemaju svi soma evra za dslr
2) dslr je cigla
3) dslr nije uvek sa tobom

Nek je sa srećom :)

Ja sam sasvim slucajno iskomentarisao :) mada volim kada fon ima dobru kameru. Do sada je najbolja koju sam imao bila 808 pureview. Inace dizajn, lezanje u ruci, kvalitet, sve je stvarno vrhunski. O hardveru sta da se prica, letiiiii :D

Zato što
1) nemaju svi soma evra za dslr
2) dslr je cigla
3) dslr nije uvek sa tobom

Nek je sa srećom :)

Da, ali kamera od 8Mpx ne moze da pravi lose slike, bar sto se tice amaterskog fotkanja za sta joj i jeste namena. A za profi, tu je aparat namenjen samo za tu svrhu, koji je skup kao sto kazes i mnogo skuplji, a bogami i tezak... Da se ovo ne bi pretvorilo u nesto sto ne bi trebalo.... Uzdravlje ;)

Poslednja izmena:
evo ti dve fotke, obe su slikane telefonima sa 8mpx kamerama. ako ovo nije drastična razlika ja ne znam šta je. pri tom je ova lošija fotka slikana telefonom koji i dalje ima jednu od boljih kamera na tržištu, postoje i mnogo lošije.

20140124_083417.jpg IMG_20131223_092159.jpg

Poslednja izmena:
pricamo o s2 protiv n5.. ? mislim ove slike ?

U pravu si, ali svakako obe kamere vrse posao, sa moje tacke gledista. Meni je sasvim dovoljan kvalitet slike na s2, s3...tako da licno ja najmanje paznje posvecujem kameri, ali kako se kaze, 100 ljudi 100 cudi, 100 zena, 200 s*sa :p
Pozdrav.

I mojoj kevi je dovoljna kamera na nokiji 5310. Ne znam stvarno zasto se ovi loze sa nekim megapixelima kad nokia radi posao.

evo ti dve fotke, obe su slikane telefonima sa 8mpx kamerama. ako ovo nije drastična razlika ja ne znam šta je. pri tom je ova lošija fotka slikana telefonom koji i dalje ima jednu od boljih kamera na tržištu, postoje i mnogo lošije.

Vojkane posto anlaser :D

N5 ima veci senzor kamere od s4 tako da moze da ima koliko hoce mpx. ;)

Jel imao neko problem da mu se Google Play Store iznenada isključi u toku instalacije aplikacija? Ja nemam takvih problema na N4, ali pitam za jednog drugara kome se to stalno dešava. Skoro je uzeo N5 u VIP-u. Stock 4.4.2, a verzija Google Store je 4.5.10.

Evo i ja da se javim, posle nekoliko dana korišćenja. Prezadovoljan sam telefonom, nisam uočio neke bagove, sa mojim načinom upotrebe baterija mi traje dva dana. što mi je sasvim OK. Igrice sam slabo igrao, probao par, ali i dalje mi za to nekako lakše da koristim svoj Nexus 7.
Najviše mi se svideo ekran, posle AMOLED-a sa SGS2, konačno da odmorim oči od prezasićenih boja :)
Malo mi je trebalo vremena da se naviknem da koristim Hangouts za SMS, ali sada mi je ok.

Još uvek nisam probao, tj. nemam drugi microSIM sem Telenorov. Jesu li ovi naši otključani? Jel probao neko?

Evo i ja da se javim, posle nekoliko dana korišćenja. Prezadovoljan sam telefonom, nisam uočio neke bagove, sa mojim načinom upotrebe baterija mi traje dva dana. što mi je sasvim OK. Igrice sam slabo igrao, probao par, ali i dalje mi za to nekako lakše da koristim svoj Nexus 7.
Najviše mi se svideo ekran, posle AMOLED-a sa SGS2, konačno da odmorim oči od prezasićenih boja :)
Malo mi je trebalo vremena da se naviknem da koristim Hangouts za SMS, ali sada mi je ok.

Još uvek nisam probao, tj. nemam drugi microSIM sem Telenorov. Jesu li ovi naši otključani? Jel probao neko?

Trebalo bi da su svi otkljucani ;)

Mozda im to znaci da vise nece postojati nexus kao nexus, ali da ce postojati google play verzije. E sad mozda misle na neki drugi telefon kao sto je nexus pa pod imenom gp edition a mozda i misle kao sto postoje htc one i s4 gp edition pored osnovne verzije sense i tw.

Ne razumem onaj deo gde kaze da ce biti zamenjen drugom linijom? To znaci da samo menjaju brend ali i dalje ostaju na smartphone trzistu ili sta? o_O

Ne znam. Ali realno nema smisla da prave paralelno, kada poseduju Motorolu.
Verovatno ce biti GP Edition drugih flagship-a. A Motorola ce da preuzme ostatak...

ako bi to ponovo značilo nexus sa amoledom ja sam za za za za :D

Vrh Dno