Šta je novo?

LG Nexus 4

Meni se jedino greje kad cepam neku zahtevnu 3D igru vise od 30 minuta i malo mi se zagreje ako natovarim na Chrome vise od 5-6 tabova a pritom slusam muziku preko stream-a npr. sto je slozicete se sasvim normalno. :)

Uzeo sam n4 preko nemackog gp,ota jos nije stigao...

Poslednja izmena:

Jel uspeo neko da podesi ovu vremensku prognozu? Ja se cimam vec 15min i ne uspevam. Ako neko zna kako, znacilo bi mi da napise. Hvala unapred
PS. Iz nekog razloga vise nema slike u postu, al radi se o Power toggles notification widgetu za vremensku prognozu

Poslednja izmena:
Prognoza mi je 1weather, a toglesi su nitification toggles. Inace vidim da se odusevljavate sa 4h screen on. Ja tolko imam na 4.2.2...wtf?

Prognoza mi je 1weather, a toglesi su nitification toggles. Inace vidim da se odusevljavate sa 4h screen on. Ja tolko imam na 4.2.2...wtf?

Hvala za prognozu.
Pa i ja sam izvlacio 4-5 SOT ali sa manjim ukupnim koriscenjem tj. od jutra do kasno uvece, ali ovde se izvlaci finih 4+ screen on-a uz koriscenje od 26-27 sati :)

Ради ли вама плејстор када се користи тунел беар?!

Мени се сруши пстор када пробам да се закачим преко тунела...?
Edit.
Radi samo preko 3g na WiFi puca ...

Poslednja izmena:
E pa dobro ako je svima tako, da ga ne vracam za dzabe. Jos samo da predjem na 4.3. Trenutno sam na mileston 2 AOKP koji radi savrseno

Koliko to ljudi poseduje n4.. Svakim danom se neko novi javi u temi :) pravimo rekorde :)

Pa kad je dobar, morao sam da ga kupim i nije skup 300 evra 16 gb

Ko cega taj doceka stigao i meni :) na 4.2.2 sam izvlacio po 5 sati SO bas me zanima sada i ja osetim da je za mrvicu brzi:)

Lepo je videti da nas je svakim danom sve vise i vise :D .

Evo, tetrapack...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1374914835299.jpg
    uploadfromtaptalk1374914835299.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 176
Pa ne moze da se greje kad se pusta muzika, to je smesno za procesor...

Ne slusam muziku na telefonu(nemam vremena) :) ,ali zato kada se koristim browser 15-ak minuta,kada sam na tapatalk-u isto 10-15 min...zagreje se bas lepo..a po meni su to nezahtevne aplikacije...

Poslednja izmena:
Browser nezahtevan :what:

^ Ako je browser toliko zahtevan,sta onda reci za 3d igrice...tope telefon :) :) :) :) :) :)

Nije zahtevan kao 3d igre, ali ne možeš da ga porediš sa tt-om.

Da, tapatalk mi vrti procesor na minimalcu...

Hm... Koristi li iko telefon za voice ? koliko sam video do sada, jedino u mojim shotovima ih ima.
Za sta vi uopste koristite telefone? :D
2013-07-26 20.59.41.png2013-07-26 20.59.52.png2013-07-26 20.59.56.png

Sto se mene tice, ovo je sjajan rezultat... do sada je prezivljavao do 3-4 popodne. Sa battery guruom se situacija popravila, pa je prezivljavao oko 10-15 % duze, a sad je vec OK. Preziveo je ovoliko u learning modu.

Poslednja izmena:
Da, tapatalk mi vrti procesor na minimalcu...

A zasto se onda greje mob posle 15-ak minuta...Moje misljenje je da je hladjenje procesora na N4 lose odradjeno...Malo mi cudno da se bas toliko greje u ''nezahtevnim aplikacijama''...

Hm... Koristi li iko telefon za voice ? koliko sam video do sada, jedino u mojim shotovima ih ima.
Za sta vi uopste koristite telefone? :D
Pogledajte prilog 119688Pogledajte prilog 119689Pogledajte prilog 119690

Sto se mene tice, ovo je sjajan rezultat... do sada je prezivljavao do 3-4 popodne. Sa battery guruom se situacija popravila, pa je prezivljavao oko 25 % duze, a sad je vec OK. Preziveo je ovoliko u learning modu.
Pa ljudi su na telenoru, tu bas i ne moze da se prica puno :D

A zasto se onda greje mob posle 15-ak minuta...Moje misljenje je da je hladjenje procesora na N4 lose odradjeno...Malo mi cudno da se bas toliko greje u ''nezahtevnim aplikacijama''...

To mozes da vidis i na xda, a i ovde pitaj koga hoces, da tapatalk trosi najmanje. Video sam ljude koji imaju po 6-7 sati screen on-a koristeci samo tapatalk.

A moze biti i ovo sto pricas. Lose hladjenje na N4, zbog toga sto nema lepo odradjen heatspread...

Poslednja izmena:
Da li je jos nekom stigao OTA a da je kupio preko Telenora?
Nisam pri kompu ovih dana i proveravam na svakih 5min i jos nista :d

Ovo je Džekson napisao u vezi hlađenja n4 :)

To moje misljenje je usled cinjenice da smanjuje izdrzljivost uredjaja. Ako neko iz LG-a misli da moze da napravi plocu koja ce da ima dovoljno hladne komponente pod opterecenjem, verovatno zna sta radi ali takva praksa se pokazala kao porazna pogotovo na Quallcom chipovima. Optimus G koliko vidim na plocama, ima isto resenje kao i Nexus 4, dakle nema nikakvo resenje za hladjenje.

Kako se konkretno kvare takvi telefoni:

postoji nesto sto se zove Heat runaway, to je proces gde oslobodjena mala temperatura omogucuje drugim delovima kompleksnog sistema da "kataliziraju" stvaranje jos vece toplote pa se desava da radna temperatura od 50-60 stepeni procesora "gurne" dodatnu temperaturu koja eventualno istopi lem pastu (melt @ 200 celzijusa) i izazove kvar na BGA mount-u procesora ili flash memorije. Konkretno ta pojava je razlog sto su crkavali 90% Nexus One/Desire-a, HD2 i SGS2 sa quallcom chipsetima. Teoretski nije moguce da radna temperatura procesora "samog sebe odlemi" ali je prakticno moguce, i desavalo se.

U krajnjem slucaju - miran si, bar u garantnom roku. posle toga (postepeno slabljenje kompaktnosti mounta komponenti) je vec pitanje. sasvim je moguce da se to namerno i radi, usled potrosackog drustva i potrebe da nijedna stvar ne traje dugo, kao sto su razotkrili proizvodjace stampaca da namerno stavjaju print number device fail naredbu (ne zezam se, potrazite na netu)

hmm
meni jos nista....

Nazad
Vrh Dno