Šta je novo?

LG Nexus 4

Pre nego što uđeš u recovery ručno obrišeš sve sa telefona osim tih zipova.

Ako imaš poslednji twrp idi na wipe, advanced wipe, tamo čekiraj prve 4 opcije, data, cache, dalvik i system. Storage ne diraj a usb ionako nemaš. Ako nemaš poslednji twrp stavi ga.

Ljudi, treba mi pomoc. 3 puta za redom sam brikovao telefon. Pokusacao sam da instaliram Slim rom i uputstvu pise: !Recommended! Full wipe, and manual format /system
Iz twrpa sam isao na format i selektovao sve sto moze i svaki put je obrisao i OS i podatke, ukljucujuci i zipove.
Googlao sam sta je manual format system i totalno sam se zbunio sta i kako. Moze li mi neko prevesti na srpski sta mu dodje Full wipe, and manual format /system, tj koji su koraci i kako da sacuvam zipove na kojima mi je slim?

Koristim CWM i u njemu se odabere format sdcard. Tako se obriše sve sem sistemskih fajlova. Kad to odradim,uključim fon, prebacim .rar fajlove za flešovanje i to je to.

Pa valjda je ideja full wipe-a upravo da se obrišu svi sistemski fajlovi da bi mogao da se rom instalira čisto?
Da ne lupate glavu imate na xda rom wipe skripte, to se flešuje iz rekaverija i obriše sve. To sam koristio za gs2, ne znam da li postoji i za nexus, ali pretpostavljam da postoji.

Jedini put da se vratite iz tih polubrick stanja,koliko sam shvatio , jeste da odradite sve od nule preko fastboot komandi i comand prompta. Ne znam zasto ljudi beze od toga kada se to nikada lakse radi.. Ja uvek kada nesto sjeb#m odradim tako stock i dobijem mob koji je kao kada ga prvi put vadis iz kutije

Poslednja izmena:
Zar ima potrebe nesto na Nexusu cackati. Sto onda ne uzeste neki drugi, pa bi imali fore i razloga za flesovanje po vazdan :D

ima potrebe :) romovi imaju mnogo vise korisnih opcija nego stock a iste su fluidnosti.. sto ne bi dobio bolje i vise kada vec mogu ?
Primera radi, sto ne bi imao ovakav notification drawer( izvinjavam se unapred navijacim czv-a,ne bi da im dolivam so na ranu posle vecerasnjeg meca )
Screenshot_2013-08-09-00-35-40.png

Poslednja izmena:
Odradi se preo toola, samo treba vremena i zivaca zbog drajvera. Kod mene ne radi mtp mod kada instaliram adb drajvere, pa sam osle svakog brikovanja morao i sa njima da se zezam. Sve u svemu, na kraju sam obrisao cache, dalvik, data i system i operacija je uspela. Dakle, greska je bila u tome sto sam brisao i storage. Nisam bio zadovoljan sa 4.3 pa sam vrati slim 4.2 da probam.

Primjetio sam jedan malo bug, nista strasno. Postavio sam Widget Digital Clock na ekran. Namjestio (ukljucio) alarm i sve OK pise na njemu. Medjutim kad iskljucim alarm (bilo na OFF bilo kad zazvoni), ono i dalje ostaje prisutno (napisano) na widgetu. Tek kad ga malo refreshujem (tj.size-ujem) nestane. Ovo se ne desava uvijek, koliko sam primjetio! :)

Uradih factory reset 4.2, ota 4.3, pa factory reset.
Za 12h, 2 puta launcher has stopped :/ za 6 meseci na 4.2, ni jednom!

@Mahatm, koji launcher je u pitanju?

To je do Google servisa, lako se rešava. Provalio sam kada sam se vratio na 4.2.2. Ja ću sačekati još koju nedelju, pa ću onda opet preći na 4.3. Dok se sve aplikacije koje koristim prilagode za 4.3.

Molim nekog ko je uzeo telefon u Telenoru da pogleda ko je ovlašćeni servis. Prošlo nedelju dana i još uvek ništa od mog telefona. 1 dan star telefon a ja čekam nedelju dana za nov...

Zvanični servis je Mobis.

Nikada mi nece biti jasni nasi provajderi.. Sto ti odmah nisu dali novi n4 nego sada ko b"dala cekas 2,3 nedelje..

Takva je procedura. Mora tako.

Hm koliko ja znam ako u roku od 7 dana nesto nije u redu sa telefonom onda dobijas novi istog momenta, a ako prodje 7 dana onda ide na servis.

Nije tako u Telenoru. Mora se poslati na servis, pa oni pišu da je DOA i šalju odobrenje za zamenu.

Auuu, pa ovaj Telenor sve gori... Znam da je u VIP-u drugarica odmah zamenila S3, jer joj nije radio senzor neki, valjda proximity. U ponedeljak uzela, u cetvrtak otisli (ona nije ni htela da zameni kao nece da ceka mesecima, objasnio joj da je po zakonu tako.) Pricao sa nekim menadzerom i sve sredjeno. Dobila isti taj dan novi. Mada opet sam cuo da neki tako nisu uspeli da zamene.

^
Oces da mi budes posrednik kad god imam nekog kontakta sa bilo kojom prodavnicom tehnike? :D

Moze. 20% od cene aparata za uslugu (ne polovnog, nego novog i to po zvanicnoj ceni) :D

Mozda ponekad imam samo srece, a mozda se ponekad i uplase, jer vide da znam, pa onda brze bolje zovu nekog ili odmah trazim da se spojim sa nekim koji nije obican radnik na "salteru".

... a mozda se ponekad i uplase...

Samo ne znam zbog čega :D Vunderkind naš :D

EDIT: Ima li neki program (EQ) da malo Tweakujem zvuk na globalnom nivou tj. pojacam malo bas na N4.Nekako na TuneIn-u mi je bedan ton, a na Google Music Playeru dobar sa ukljucenim EQ jos bolji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno