Šta je novo?

LG monitori!Kakvi su? a Samsung?

bruyoni

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2002
Poena
620
konkretno me interesuju ovi modeli
F900P 19", CRT Flatron, 2048x1536, 107kHz, 0.24dp, TCO99 323.00 €
F900B 19", CRT Flatron, 2048x1536, 98kHz, 0.24dp, TCO99 275.00 €
900B 19", CRT, 2048x1536, 96kHz, 0.25dp, TCO99 218.00 €
jeli ih iko koristio i kakve su karakteristike (probao sam na LG site-u ali nece da mi ga ucita)
Privukla me je rezolucija i refresh rate u njoj pogledajte to 96hz najmanje!! ako ne lazu ili mozda uzeti neki samsung i koji model ali da je 19''?

bruyoni je napisao(la):
konkretno me interesuju ovi modeli
F900P 19", CRT Flatron, 2048x1536, 107kHz, 0.24dp, TCO99 323.00 €
F900B 19", CRT Flatron, 2048x1536, 98kHz, 0.24dp, TCO99 275.00 €
900B 19", CRT, 2048x1536, 96kHz, 0.25dp, TCO99 218.00 €
jeli ih iko koristio i kakve su karakteristike (probao sam na LG site-u ali nece da mi ga ucita)
Privukla me je rezolucija i refresh rate u njoj pogledajte to 96hz najmanje!! ako ne lazu ili mozda uzeti neki samsung i koji model ali da je 19''?
Ono nisu Hz nego kHz što je reći da je to horizontalno osvežavanje a ne vertikalno (tj. ono na koje se misli kada se kaže refresh)

I jel to dobro sto se tice tih monitora?

Hercaža je dobra za te rezolucije, ako stvarno ti monitori mogu da izvuku toliko.

Znas kako - Samsung 957P sada vec imas za manje od 180e u maloprodaji, ima tacku od 0.22, nije flat, ali slika je sjajna (cak i previse sjajna ali bukvalno, no to se sredi), podrzava 2048x1536 u 60 Hz, ja ga drzim na 1024x768 u 100 Hz i nemam primedbi...

Dobri su ovi sa flatron cevkom.

Darko je napisao(la):
Znas kako - Samsung 957P sada vec imas za manje od 180e u maloprodaji, ima tacku od 0.22, nije flat, ali slika je sjajna (cak i previse sjajna ali bukvalno, no to se sredi), podrzava 2048x1536 u 60 Hz, ja ga drzim na 1024x768 u 100 Hz i nemam primedbi...

Ja gledam zbog Rezolucije bilo bi mi idealno da radi 1600x1200 u minimum 85 Hz (A za on kHz posto su u tom cenovniku 3 od 4 proizvodjaca monitora navedena frkfencija u kHz mislio sam da je mozda greska u cenovniku)
@Darko:A kakav je taj samsung i na sta je prikacen

A sta mislite o ovim samsunzima (cena je data cisto da mate kompletan uvid)
955DF 19", CRT Flat, 1600x1200, 0.20dp, TCO99 224.00 €
955MB 19", CRT Flat, 1600x1200, 0.20dpTCO99 227.00 €
957DF 19", CRT Flat, 1920x1440, 0.20dp, TCO99 235.00 €
955B 19", CRT, 1600x1200, 0.22dp, TCO99 186.00 €

PS:na LG dobijam 3 godine garancije!(nekako im je to dodatni teg na vagi)

silverglider je napisao(la):
Dobri su ovi sa flatron cevkom.

Ajde ako si radio na nekom reci mi mane (ako ih imaju a sigurno ih imaju)i ako mozes mane flatron tehnologije jer sam cuo da ima neke nezgodne deformacije slike.

PS:A monitor bi mi trebao i za rad u AutoCad-u

PPS:eek:do ja na more a vi se molim vas raspricajte lepo na ovu temu!

Kod mene u firmi ljudi koji rade grafiku uzimaju samo:
Viesonic P221f i p70f.Licno sam zadovoljan sa Samsungom 765Mb i 757MB.

Te MB varijante samsunga su prevara najgora...ekrani uopshte nisu flat, nego imaju staklo preko, pa izgleda kao flat dok ne pogledash malo bolje :) Slika nije losha, ali ga LG iz te jeftinije flat klase kida i po slici, a pogotovo po kontrastu koji je kod LGja daleko bolji...

bruyoni je napisao(la):
Ajde ako si radio na nekom reci mi mane (ako ih imaju a sigurno ih imaju)i ako mozes mane flatron tehnologije jer sam cuo da ima neke nezgodne deformacije slike.

PS:A monitor bi mi trebao i za rad u AutoCad-u

PPS:eek:do ja na more a vi se molim vas raspricajte lepo na ovu temu!
F900P je sasvim ok, ne secam se dal' sam gledao ova druga dva. za cad nemoj da brines, nije to trinitron! ;) ono sto je uglavnom frka kod flatrona je malcice po*ebana linearnost i da me ubijes sad ne mogu da se setim dal' ima opcija u osd-u da se to dotera. u svakom slucaju, nije to neki veliki problem, a i da si ozbiljniji sa cad-om kupio bi neki tft, zar ne? ;)

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

F900P je sasvim ok, ne secam se dal' sam gledao ova druga dva. za cad nemoj da brines, nije to trinitron! ;) ono sto je uglavnom frka kod flatrona je malcice po*ebana linearnost i da me ubijes sad ne mogu da se setim dal' ima opcija u osd-u da se to dotera. u svakom slucaju, nije to neki veliki problem, a i da si ozbiljniji sa cad-om kupio bi neki tft, zar ne? ;)

Heeeelloooo!!Jeste kupio bi TFT.Bas sam gledao onaj Samsung 22'' TFT a kada mi je prodavac predlozio trampu moj levi bubreg za taj Ekran malo sam se zamislio. O:)

A kakav je LG uopsteno u CAD-u, svakodnevnoj uporebi (word, corel igre itd..) i koje rezolucije na kojim frekfencijama razvija(probao sam naci ali ne uspevam) pa mi please reci ako znas!

Prosto je neverovatno koliko su njihovi casopisi bolji u svakom pogledu, ovi nasi da se postide! Deluju kao obicni amateri...

Amon_Ra je napisao(la):
Prosto je neverovatno koliko su njihovi casopisi bolji u svakom pogledu, ovi nasi da se postide! Deluju kao obicni amateri...
ja nista ne vidim u ovim tekstovima sto nema u, recimo, mojim. al' to ne znaci da vidim dobro! :D aj' reci mi sta si video sto bi voleo da vidis i u nasim casopisim?

ako si mislio na izgled i ja se slazem da je mnogo preglednije i lepse kad das ocene, slike iz dva ugla, slicice umesto specifikacija i par recenica. al' nismo mi za to... odma ce da se javi 1K ljudi koji ce da kazu vidi amateri ne mogu da napisu vise od dve recenice, stede prostor za oglase, itd.

Amon_Ra je napisao(la):

To je zato sto kod nas pismeni ljudi rade neki drugi posao, koji se BTW i placa. :mrgreen:

Amon_Ra je napisao(la):

Ne vidim uopste po cemu je tamo neki Bug bolji od "Digital!-a" ili "PC Press-a". Ja volim da citam o necemu, pa ako mi se to dopadne to i da kupim. Ne vidim sta postizem time sto cu citati o proizvodima koji se mogu kupiti u Hrvatskoj (eto npr. taj Mitsubishi monitor), ako toga nema kod nas...

Sa duge strane, casopisi sa nasih podneblja (tu mislim i na HR i na Srbiju) nikako nisu aktuelni kao recimo jedan AnandTech, THG, XBit i sl...

Sve u svemu mislim da je kupovanje raznih Vidi-ja, Bug-ova obicno bacanje para kada sve to ima i u Digital-u i PC Press-u. Mozda nije bas tako sareno, ali ja citam ionako tekst ;)

Naravno to je moje misljenje, a neko moze da se pali na sarene stranice i ostale fore...

Textovi su mi nekako gotivnije uradjeni, o dizajnu i izgledu da ne govorimo... delimire upravo se tim sarenim stranicama i mnostvom slika i dobijaju novi citaoci[pre svega pocetnici] kojima se na taj nacin pojednostavljuje i priblizava ova tematika.
Samo nisam primetio da li su to bas njihovi casopisi ili su zaboli licencu, mada pre mislim da su njihovi.
Sta sputava ovdasnje likove da se priblize takvom konceptu casopisa? To bi ti bahati mozda mogao reci, koliko bi poskupeo takav casopis, eventualna isplativost itd.
Digital donekle, ali PC Press je katastrofa, pa jel znaju oni za inovacije ili im je dovoljno to sto su izbacili prvi DVD u domacoj produkciji ili kako su to vec i nazvali - nije bitno.

"Vidi" je trenutno keva za sve.

P.S. to i Max moze da potvrdi :beat:

Evo navescu samo jednu razliku izmedju BUG-a i domacih casopisa... Velicina slova, i razmak izmedju redova...

I ja bih voleo da mogu da kazem: "Ej, ma ko *ebe hrvate, imamo mi super casopise, 10x bolje nego oni...", ali jednostavno nemamo...

To je moje misljenje...

Bug i Vidi najblaže rečeno nije ništa bolji od Digitala. Ok imaju gomilu sličica itd. ali tekstovi su bolju u Digitalu pogotvo testovi HW. :D
I naravno nema reklama. :beat:

Budimo objektivni - VIDI je za klasu bolji od pcp. Ma bre ne moze ni da se poredi. Kakve oni imaju ugovore sa nV i AMD-om!! Imaju ugovore i sa raznim (ne znam tacno) proizvodjacima ploca...
Toliko su dobri da mogu da popljuju(naravno nepristrasno) asusa svojevremeno i da posle toga ostano na istom nivou odnosa. Da li postoji jedan nas casopis koji sme da dirne u nase "velike i mocne" uvoznike time sto ce napisati da je nesto iz uvoza krsh zivi? Nema.

Amon_Ra je napisao(la):

To sto je covek skenirao i zakacio nisu testovi nego placeni reklamni prikazi, sa navedenim specifikacijama.
Sta iz tog clanka moze da se procita i zakljuci, zivota ti.

A Jovini testovi su deset puta bolji od tih iz Bug-a, Vidi-ja ili bilo kog casopisa osim Chipa, od onih koje sam ja video.

A i kada bi odneo takav test uredniku, sigurno bi dobio k***c od honorara.

Sa druge strane, bilo bi lepo kada bi u testu mogao da ima zesci makro snimak grila za svaki monitor, da se vidi kakva je ostrina, po coskovima, na sredini, u razlicitim rezolucijama, ali onda bi se za to moralo potrositi 10-15 strana, a takve stvari moze da izbaci nemacki CHIP ili neki slican visokobudzetni casopis. Ko ovde ima toliko para da moze da pukne 10 - 15 strana samo za monitore....

A sa druge strane, ovde je klincima a i starijima, lakse da izdvoje pare za hamburger i koka kolu, ili za cigare, nego za jedan casopis....

Nije problem u parama nego sto casopise nema ko da kupi..

Para se lakse daje na ono sto moze da izadje otpozadi, nego na nesto kulturno...

Sorry, ali nisu ljudi koji rade casopise problem, nego oni koji ih ne kupuju, a realno bi mogli.... Al im je skupo...

Mica je napisao(la):
...

To sto je covek skenirao i zakacio nisu testovi nego placeni reklamni prikazi, sa navedenim specifikacijama.
Sta iz tog clanka moze da se procita i zakljuci, zivota ti.

A Jovini testovi su deset puta bolji od tih iz Bug-a, Vidi-ja ili bilo kog casopisa osim Chipa, od onih koje sam ja video.

A i kada bi odneo takav test uredniku, sigurno bi dobio k***c od honorara.

Sa druge strane, bilo bi lepo kada bi u testu mogao da ima zesci makro snimak grila za svaki monitor, da se vidi kakva je ostrina, po coskovima, na sredini, u razlicitim rezolucijama, ali onda bi se za to moralo potrositi 10-15 strana, a takve stvari moze da izbaci nemacki CHIP ili neki slican visokobudzetni casopis. Ko ovde ima toliko para da moze da pukne 10 - 15 strana samo za monitore....

A sa druge strane, ovde je klincima a i starijima, lakse da izdvoje pare za hamburger i koka kolu, ili za cigare, nego za jedan casopis....

Nije problem u parama nego sto casopise nema ko da kupi..

Para se lakse daje na ono sto moze da izadje otpozadi, nego na nesto kulturno...

Sorry, ali nisu ljudi koji rade casopise problem, nego oni koji ih ne kupuju, a realno bi mogli.... Al im je skupo...

Tu svoje mesto nalaze web sajtovi kojima prostor nije kriticna stavka...Uvek se na webu mogu naci opsirniji tekstovi pod uslovom da imas vremena/volje da citas opsirne tesktove. Mada je umece stvarno reci sve bitno na jednoj strani, a na sajtu npr. imas neogranicen prostor tako da je sto se tice pisanja i jedno i drugo podjednako *******o.

Inace sto se tice cene domacih casopisa delim tvoje misljenje. Kod nas je daleko najprodavaniji "Svet Kompjutera" koji kosta 70 din. "Digital!" kosta 160 din, a "PC" 190 din. Ovi uvozni casopisi su skuplji i sumnjam da se prodaju i priblizno kao ova tri domaca casopisa. Uostalom u prilog tvrdnji da kod nas ne postoji trziste za skupo opremljene casopise ide i to da recimo srpsko PCW izdanje tj. Mikro ne odstupa ni po cemu od Digital-a ili PC-ja, iako se radi o stranom casopisu na nasem jeziku.

Citao sam u par navrata u Vidi-ju neki ultra-mega-giga test grafickih kartica i ono je bilo smesno. To sve se moglo napisati i bez da se probaju sve te kartice. Svakoj karti je posveceno desetak recnica :) Zaista nista, osim kvalitetnijeg papira i primamljivog dizajna nisam video u tim casopisima u odnosu na domace casopise. Mada i oprema casopisa je pokazatelj profesionalizma, a onaj koji pise pise u skladu sa uredjivackom politikom, pa stoga verujem da su i njihovi novinari podjednako dobri.

Sto se tice samih monitora tekstovi o njima su nezahvalan posao, jer se argumenti ne mogu potkrepiti brojkama...

HEEEELLOOOOO!!!

A monitori!!! Briga mene kako ko pise!Kad to dodje do citaoca proso voz (mesec dana) u IT industriji priznacete to je mnogo vremena!

Ajde vratite se na temu!!! ODMAH!!

Mesec dana je mnogo ali ako radis na berzi u IT industriji i ako prodajes memorije a ne bas monitore...

Inace da ti odgovorim u tvom tonu:

Sto ti ne bi malo mrdnuo dupe, i prosetao se i pogledao monitore.

Npr. Ako vec nema u NS, List u Beogradu ima ogroman show room sa silnim monitorima ukljucenim, pa mozes da dodjes da vidis. Karta do Bg. nije skupa, a ono sto meni nije ostro, tebi ce mozda biti.

A ti znas da nisam obijao tabane po raznim firmama!

Mislim cisa glupost! Idi gledaj monitore! Molim te!To je isto kao da mi kazes idi kupi auto a ja odem da ih gledam a oni svi lepi novi uglancani ni na jenom razglavljen tapacirung,svima motori predu itd...

Ja ovde pitam za iskustva u radu sa tim monitorim jer zelim da znam kakva ce mi slika biti za 6 meseci,godinu dana ...

PS:svi ti ukljuceni monitori sto mozemo da ih pogledamo pa samo glup ne bi stavio za reklamu najbolji model tog monitora koji ima!Neko je vec rekao da je kupovina monitora u danasnje vreme lutrija, e pa ja zelim da povecam svoje sanse za dobitak pitajuci ljude (pogledaj malo naslov Topic-a)

Nazad
Vrh Dno