Šta je novo?

LG Nexus 5

I to će ti obrisati komplet storage čisto da pomenemo i tu sitnicu

Za nedelju dana ili do kraja oktobra će izaći ota update i dobićeš notifikaciju na telefonu.
Valjda će to biti tek nakon što N6 izađe u prodaju da bi on bio prvi sa Lollipop. Mislim da je tako bilo i prošle godine, prvo je izašao N5 pa je tek onda KitKat stigao na N4.

Još tripod da nabavim i na konju sam

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413581993473.png
    uploadfromtaptalk1413581993473.png
    33.6 KB · Pregleda: 247
Sta i ti hoces da budes tripodman? Ali za to ti treba dslr telefon.

Nervira me ta Google Camera, onaj dio plavi (danasnji sivi) oko okidaca, zauzme dosta kerana. Makar da su ga odradili transparentnog. Video Mode smanji ekran isto. Teba im telepa poslati kao dizajnerskog inspektora, da im odma' nogu da i posalje u samsung ekipu, ovakve stvari se ne bi smjele desavati :d

Poslednja izmena:
^ Evo na HTC One M7 kada koristim Google Cameru transparentno je dugme za okidanje, verovatno jer slika u 16:9 odnosu dok je na Nexusu to skraceno (crno) jer je odnos 4:3.

- verovatno ne mnogo korisno ali Google now može da se podesi da uvek i svuda sluša kao na moto X pa može čak i da se probudi telefon sa ok Google

Ovo si isprobao? Navodno je za ovo potrebna hardverska podrska da bi radilo, N6 ima to, ali me interesuje da li radi i na N5?

Bas je retardirano uradjen okidac, nema ono da znam kad je pritisnut da promjeni boju, ili da se fokusira. Hajd to za fokusiranje mogu oprostiti, radi automatski, na sta nisam navikao i sto nije prirodno.

Ovo si isprobao? Navodno je za ovo potrebna hardverska podrska da bi radilo, N6 ima to, ali me interesuje da li radi i na N5?
Jesam, radi.

80f0448d3846172c58245e3879ebe82b.jpg

Stjepane nije ovo Google kamera na screenshotu, neki lik je pravio čisto da proba ručne kontrole u novom apiju.
Inače dobra stvar u Google kameri je da možeš da klikneš bilo gde na onoj traci gde je shutter, ne mora tačno na dugme.

^ Evo na HTC One M7 kada koristim Google Cameru transparentno je dugme za okidanje, verovatno jer slika u 16:9 odnosu dok je na Nexusu to skraceno (crno) jer je odnos 4:3.

Tačno, i ovde je transparentno kad se slika u 16:9

Poslednja izmena:
Inace ovaj L preview przi bateriju. Vidi se da je pravljen za nexus 6 :)

Battery saver mod pretvara nav i status bar iz nekog razloga u narandzastu i gasi animacije na mobu.

i background data, vibraciju, smanjuje osvetljenje itd...

Pa radovao sam mu se jer bi trebalo da smanji potrosnju a ne da ga przi? :O
To ako ugasi sve funkcije kako bi sacuvao bateriju sam mogao i sam da uradim, jesu ga sredili ccc...

Jel sve radi? jeste nasli neki bug?

Još jedna novina

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413620286330.png
    uploadfromtaptalk1413620286330.png
    101.6 KB · Pregleda: 300
Jel ima zip da se flasuje?

I dalje sam u soku koliko ovaj preview unistava bateriju.. Bas sam skeptican sto se tice finalne verzije.. Project volta malo sutra :)

Znam,znam da nije finalna verzija ,ali google je ovo.. Jednom pozitivno iznenadi i onda 4 puta negativno :)

Custom kernel ce to sve da sredi, mene nervira MPDecision. Ovi ljudi sa XDA-a bolje znaju nego ti timove po Qualcommu i ostalim.

šta ima da te nervira, elementalx koristi mpdecision a to je kernel koji ima manje više najbolju bateriju na n5.

šta ima da te nervira, elementalx koristi mpdecision a to je kernel koji ima manje više najbolju bateriju na n5.
Ne koristi Qualcomm-ov, vec ili ShowP ili MyFluxi. Jedino sto se isto zovu a nikakbe slicnosti. Takodje mnogi nisu zadovoljni ni sa njihovim Thermald-om pa i to izbacuju, i ubacuju ShowP ili Myfluxi ili Faux thermal.

O mp decision-u :)

E puno ti hvala, sada mi je sve jasno. Nije ni bitno mogu da izguglam, samo cime se vi zanimate. Nije ni cudno da svi imate drain svaki dan.

Poslednja izmena:
Evo ti ukratko:

All Qualcomm based phones have Qualcomm prorprietary userspace binary called "mpdecision" aka m(ake)p(oor)decision. Instead of letting the kernel itself to decide what frequencies and how many cores to run, this "mpdecsion" binary polls the kernel run queue statistics and decides for the whole system the "optimal" frequency and the "optimal" number of cores to use. The concept is fine, except the decision making is done in userspace and it's 100% closed source so there's no way to tweak it and there's a latency (because all userspace binaries needs to "poll" the kernel for the latest information which is slightly delayed). - faux123
ELI5: mpdecision is a proprietary Qualcomm daemon that makes calls to the SoC (the entire chip your phone uses) to manage the cores. The OS (PowerHAL) makes a request to mpdecision and then mpdecision makes a request to the first two cores to ramp them up. - _motley
Why do kernel devs mess with these?
In practice, the PowerHAL ramping up trick successfully got rid of a lot of the UI lag since Android 4.1. However, this comes at the cost of battery life (and heat generation!) The reason for this is because the system ramps up its CPU on every touch input, rather than waiting for the kernel to calculate the load and ramp up accordingly. On the Nexus 4, when the PowerHAL makes a call to mpdecision it locks the minimum CPU to 1026 MHz upon touch input for the first two cores. While this DOES give you the buttery-smoothness you would expect, it's a bit overly aggressive. This is part of the reason why stock kernel tends to heat up your phone when you play around with it a lot.

Kada se e koristi 16:9 dugme bude transparentno, ali onda ne koristite pun potencijal senzora.

Pa da, ne koristi pun potencijal kamere Nexusa jer je njegova po defaultu 4:3 tako da seče na 16:9 dok je to default na M7 tako da nema problema.

Nazad
Vrh Dno