Šta je novo?

LG LH2000 televizor i IPTV

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
LG LH2000

Posedujem vec neko vreme LG LH2000 televizor i chuo sam da mogu da mu omogucim zamenom Firmware-a pushtanje video materijala preko svojih USB portova.
Kako to da uradim?
Koje formate i rezolucije bi televizor bio sposoban da pusti?
Da li bih mogao da mu prikljuchim USB chitach diskova i da preko toga pushtam originalne DVD filmove?

IPTV

Koristim IPTV josh malo pa godinu dana i zadovoljan sam kvalitetom slike(HD kanali divno izgledaju dok su obichni dosta bolji od kablovske). Poshto sam predplacen na HD kanale dobio sam STB koji preko HDMI kabla prenosi sliku u televizor(jedan FullHD Grundig). Nedavno sam odluchio da doplatim 300 dinara mesechno ne bi li omogucio gledanje istog na mom LG televizoru, ali na moje iznenadjenje dobio sam dosta "siromashniji" STB koji ima USB konektor, SPDIF Out i Audio Video izlaz koji bi preko SCART kabla koji sam dobio preneo sliku u TV.
Moje glavno pitanje je sledece - Koliko ce kvalitet obichnih kanala biti loshiji?
Razumem sad da cu dobiti analogni signal i da ce mi gledanje HD kanala biti onemoguceno, ali koliko ce ovo biti loshije.
Drugo pitanje - Imam 4Mb net, koliko ce mi na net uticati rad oba televizora?

EDIT: Da li mogu USB port na STB uredjaju da koristim da pushtam filmove i sve ostalo shto pokushavam da dobijem promenom firmware-a na TV-u?

Poslednja izmena:
Ovde ti je odgovor na prvo pitanje

In brief, što bi rekli dragi amerikanci, -

- usb divx/mkv podršku je najlakše da uključiš hama daljincem /pogledaj linak koji je zak stavio /

-tv pusta sve formate , ali nema dts decoder, filmove sa dts zvukom ćeš morati da doradiš , opet vidi link iznad

- usb externi hard radi i bolje od fleske, zbog brzine transfera.

- kvalitet preko skarta ce biti dosta losiji jer skart propusta 576i sliku, a HD signal je uglavnom 720p / kukaj da ti daju novi STB , koji ima hdmi /

- 4mb iz fajn

-usb port na stb nema mogućnost pustanja filma , jer nije za to namenjen . tv ima, jer na samoj stampanoj ploci postoji plejer, koji radi out of the box na skupljim LG televizorima .

Brzina neta nema veze sa IPTV pošto postoji posebno definisan PVC na posebnom LAN portu samo za IPTV strimove.

Nazad
Vrh Dno