Šta je novo?

LG Nexus 4

Juce popodne sam dobio OTA update, nekih 175mb. Nema vise onaj bug sa multitaskingom. Jedino sto vidim od jutros od kada sam ga skinuo sa punjaca da mi manje srce bateriju za sad. :d

Konačno mogu da promenim WiFi mrežu bez ulaska u settings, meni dovoljno :)

I kakvi su utisci? Jel ima nekih problema ipak?
Radio je bio glavni razlog kasnjenja pa sam malo skeptican.

Da li je neko mozda probao da sideloaduje OTA file?

Probao sam ja da sideloadujem, ali je prijavio grešku kod fajla /system/bin/install-recovery.sh
Mrzelo me da istražujem o čemu se radi, pa sam flashovao image.

Imao sam, ali sam iz supersua uradio full unroot. Kasnije sam video da postoji fajl sa istim imenom sa dodatkom - original. Verovatno bi pomoglo brisanje i preimenovanje.
Koja je razlika između OTA i factory imagea sa izbrisanim -w switchom?

Pitao sam za Root jer SuperSU menja taj fajl, on vraća stock recovery ako detektuje da imaš custom, update skripta vidi da nije sve stock kod tebe i neće da prođe.

factory image flesuje celu particiju, OTA samo razliku.

Poslednja izmena:
Nije prosla verifikacija particije verovatno bas zbog -original fajla. Checkusm razlicit i to je to. OTA proverava, cini mi se od LP.
LP nisam ni rutovao, nisam imao potrebe. 5.0.1 image isao, a sad me mrzi da bekapujem i restorujem jer sam poceo privatni telefon da koristim za sluzbene obaveze (stisla se firma ...). Nisam nasao da li NRT i dalje moze "no wipe". Dok nadjem i probam, bekapovao bih sta mi treba.

I kakvi su utisci? Jel ima nekih problema ipak?
Radio je bio glavni razlog kasnjenja pa sam malo skeptican.

Da li je neko mozda probao da sideloaduje OTA file?
Meni se cini da je baterija bolja. Barem na mom ne srce mi vise toliko bateriju kao na 5.0.1. Ne znam sta je bio razlog za to srkanje. :)
I za sad lepo sljaka, nema nekih bagova.

Drugari, stigla mi je OTA međutim kad skine Update i pokrene instalaciju izađe error. Tel je otključan i rutovan. Nakon full unroota preko super su i dalje neće.

Kod mene je razlika izmedju 5.0 i 5.1 nebo i zemlja. Mnogo je bolje upravljanje RAM-om, sve se lepo kesira. Nema seckanja animacija. Prvi put jos od JB nema seckanja kada spustas status bar. Ovo je pun pogodak.

Evo prvih negativnih zapažanja...
Power Toggles neće da uključuje/isključuje mobilni internet. Kada kliknem, izađe poruka da je dobio superuser privilegije, ali se ništa ne desi. Ostane u stanju u kome je bilo. Ostali toglovi rade. Najnovija je verzija koja mi je ponuđena.
Danas sam slikao jednu fotku, svajpovao da je pogledam, pritisnuo back i telefon se umrtvio. Nakon dužeg pritiska na power dugme, telefon se uključio. Možda se i restartovao, ali to nisam mogao da primetim. Inače, pucanja kamere su se dešavala i u nekim prethodnim verzijama Androida. Možda od verzije 4.4 ili tako nešto.

Da li flesovanje bootloadera radi factory reset. Ima li negdje napakovan bootloader i radio u zipu da flesujem, nemam komp i fastboot pri ruci. Sledeci nightly CMa je bas 5.1.

Kad ugasim WiFi, ili kad izađem iz WiFi domena, ponekad neće da mi se upali mobile data, stoji uzvučnik na 5.1, sve stock. Jel primetio neko ovaj problem?

Da to je bug. Normalno je :D biće bolje.

Ma dokle bre vise...
Juce gledam i neverujem. Kod ortaka n5 5.1 recent prazan. Klik kamera. Can't connect. Wtf!? Usrali su motku sa LP na N4 i N5 dojaja... Kapiram da im je to ono hobi projekat...

tako je i na samsungu, a bilo je i na kitkatu zar ne? jedini zajednički faktor u svakoj kombinaciji je viber tako da... :)

Evo stigla OTA skroz regularno, taman nisam ni stizao da sideloadujem.
Sve je proslo glatko ako nekog zanima. Disabled apps su ostale (Hangouts i GoogleNow) kakve su bile. Za sada ne primetih bug za wifi -> cell data, iako sam prosao kroz 4 "poznate" wifi zone i radilo je usput do kuce sve na data.
Jedino sto stock apps idu u upgrade, a nisam bar nekoliko hteo da menjam (maps recimo nisam hteo da mrdam sa 8.x)
Videcemo narednih dana realno stanje, ali nekako mi se cini da je zivahniji tel. Mozda autosugestija samo. Tek sam seo da probam.

Poslednja izmena:
I tako mi je 5.1 doneo bag koji sam imao na predhodnom telefonu. Da bi proradio cellular data moram airplane mode on/off.

Od stvari koje sam primetio. System sada zauzima umesto 50-150Mb (kako ie bilo na 5.0.1) 250-350Mb, nije da smeta idalje ima 1Gb slobodnog pa nije problem, ali mnogo lakse prebaci 500Mb zauzeca. 5.0.1 sam resetovao na 4-5 nedelja dok sam na 5.1.0 bio primoran vec dvaput od izlaska. Par sitnih bagova sa nekim aplikacijama su i dalje prisutni pa cu to pripisati samim aplikacijama, van toga sve ostalo radi korektno.

I tako mi je 5.1 doneo bag koji sam imao na predhodnom telefonu. Da bi proradio cellular data moram airplane mode on/off.
Interesanto, ovo mi kaze i drugar koji ima Nexus 5. Kod mene se ne javlja, ali ja nisam cekao OTA nego sam ga svojerucno flesnuo, i posle toga jos jedan put resetovao na factory settings.

Interesanto, ovo mi kaze i drugar koji ima Nexus 5. Kod mene se ne javlja, ali ja nisam cekao OTA nego sam ga svojerucno flesnuo, i posle toga jos jedan put resetovao na factory settings.
Moguce da je i do lelekoma ili toga sto nisam radio factory reset za razliku od predhodnog update-a. Cim budem imao vremena da ga backup-ujem ce odradim hard reset pa ce vidimo jel pomaze.

Sad ne mogu da se setim ni da li sam ikad uklonio taj problem na alcatelu 995, ni da li sam ustanovio sta je uzrokovalo doticni problem.

Vratio se sa LPa na Slikmkat 4.4.4, sto se mene tice kod mene su sav kredit ispucali sa LPom, neka hvala za ubuduce.

Stigao mi je sinoc OTA update 5.1, jutros sam hteo da skinem i instaliram. Medjutim kada sa kliknuo na download, samo je stajalo android 5.1 system update waiting to download... i ne mrda.
Resenje koje sam nasao je da se telefon stavi na punjac, i download odmah krece. Eto vec tu ima bug :d

Wifi -> Cell Data defintivno postoji. Nisam ga nikada primetio na 5.0.1, dakle uneo ga je 5.1.
Sada, desilo se samo kad sam se otkacio sa kucnog wifi. Danas na poslu setam medju Wi-Fi mrezama, razlicite na razlicitm spratovima, napolju nema ni jedne i ni jednom problem - uvek se data aktivira. Mozda je i do tipa WiFi pa je unhandleovan exception kad izadje iz dometa na odredjeni nacin konfigurisanog WiFi ...

Stoji ovo sto je Subaru rekao, veci memory footprint systema i to znacajno. Ne znam zasto, pa ako je neko nabasao na objasnjenje ...

Poslednja izmena:
Sve mogu da podnesem, ali varijantu da smartphone gubi konekciju wifi>data... to je vec previse.

Probajte ovo :

Prilozi

• uploadfromtaptalk1429870159971.jpg
    uploadfromtaptalk1429870159971.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 163
Uključio sam to upravo, pa ću testirati. Jel tebi to rešilo problem?

Vrh Dno