Šta je novo?

LG Nexus 4

I ja prvi put cujem za to. Par drugara je i kupilo Nexus 7 i nisu imali nikakav acc podesen.

Moj brat je kupio Nexus7 u USA (Play Store) i stigao mu je sa podesenim gmail nalogom. Ako ste kupili Nexus7 ovde u prodaavnici, naravno da nije podesen.

Naravno. Mozda je tako bilo u prvim serijama? Ovim drugarima su dosli iz USA, bez podesenog naloga.

A jel mislite da ce ta dostupnost u playstore-u biti ogranicena (kao neka promo kolicina) ili ce od 13.11. biti konstantno dostupan po toj ceni?
Razmisljam da li zuriti sa narucivanjem pa odmah u prvih par dana pazariti ili mozda bolje da se saceka par nedelja, da vidimo review-ove konacne verzije..

Pa i da stigne sa gmail nalogom jedan reset od 20 sekundi ce pomoci, nije da ce neko primetiti to.

Upravo je neki baja na XDA izracunao, da je razlog sto ce u retail store cena da bude 540 evra to sto lanci prodavnica narucuju od LG-ja a kada imas lance, to ide od LG-a do veleprodaje, do maloprodaje, i onda se svako ugradi + VAT (pdv). i to savrseno ima smisla, ali ODMA pada u vodu kada se uzme u obzir Nexus 7

dakle, ako je nexus 7 preko Playstore-a 249, a u radnjama isto 249, ispade da cela ova racunica sa marzama i VAT-om zapravo ne postoji (koju je LG jos pokusao i da proda zvanicno), vec da je google factory cena daleko niza a jedini koji se tu komplet ugradjuje je iskljucivo LG. Definitivan dokaz da Google prodaje uredjaj po ceni od 300 dolara, a LG iskljucivo skoro duplo vise.

Prokletinje korejske, mrzeo sam samsung odma posle Apple-a zbog ovakog bahacenja, sad sam definitivno nepristrasan prema Samsungu, a za HTC navijam k'o u fudbalu (i pomalo za Huawei i Oppo jer sam vido uzivo P1 koji je nerealno lep, i Find3)

Sve je to biznis, roba vredi onoliko za koliko se proda...a kupaca za telefone od 500+ eura svakako ima.

P.S. Da li bi vi prodali X za 100 jura ako mozete taj isti X da prodajete po 500 ???

ako mozete taj isti X da prodajete po 500 ???

A DA LI moze LG da prodaje pored OneX-a i S3-ja za po 500 evra, sa ocigledno slabijim build-om i ne toliko drasticno boljim specifikacijama .. ? Nexus + gorila odpozadi apsolutno nisu dovoljne karakteristike da bi se Android korisnik naveo na kupovinu. Android useri nisu Apple zombiji koji padaju na glamur, Android korisnici su UVEK bang-for-the-buck kupci koji analiziraju i vagaju specifikacije i mogucnosti uredjaja. pritom tu je neizbeznih 8/16GB koji mogu da se opravdaju jedino niskom cenom, kao sto je slucaj sa Nexus 7.

Ja prvi, da u ovom trenutku biram: OneX vs S3 vs N4 (po najavljenoj retail ceni) apsolutno NIKAD ne bih uzeo LG. Nexus 4 mozda jeste dobar uredjaj ali ce ovakva poslovna politika da bude testera po grani na koju se LG jedva i popeo, i proveo tamo 2-3 meseca.

cela ova prica ce da se svede na play store kupovinu + pokusaje ostalih iz 96% ostatka sveta da ga kupe preko play store-a preko tetki i striceva.

ajd ozbiljno sada, ako htc OneX sa onakvim buildom moze da se prodaje za 500e, zasto ne bi i nexus4....i sprecifikacije jesu drasticno bolje. ne branim nikako lg, ali sto jes jes

To da li Gold Star moze da uda N4 za te novce mene ic ne zanima, ja se koncentrisem na GS i racunam na tetku i prijatelje :)

Koliko mi se svidja N4 govori i podatak da sam prodao svoj S2...N4 mi se svidja samo za 300 :)

Mene interesuje jel' ce definitivno cena preko play store-a u engleskoj biti 280 funti (350 evrica) za 16gb verziju?

ovaj sortable je odlican za te stvari:

http://sortable.com/phones/LG-Nexus-4-vs-HTC-One-X

Nisu drasticno bolje specifikacije, drasticno je kada poredis Nexus 4 i telefon od pre godinu ipo dana, ovde su razlike u 10 procentu. cena je za One X niza od S3 i od Nexus 4, plus sto taj OneX osim ram-a ima skoro sve isto a par stavki i bolje. mogucnost kartice i najbolji ekran na trzistu bez obzira na 7 meseci razlike, kao prvi aduti.

Pa kada mozes samusung za ruznu i slabu plastiku da trazi jos vise para onda to moze i LG da trazi za telefon koji ne deluje kao igracka u ruci + telefon ce dobiti redovan zvanican update mnogo duze od bilo kog Sx, i HTC, a nece biti prepun bloatware.

Android useri nisu Apple zombiji koji padaju na glamur, Android korisnici su UVEK bang-for-the-buck kupci koji analiziraju i vagaju specifikacije i mogucnosti uredjaja....
Jeste iPhone kupuju samo bud@le, fanatici i oni koji ne znaju sta je dobro... smesan si! :)

Poslednja izmena:
ajd ozbiljno sada, ako htc OneX sa onakvim buildom moze da se prodaje za 500e, zasto ne bi i nexus4....i sprecifikacije jesu drasticno bolje. ne branim nikako lg, ali sto jes jes

Neću ulaziti u Igoritzine ostrašćene tvrdnje, ali kao androidaš i vlasnik HoX-a, moram da priznam da je N4 u celini gledano bolji uređaj, i kao takvog bih ga sigurno uzeo za 350, ali za 500 sigurno ne. Suviše je tu promenljivih u igri, neko bi menjao jači SoC za bolju izradu, neko najnoviju verziju Androida zarad postojanja micro SD slota...Sve to velike kompanije znaju mnogo bolje od nas...

Kako god ali ja uzimam taj nexus,nema druge,potezu se veze i ako bude sve ok tu je za mesec dana :)
Sensation ide na prodaju pa sta bude. (stoji u fioci posto koristim galaxy nexus)

ovaj sortable je odlican za te stvari:

http://sortable.com/phones/LG-Nexus-4-vs-HTC-One-X

Nisu drasticno bolje specifikacije, drasticno je kada poredis Nexus 4 i telefon od pre godinu ipo dana, ovde su razlike u 10 procentu. cena je za One X niza od S3 i od Nexus 4, plus sto taj OneX osim ram-a ima skoro sve isto a par stavki i bolje. mogucnost kartice i najbolji ekran na trzistu bez obzira na 7 meseci razlike, kao prvi aduti.

Ljudima je problem to sto su se prvo zaludeli onim smesnim cenama od 299 i 350$ pa sad kao ovaj LG ne vredi 500e a plasticni odvratni SGS III i prilicno ishajpovan One X vrede 500+e, ma vazi.

Ja mislim da ni jedan od tih telefona ne vredi toliko ali Samsung i htc prodaju ime, aj htc one x je bar solidno izradjen a sgs III kuciste je od smesnih materijala za tu klasu i cenu.

Odavno se zna ovde da ne gotivim bas LG ali ti preterujes sa htc fanbojizmom, i da kosta 500e recimo da ovaj LG Nexus tu cenu opravdava trenutno najjacim hardverom, vrhunskom izradom i materijalima, full google podrskom a vlasnici sgs III i one x ce moci samo da sanjaju apdejtove u blizoj buducnosti.

Priznajem, i ja sam se isprimao na ovaj Nexus 4 za 350$/e ali ove nove cene prelaze moj budzet i stav koliko para hocu i mogu da dam za telefon ali i da kosta 500e Nexus 4 je mnogo bolja kupovina od sgs III i one x.

Nije mi jasno kako mozes da kritikujes lg cene kada je upravo htc najdrskiji sa cenama, od desire ere pa do danas, evo pogledaj Desire C kosta 100e u vip pp paketu a Sony Tipo koji u najgorem slucaju egal sa njim kosta 1 din, takodje Sony je i po oglasima daleko pristupacniji.

Mene interesuje jel' ce definitivno cena preko play store-a u engleskoj biti 280 funti (350 evrica) za 16gb verziju?

Da, to je provereno cena za UK.

Sto se tice bashovanja LG-a, ne bih se upustao u tako nesto. Ocigledno je da nisu hteli da budu konstantno u minusu sa tim fonom i ugovor sa google-om im je omogucavao da van play store-a naplate telefon po regularnim cenama [niko se ne zali sto je Optimus G naplacen onoliko koliko jeste, sa takvim specifikacijama ih je LG smestio tamo gde se nalaze i ostali slicni telefoni]. Hadver je vrhunski, softvare je vrhunski i bice prvi u redu za dobijanje updateova, a spoljasnju masku je radio Google licno.

Telefon se MOZE nabaviti za male pare, ali eto ko oce da ga kupi mora da se pomuci i angazuje nekoga da ga donese. Mislim da je to malo muke vredno 200+€ koliko se moze ustedeti pri takvoj kupovini.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned
Za nexus 4 bar postoji mogucnost u nekoliko drzava da se legalno kupi za tih 300/350€/$ dok SGS III, One x ne moze nigde i nikako po toj ceni...

ja ga uzimam iskljucivo ako uspem da ga nabavim iz USA po njihovim cenama :) znaci 16GB za 350$. realno ako sve pogledam, sve i da moze da se nabavi u evropi za 350e (mislim moze, ali meni je recimo lakse da dodjem do necega iz svajcarske nego iz EU) pre bih uzeo note2 (pogotovo jer trenutno imam note i prelazak na manji ekran bi mi bio malo skenj) za 400-450e za koliko ce verovatno moci da se nadje do NG (u svajcarskoj :), naravno ne u prodavnici vec po licitacijama nov).
mozda i jedina stvar koja me privlaci je googlov support svojih uredjaja. od ovog samsunga sam poludeo :D

Poslednja izmena:
Ma ja sam rekao da ni jedan android fon ne dolazi u obzir osim nexusa, kakav sgs3 kakav one x, manite me toga, da moram da gledam onaj ogavan (suvise blaga rec za onu dizajnersku katastrofu) i sugav crapwiz i bloated sense mislim da bi poludeo.
I ovako kada uzmete ne nexus telefon svi hocete cyanogen i aosp.

Poslednja izmena:
Ja iz principa ne bi dao npr. 500 EURA kad znam da je isti taj telefon u USA 350 $. Mislim sto da me neko pljacka, a i sam prelazak sa Galaxy Nexusa na LG Nexus nije vrijedan tolikih para. Ok bolji je novi Nexus ali da je za toliku cifru bolji i nije. Ganjati cu nekoga iz USA da mi donese, ako ne nadjem nikoga, sa Galaxy Nexusom ladno mogu i preskociti ovaj novi model

Da, prelaz na N4 nije opravdan ako koprisnik vec ima dobar telefon koji je vec odlicno podrzan od strane google-a. Nazalost nemaju mnogi to.

Ovde ima 3 videa koji baš lepo prikazuju telefon, samo što su na italijanskom :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1975084

Apsolutno se slazem sa izglasanim komentarom na prvom YT simku [psuju im sve po spisku zbog italijanske cene od 600evra :D :D :D ].

Nego, recite mi ovaj momenat na 5.55 [http://www.youtube.com/watch?v=V9hYuiYFzCI] kada lik za vreme snimanja video snimka uslikava i staticne fotografije, u kom kvalitetu su te slike? Ono ako se snimak namesti na 720p/1080p jer su i fotografije te rezolucije [screencap od video snimka]?

Poslednja izmena:
Ma kupite Samsung Galaxy Nexus, polovan za 250€ ili manje, pa čekajte Nexus 5 sledećeg novembra :)

Sto polovan? Za 50-ak e vise u paketu...Plus 4.2 kad dodje. Vrhunski telefon.

Apsolutno se slazem sa izglasanim komentarom na prvom YT simku [psuju im sve po spisku zbog italijanske cene od 600evra :D :D :D ].

Nego, recite mi ovaj momenat na 5.55 [http://www.youtube.com/watch?v=V9hYuiYFzCI] kada lik za vreme snimanja video snimka uslikava i staticne fotografije, u kom kvalitetu su te slike? Ono ako se snimak namesti na 720p/1080p jer su i fotografije te rezolucije [screencap od video snimka]?

Trebalo bi da nisu, već u većoj rezoluciji.
Ja se nadam da će još koji veliki lanac prodavnice krenuti stopama onih španaca i otkazati prodaju telefona zbog visoke cene. Mislim da bi u tom slučaju LG bio prinuđen da spusti cene na Google nivo.

Vrh Dno