Šta je novo?

LG media centar MS 450H VS. Novatron Iamm ntr 8x

Elektro666

Cenjen
Učlanjen(a)
21.08.2010
Poena
169
Pozdrav svima,
evo, imam dilemu u zadnjih xx dana a odnosi se na izbor iz naslova.
Dakle, želim da kupim multimedijalni player ali mi je jako bitno da ima opciju snimanja tv programa (preko sbb d3-a). Koliko sam video, ovo su jedina dva modela na našem tržištu koja imaju i opciju snimanja. Cene su im slične, kao i karakteristike (koliko sam ja video).
Da skratim priču, treba mi pomoć. Koji da izaberem? Da li neko koristi neki od pomenuta dva modela, ili ima ideju za neki treći (ali da ima kod nas da se kupi)?

Za Novatron ne znam kakav tjuner ima ali LG ima DVB-T tjuner da prevedem mozes da gledas digitalnu sa spoljne antene a ne sa kablovske (DVB-C) tako da sem da ti bude dobar player apsolutno se neisplati (licno iskustvo i ja poleteo kad je izasao za 250€ mislio sam nema bolje kad ono) Tako da mi sad igra ulogu masine za filmove. Ja sam mislio da cu s njim da iskoristim mogucnosti CAT-TV i DVB-S ali nista od toga. To sto ima dva tjunera je samo da imas pravi PiP i da mozes da snimas sa jednog a da pratis program na drugom. Da ima bar DVB-C bilo bi nesto.

A može li antena u d3 dekoder (koji se dobija od kablovskog operatora), pa onda scart-om do LG-a i dalje do tv-a recimo hdmi kablom? Tj. da li će moći onda da snima program? Novatron isto ima DVB-T tjuner, tako da ako ne može ovakva opcija onda ni on ne može da snima.

Ma ne moze jer pozadi imas samo RF ulaz (Antena) i sve ostalo su izlazi tako da kod mene ne moze na prima nista jer sam odavno na DVB-C, S televiziji osim onoga sto uhvatim kad mu stavim spoljnu (sobnu DVB-T antenu) e sad kakva je situacija kod CTV operatera u Srbiji ne znam
Ali mislim da od toga nema nista jer iz dekordera (izlaz) nemas nasta da prikljucis na LG osim na antenski ulaz. A sto se samog LG on ima izlaza i vise nego sto ti treba ja sam cak mislio da sima i.LINK pa da direktno prebacim materijal sa kamere na HDD od LG kad ono nema ni to (to cak i moj blesavi DVD Rekorder to ima) ali ovaj LG osim blentavog antenskog RF ulaza nema ni jedan drugi. Cist promasaj ja sam ga kupio na prvu loptu jer sam mislio da ga koristim za snimanje nekih serija itd itd i kad nismo kuci kad ono cvrc dobio sam samo skuplji Media Box sa HDD od 250GB i mogucnoscu da dodam jos jedan u njegovu fioku do 1TB i sa nekom kvazi funkcijom snimanja. Ako ga posmatras kao mediaBox onda je super uz sva setovanja, lan....podrsku za "srpske" titlove, formate koje cita i on je odlicna alternativa a kao rekorder pa precutacu...da se ne nerviram kako sam se...

Da rezimiram na kraju citirajuci jedan drugi forum da bude jasnije - Imam televizor sa ugrađenim DVB-T tunerom, mogu li gledati digitalne programe ? Nažalost, televizori koji imaju ugrađen samo DVB-T tuner neće omogućiti praćenje digitalnih programa preko kablovske televizije. T je oznaka za terrestrial (zemaljski). Ovaj tuner će Vam omogućiti da pomoću obićne antene pratite TV programe u digitalnoj formi koje će emitovati javni TV emiteri u budućnosti.

E pa druže hvala ti. Upravo si mi uštedeo oko 200 (bačenih) evra i sate i sate nerviranja. Ja sam čak imao ideju da spojim sa scart kablom neki stari video player pa da presnimim kevi neke vhs kasete na dvd, ali ako je takva situacija sa ulazima onda ništa od toga. Ostaje samo da dobro prostudiram ovaj drugi model, pa eventualno njega da pazarim.
Još jednom hvala.

Nazad
Vrh Dno