Šta je novo?

LG Nexus 4

Javno se izvinjavam celom forumu, i priznajem gresku, kada sam rekao da ce LG N4 imati vise memorije od prvog beta modela. Tek sada vidim koji je cilj bio Google/LG-ju i sta su hteli da postignu sa ovim telefonom i ispao sam vise nego budala kada sam tvrdio da ce viti drugacije jer nisam razumeo situaciju.

Mene sad prevashodno zanima kad ce na moj Galaxy Nexus da sleti 4.2 JB... :D

Realno, i na njemu bi sve moralo da bude glatko kao svila, hardver je dovoljno jak. Nadam se da ce moci da tera i buduci Android 5.

^^^ to i mene zanima, nadam se da necemo dugo da cekamo

Po meni jos jedna bitna stvar je ta sto nema promenljivu bateriju, sto znaci da telefon nece biti klimav na sve strane posle samo par dana.
Staklo, napred, nazad, nema SD... pa ovo je stvarno kao iPhone :)

Po meni jos jedna bitna stvar je ta sto nema promenljivu bateriju, sto znaci da telefon nece biti klimav na sve strane posle samo par dana.

A ti bas mislis da je svaki telefon sa promenljivom baterijom klimav? :)

@ Emix, jeste primetno ispred ajfona, samo jos da ne zakaze na polju audio kvaliteta.. i bice prakticno savrsen i ako nema micro sd slot.

Ima dobru rezoluciju i IPS displej, a za kameru i ovi sa engadget kazu da je potpuno ista ona iz Optimus G, BSI f/2,4.

A ti bas mislis da je svaki telefon sa promenljivom baterijom klimav? :)
Zato sto to tako biva, klima se malo ili vise posle odredjenog vremena, a da je primetno ispred iPhone, nije... samo se priblizili po kvalitetu i ovo je veliki pomak u odnosu na Samsung plastiku, + odlicna cena.

Poslednja izmena:

Ima HTC taj premium build na jos ranijim modelima, Desire serija je imala problem da skines back cover, a ne da ti se rasklima. Ja se samo nadam da LG nije koristio ziljave materijale kakve koristi od 90ih u telefonima, jer je moje iskustvo sa obicnim, a kasnije i TS telefonima od te firme da su im plastike i maske stvarno najgore ikada. Valjda se ovde pitao i Google kad je HW i kvalitet izrade u pitanju.

Zar u svakoj temi moras da pomenes Desire? :D LG ima odlicnu izradu i koristi odlicne materijale kod svih vrhunskih telefona. To je jedna od stvari za koje im skidam kapu.

@priest:
Generalizujes stvari i to preterano. Imam sgs2 i telefon se nije nimalo rasklimao zbog poklopca za bateriju.

Evo ga i embedovan vid

[youtube]2ToGihjDAck[/youtube]

^ Ledja mi se cak i dopadaju. :)

Sada mi pade na pamet, posto ima induktivno punjenje, to najverovatnije znaci da nece moci tako da se puni ukoliko se koristi silikonska zastita. :/

P.S. Mogla bi tema da se preimenuje u "LG Nexus 4", kada se vec zna ime telefonu. :)

Poslednja izmena:
Zar u svakoj temi moras da pomenes Desire? :D LG ima odlicnu izradu i koristi odlicne materijale kod svih vrhunskih telefona. To je jedna od stvari za koje im skidam kapu.

A dan anas je Bravo najcvrsci telefon koji nije namenjen za ratne uslove, sta ces :) ne znam dal se po tome slazemo, ali telefon je neunistiv, najcvrsci od svih TS-ova.

Sto se LG-ja tice, L7 mi je bio prijatan na prvu, ali na drugu ne. Drugar ga je uzeo pod izgovorom da mu dosta 512 i da ne zeli da igra igrice na telefonu, i tako ga zaista i sluzi, dok je maska na tom telefonu u sve gorem i gorem stanju. on je recimo - polovicno pazljiv, ne nosi cover, ali ga i ne baca i slicno, a teleon se posle 4 meseca oseca kako "krcka". Nisam doduse koristio nijedan od drugih Optimusa, ali ako je L7 reper, onda se opravdano brinem za N4.

EDIT: okej, ovo izgleda savrseno, u ruci, izrada, i sve komplet :)

Imam priliku u Ameriku da uzmem ovaj tel u ovih 15 dana ako je moguce. Kad ce izac u prodaju zna li se? DJe bih ga mogao narucit da stigne na adresu i koliko kosta tacno?

Bravo je dobar i cvrst telefon (evo ga ispred mene), ali nije bas "najcvrsci od svih". Ima puno kvalitetnih telefona. Ali kapiram da ti je on prirastao za srce, mozda je to i prvi telefon koji si oziveo Riff-om... ;)

L7 ne smatram za vrhunski LG telefon, to je neka srednja klasa (1GHz single core sa Adreno 200, mozda cak i niza srednja klasa). Pogledaj na primer LG Optimus 3D ili 2X. Ja imam 3D i izrada je odlicna, telefon je cvrst, kombinacija plastificirane plastike i aluminijuma. Zato i ne brinem da ce ovaj Nexus biti odlicne izrade (+ je tu nadzor Google-a).

I drago mi je da je Google odabrao Qualcomm za SoC, zabrinuo sam se da ce biti Tegra 3... :S

Već duže vreme imam u planu neki 4" telefon zato što mi je ta veličina ekrana optimalna, ali kad sam video cenu za ovaj telefon rekoh, ma navići ću se i na 4.7". ;)

Čekam da vidim koliko će ga domaći operateri preceniti, ako preteraju sigurno će moći na crno da se uzme za 300e.

Pored kamere, najviše me zanima audio čip.
U svakom slučaju mi se mnogo sviđa, svakako ću videti da mi ga neko donese iz USA.

Od kad moze ovo da se kupi? :) Treba da idem za Italiju i ima da pozajmim pare da ga kupim :D

Moze da se kupi od 13.11. preko Play Store u USA, ne znam kad ce moci u ostalim državama.

@Gizmoid
To zavisi od toga kad ce izaci Android 5. Ako bude u narednih tipa 7, 8 meseci, nemam razloga ista da menjam. Ako bude posle, ondaK vec... :)

AKo ga u USA narucim preko google store da li zna neko posle koliko vremena stigne? I da li je placanje preko vise ili po uzecu?

@priest:
Generalizujes stvari i to preterano. Imam sgs2 i telefon se nije nimalo rasklimao zbog poklopca za bateriju.
Ja sam drzao u ruke sgs2 nov novcat, i kada pritiskas prstom ta tanka ledja narocito pored kamere, krivi se i izgleda labavo. Toga na ovom LG ne verujem da ce biti narocito zbog toga sto ima fiksni poklopac, i ne moze da se poredi plastika vs gorilla glass.

Bitno je to da su sa ovim telefonom napravili dobru stvar! :)

Vrh Dno