Šta je novo?

Kućna multimedija LG nano ili ne

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

prdex

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
Laptop
Hp 123
Treba mi TV za gledanje filmova sa harda, 55" sa širim uglom gledanja, znači IPS,
U budžet upadaju najskuplji "obični" LG televizori, serija 8 ili najslabiji Nano LG televizori 7 ili 8 serija.
Šta uzeti a ne razbacivati se sa parama za recimo, modernije postolje, broj HDMI portova, i sl.
znači samo kvalitet HD slike u filmovima?

IPS su i prošlogodišnji (aktuelni, G) modeli Hisense-a. modeli sa GQ na kraju oznake imaju Quantum Dot (konkurent Nano-u)

Imam Nano813 65 (negde sam prethodno pisao da je 803) i UP8003 55 na istoj lokaciji. Sbb je u pitanju od TV provajdera. 813 radi na Eon boksu, a 8003 na TV aplikaciji. Aplikacija ima bolji prikaz od samog boksa, i to treba uzeti u obzir.IPS paneli na oba, Kontrast je na strani UP8003 sve ostalo je na Nano813. Razlika u ceni koje smo platili je 20% skuplji Nano. Ali i veća dijagonala i dobre akcije. Softver sličan , ali je na Nano malo vizuelno i po brzini odziva bolji. Brzina odziva na 8003 je odlična u odnosu na UN seriju. Sve radi iz kutije, bilo šta da se poveže na oba urećaja. Sam ih detektuje. Media server preko Asus rutera koji je samo za tu ulogu namenjen, PS5, Eon, Soundbar, IOS svi urećaji, Lenovo tablet, ... Kupiš ono što možeš da platiš, nema greške bilo koji da izabereš, samo nek bude što veće dijagonale. Razlika između 55 i 65 je drastična bilo koji da kupiš.
Srećno.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo, kada budem gledao filmove biću zadovoljan što sam dao 70-80 eur više za Nano813 nego UP8003?

Bilo koji da kupiš od ova dva, dijagonala za iste ili malo veće pare je presudna. Sve ostalo je OK. Znači, ako imaš 8003 65 za iste, ili malo veće pare od 813 55, kupi 8003. Ako je približno isti novac za oba, bilo da su 55 ili 65 ( iste dijagonale za oba) onda kupi nano. Opet ti u svakom slučaju meriš šte ti treba i koliko si spreman da platiš.

Ja sam gledao 65UP8000, mislim da je bio placen oko 750-800e, odlican. NANO813 ne videh nigde, video sam u radnji 75NANO803 i to je tu negde, mozda malo i bolji, ali pitanje da li su 65 i 55 isti ili slabiji

Da ne otvoram novu temu, ako moze mala pomoć. Tv gledam eon box 70% vremena, ostatak vremena 1080 filmovi i serije, HBO Max, Kodi, mada cu sada i po neki 4K film. Ne želim da se razočaram u obične kanale a nemam prilike gde da vidim, svi pustaju demo clipove. Razmišljam izmedju Hisense 55 u77qf ili LG LG 55UP78003LB ili LG 55NANO753PR. Razlika u ceni mi je nebitna.

Nazad
Vrh Dno