Šta je novo?

LG Nexus 4

Biće veće cene od GS3, Note 2 i HoX-a to je sigurno... Samo ćemo videti koliko... 65k u najmanjem paketu očekujem, 49990 u srednjem (mix net M, smart 700, PiS1000)

Biće za 1-2k dinara skuplji ne verujem vise... A i bolje komponente ima od note2 mislim na procesor i gpu, memorija im je ista... Na stranu Note-a je samo baterija... 5,5" it's huge man!

5.55incha, al necemo da sitnicarimo :d

To sto na papiru bolje ne znaci meni nista- probao N2 i radi kao sat, tako da ne znam cemu sluzi ta jaca graficka i jaci cpu? Sve ostalo bolje na N2 (al on je druga prica i druga kategorija, necemo o tome ovde ;) )

Biće za 1-2k dinara skuplji ne verujem vise... A i bolje komponente ima od note2 mislim na procesor i gpu, memorija im je ista... Na stranu Note-a je samo baterija... 5,5" it's huge man!

Nije samo to, on ima i podršku za sd kartice, bolju kameru... Ta dodatna snaga cpu-a praktično se ne danas, nego ni za godinu dana ne može iskoristiti, tj razlika nije ni toliko velika, i ne verujem da će se u praksi osetiti. Ovaj telefon ne vredi više od Note 2 i to je fakat.

Ništa, sad čekamo da se pojavi kod nas u oglasima i kod operatera pa da vidimo šta ćemo i kako ćemo :)

Sir Oliver, хајде неку инсајдерску информацију за колико можемо да га очекујемо код оператера? :)

Obzirom kako se LG ponasao na nekim trzistima (spansko?), bio bih vrlo iznenadjen da odnos cena Srb<->US bude slican kao za N7, a trebao bi biti jos bolji u slucaju da telefon dolazi uz ugovor kod operatera.
Sa druge strane, i dalje se potajno nadam da nece biti previse alavi i da ce cena kod operatera ovde biti slicna ceni (bez operatera) na GPlay-u :p

stvarno ne vidim razlog da ovde operateri daju cenu slicnu Gplayu tj. bice ako i bude kao i svugde u evropi ako je puna cena oko 600e

Изгледа да ће моћи кроз кернел да се мало промене боје (нешто си Franco и morfic чепркали). Било би лепо да буду мало јаче.

Imam opciju da naručim sad ovaj telefon, samo još nisam prelomio od 8 GB za 299 € ili 32 GB za 350 € .
Drugar me ubeđuje da mi je i 8 GB mnogo , ali iskreno nisam siguran pa rekoh da pitam ovde šta biste vi uradili na mom mestu . :)

Poslednja izmena:
Imam opciju da naručim sad ovaj telefon, samo još nisam prelomio od 8 GB za 299 € ili 32 GB za 350 € .
Drugar me ubeđuje da mi je i 8 GB mnogo , ali iskreno nisma siguran pa rekoh da pitam ovde šta biste vi uradili na mom mestu . :)

Veruj mi da ce ti tih 16 GB itekako znaciti, uostalom tih 50eur razlike ces ionako potrositi na neku glupost...

Veruj mi da ce ti tih 16 GB itekako znaciti, uostalom tih 50eur razlike ces ionako potrositi na neku glupost...

Pa i ja tako nešto mislim , ne kupujem telefon često pa kad već uzimam da ne razmišljam . :)

A sa druge strane ne znam šta će mi tih 16 gb kada trenutno ne koristim ni 5gb (2-3 gb muzike , 10-ak programa , možda neki video ) ...

Poslednja izmena:
^ zato sto ce ti od tih 8. 4 uzeti rom. nemoj da razmisljas mnogo 16 gb i uzivaj :)

pa kad pogledas da 16 gb nije 16 gb nego 16000 mb, pa rom sa osnovnim aplikacijama sigurno ti mazne 4 gb.

Kupljen mi je Nexus u Usa, pitanjce jedno: Da li je carina i speditirska usluga jeftinija u BIH od nase? Iz BIH lako mogu autobusom da mi posalju ako je ovde dosta skuplje. Nije mi problem da platim carinu al da me telefon ne izlazi vise od 400e sa svim troskovima.

http://arstechnica.com/gadgets/2012/11/ifixit-tears-apart-the-nexus-4-finds-a-surprise-lte-chip/

On the motherboard, iFixit points out that the Nexus 4 houses a total of five Avago chips—one for the GSM and Edge networks, three for power amplification, and one specifically for the handset's GPS capabilities. What's more: there's also a WTR1605L OVV PKK486R1 chip from Qualcomm tacked on to the motherboard, which we discovered is actually a multi-band 4G LTE chip. It's unclear why it's not providing LTE capabilities to the Nexus 4, but it's possible that this could simply be a case of carrier restriction, or that it's the same chip featured in its sister phone, the Optimus G, and LG has simply left it in there to curb manufacturing costs on the handset.

Sta reci, koju posluku porati...

Не би ме чудило да за 2 месеца изађе нексус 4 са 32гб меморије и лте могућностима.

Taj rad...

Ovaj se ne moze nabudziti jer fali LTE antena a sve zbog americkih provajdera i gugletovog dogovora sa njima.

Taj rad...

Ovaj se ne moze nabudziti jer fali LTE antena a sve zbog americkih provajdera i gugletovog dogovora sa njima.

Pa i ne vidim neku brigu oko toga bar kod nas , a za Amere me baš briga . ;)

UlZuqkE6rMYfIBPy.large

Ovo crveno je memorija (8 gb na slici )

veEObnOD4dFroXcp.large

narandžasto je taj famozni 4G čip za kojim plaču kao da bez njega telefon ne može da radi :D

Zašto da ne plaču? Zar bi ti uzeo ovaj telefon da nema hspa, već samo običan 3g?

A i nije ti neko poredjenje

Realno, posmatrano za surf - mnogo je veci korak nacinjen sa 3G -> HSPA nego sa HSPA -> LTE. Za torrente vec... Ali, retko se za to koristi mob, jos uvek.

Ja mislio da se to ne naplaćuje extra, ono kao imaš lte na aparatu i brže ti ide protok. Heh, telenor, baš me čudi što su takvi ;)

Baš to , nama u Srbiji taj nedostatak nije uopšte neka mana ;)
Čak bi samo bio problem jer bi se cena telefona povećala , a koristi nikakve ...

Ja verovatno naručujem danas telefon cheers

Добро се држао :)
Сада је на реду will it blend :)

Vrh Dno